Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Evil Snowman

őstag

LOGOUT blog

válasz blue_23 #31194 üzenetére

Megfogadva a tanácsodat elrobogtam ma a vizesekhez pasztáért. :DDD Arctic MX-4 (2019 edition) lett a befutó, elvileg ennél már csak a Noctua NT-H1 jobb valamivel.

Hazaérve szétkaptam a gépet és mit ne mondjak eléggé elszörnyűlködtem. Egy 390.000-ről 340.000-re "leértékelt" gépről beszélünk. A gyári paszta nem paszta volt, hanem egy fossá száradt gyurma konkrétan. :((( Értem én, hogy lehet gyártás után x hónapot egy raktárban áll a cucc, de könyörgöm 1000+ dollárért férjen már bele olyan paszta, ami több hónap állást követően sem szárad ki. Persze most ugrott a garim végleg (ha esetleg az "illegális" RAM bővítés még nem is ugrasztotta volna), de inkább ez, minthogy lefőzzek mindent.

Képek a gyári paszta állapotáról 2 hónappal a vásárlás után (meg franc tudja hogy előtte hány hónap raktárban állás után):

A gyári "paszta"

GPU:

CPU:

GPU heat plate:

CPU heat plate:

Pasztázás utáni Intel XTU eredmények:

Armoury Crate-ben Windows módba állítva, 5 perces XTU stress test:
    - max core frequency: 3,99 GHz (pedig a Turbo Boost 4,1 GHz-re engedélyezve van)
    - Thermal throttling: egy alkalommal sem volt
    - Power Limit throttling: egy alkalommal sem volt
    - max package temperature: 70 celsius
    - average package temperature: 69 celsius
    - CPU fan speed average: 2800 rpm

Armoury Crate-ben Peformance módba állítva, 5 perces XTU stress test:
    - max core frequency: 3,99 GHz (pedig a Turbo Boost 4,1 GHz-re engedélyezve van)
    - max package temperature: 72 celsius
    - average package temperature: 70 celsius
    - CPU fan speed average: 3000 rpm

Armoury Crate-ben Turbo módba állítva, 5 perces XTU stress test:
    - max package temperature: 72 celsius
    - average package temperature: 68 celsius
    - CPU fan speed average: 4000 rpm

Összeségében elégedett vagyok a pasztázás utáni eredményekkel, nem igazán gondolom, hogy UV jelen állapotban kéne. Egyedül az a fránya coil whine maradt, de fülest használok szóval együtt tudok vele élni. :DDD Magával a géppel elégedett vagyok, de a gyártó ilyen téri fillérbaszásával egy gamer gép esetén nem.

Köszönöm a sok tanácsot és segítséget, amit adtál. :R

Új hozzászólás Aktív témák