Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bodorjanos

aktív tag

Kezdek nyugtalan és feszült lenni :)
    Nem Asus specifikus a dolog, de hátha valaki belefutott már ilyen hibába. Kezdek afelé hajlani, hogy hibás a dokkoló amit vettem, de előtte futok itt is egy kört :D
    Tehát adott a Vivobook s14-em amit a melóhelyen használok egy orico dokkolóval. Megy szépen, probléma nulla.
    Otthon sikerült kialakítanom egy kis munkasarkot, ahova szintén vettem egy dokkolót, ami egy Canyon márkájú cucc, van rajta lan, hdmi, pd töltés, etc. (https://canyon.eu/product/cns-tds06dg/)
    Na ez utóbbi szívat amióta megvettem. Teljesen kiszámíthatatlanul lecsatlakozik a dokkoló a gépről, majd azonnal vissza. Érdekes módon a HDMI nem szakad meg, csak plim-plimel a windows, mintha ki, majd bedugnék egy pendrive-ot. Az eszközkezelőben ilyenkor eltűnik a hálókártya és a genberic usb hub és a super speed usb hub (vagy valami ilyesmi) nevű eszköz. Majd visszajönnek pár mp. múlva egy plim-plim hangal karöltve :) Van, hogy ez ismétlődik többször is, van hogy megy jó pár percig gond nélkül. Van, hogy nem jön vissza a hálókártya és a két usb hub eszköz az eszközkezelőben, de a HDMI-n szépen megy ki a hang és a kép a monitorra. A dokkoló usb-a portjai is esetlegesek, néha működnek néha nem.
    PD töltést használok vele. Kipróbáltam 2 táppal és 2 notival is, de fel-le csatlakozik mindkét gépen. Az egyiken windows 10 a másikon windows 11 van, de linux alatt is megnéztem ott is megvan a fel-le csatlakozás és néhány error is.
    Esetleg valaki találkozott már ilyen vagy ehhez hasonló hibával?
    A nyaralás és az időhiány miatt a 3 napból és a 14 napos elállástól is elestem, marad a gariztatás, de az elég macerásnak tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák