Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MeSserke

csendes tag

Szevasztok!

Vettem pár napja egy Asus x571gt-t és hozzá egy szintén asus sympro dockot. Mindezt abban a reményben, hogy majd simán tudom a laptopot dual display-jel használni, míg szépen tölti magát a dokkolóról. Hát...tévedtem :)
    Mint az utóbb számomra kiderült, bizony nem elég, ha egy laptop rendelkezik USB-C-vel, mert a sima, adatátvitelre kitalált USB nem fog továbbítani monitor-jelet, ráadásul áramot sem képes felvenni.

Két dologban reménykedve írom ezt a sztorit nektek:
    1. ne fussatok bele hasonló blamába, mert rengeteg plusz energiát jelent ezt bárhogy visszacsinálni (a jól definiált USB type C kb így néz ki: "Teljes körű USB-C (USB-C Gen1 + DisplayPort + PowerDelivery)")
    2. mivel már most rettegek attól, mennyire lesz nehéz 10-es skálán ezt a shoppingot visszacsináltatni, nézem az alternatívákat. Van tapasztalatotok HDMI splitterekkel? Itt van pl a Gembird DSP-2PH4-03, ami dual linken képes két fullHD monitornak jelet továbbítani (azt még nem látom, hogy oldom meg, hogy ennyin is küldöm ki a jelet). Ill. ha nem is ilyen splitteres megoldás, bármi egyéb tippetek van esetleg a dual display probléma megoldására?

Új hozzászólás Aktív témák