Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3459 üzenetére
Persze.
A minire a program feltöltéssel nekem voltak gondjaim, de aztán megoldódott.
Ha jól emlékszem úgy, hogy az ebay-en megadott linkről töltöttem le a drivert, de ebben már nem vagyok biztos, régen használtam.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3462 üzenetére
"szabad is ilyet venni"
Persze. Közben rájöttem, hogy nem ezzel voltak gondjaim a feltöltésnél, hanem ezzel:
[link]
mert nincs USB csatlakozás, soroson kell feltölteni, és nem figyeltem arra, hogy kézzel kell a feltöltés előtt bootloader módba állítani.
"nem gyújtja fel a lakást?"
Nem! :-)
5V, (vagy 3.3) és párszáz mA még akkor sem csinálna bajt, ha valami gubanc lenne, de nem szokott lenni.
Mennek ezek rendesen. Nálam még az egész arduino seregből egy se purcant ki, pedig mind a legolcsóbb kínai.
Ha meg túl pesszimista az emberfia és fél az 1-2 Watt-tól, akkor egy olyan táppal hajtja meg, ami eleve csak kisebb áramot tud leadni.Az más kérdés, hogy én helyette (mivel ez ATmega328 procival megy) inkább az ARM chippel készülteket szoktam ajánlani, pl:
[link]
Ezt a lapocskát én nagyon szeretem. Jók a paraméterei, gyors, miegymás. Na, meg ARM.
vagy :
[link]
Az a jó - többek között - az Arduino kompatibilis lapokban, hogy a megírt program az adott lapra fordítva ugyanúgy fut gyakorlatilag mindegyiken. Persze, ha nem használunk spéci dolgokat.Na, meg ezeket is kedvelem, mert szintén nagyon jók a paraméterei és alapból benne van a WiFi:
[link]
[link]Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3476 üzenetére
Usb, soros port, wifi, BT, infra.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3478 üzenetére
Van rajta egy usb-soros ic, a pc meg soros portnak látja, vagyis amit a pc soros portjára küldesz, azt azonnal megkapja a micro, és alkalmas programmal beolvasható az adat.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #3592 üzenetére
szerk.: Az megvan, hogy a random szám normális, ha nincs semmihez sem kötve. De gombelem-re miért nem mutat valamit?
Switch Tax
-
Gergosz2
veterán
válasz MasterMark #3592 üzenetére
A random számok azért jönnek, mert az ADC mindenféle összeszedett zajt mér meg. Ha a gombelemhez érinted akkor földpotenciált mér. Bár nem tudom, hogy mit is csináltál pontosan, hogy most két kábelt tettél rá egy pinre
Ami nem szokott ártani, hogy a nem használt lábakat földre teszed. Ha ez nem megoldható, akkor legalább azokat a lábakat amik az ADC-re mennek. Pl. Texas DSP-k némelyike néha meghülyül, ha nem nem így teszel.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #3595 üzenetére
Egyébként ezt is megakartam kérdezni, hogy melyik földet és hogy kell használni? Oda több mindent is lehet kötni?
Switch Tax
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3596 üzenetére
Az összes föld össze van kötve, tehát bármelyiket használhatod, de egy átlagos projektnél, így is kevés van belőlük, hiszen minden hozzá kapcsolt szerkentyű áhítozik egy földre.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3608 üzenetére
Na, ez a legnagyobb probléma. A csúcstechnika párszáz Ft-ért beszerezhető, de a doboz....
Én a 700 Ft-os ESP12E-hez 1000 Ft-ért vettem dobozt :-(Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz MasterMark #3613 üzenetére
nekem akkor szokott ilyet, hogy nem tölti fel elsőre, ha a soros portot nézegettem monitoron előtte. általában másodjára-harmadjára felmegy, legdurvább esetben le kell húzni és visszadugni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #3613 üzenetére
Es ez pontosan melyik arduino?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #3617 üzenetére
Ezen a kinai usb serial van? Nekem a fake FTDI chipessel volt gondom. (De kicsereltem a panelen az IC-t.)
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #3619 üzenetére
Azt nem tudom. Nekem ez a fake FTDI problema volt.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3621 üzenetére
Resetelődés ellen nem az IDE soros monitorját kell használni, hanem coolterm, mobaxterm, terminal progikat a megfelelő dts cts beállításokkal.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3623 üzenetére
Azt nem tudom. A megfelelé beállítás az, amikor nem resetel, már nem emlékszem hogy melyiket be meg ki, de könnyen kitalálható pár kattintással meg connecttel.
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #3626 üzenetére
Nem tudom. Python?
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3663 üzenetére
Eredendően számmal, tehát 9.
Az adott panelhoz tartozó fájlok egyikében (fejből nem tudom melyikben) van definiálva konstansként, hogy D9=9.Pl. a D1 panel hoz tartozó fájlt találtam meg hirtelen:
static const uint8_t SDA = 4;
static const uint8_t SCL = 5;static const uint8_t LED_BUILTIN = 2;//new ESP-12E GPIO2
static const uint8_t BUILTIN_LED = 2;//new ESP-12E GPIO2static const uint8_t D0 = 3;
static const uint8_t D1 = 1;
static const uint8_t D2 = 16;
static const uint8_t D3 = 5;
static const uint8_t D4 = 4;
static const uint8_t D5 = 14;
static const uint8_t D6 = 12;
static const uint8_t D7 = 13;
static const uint8_t D8 = 0;
static const uint8_t D9 = 2;
static const uint8_t D10 = 15;
static const uint8_t D11 = 13;
static const uint8_t D12 = 12;
static const uint8_t D13 = 14;
static const uint8_t D14 = 4;
static const uint8_t D15 = 5;Például innen lehet tudni, hogy a beépített led melyik lábon van.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3665 üzenetére
Az analóg lábakat nemigen használom, azt a példaprogramokban kell megnézni.
Talán valami: (nálam)
Arduino\arduino-1.6.10\hardware\arduino\avr\cores\arduino\wiring_analog.c
Ebben a könyvtárban egyébként is érdemes szétnézni.Meg itt is:
Arduino\arduino-1.6.10\hardware\arduino\avr\variants
Pl.:
Arduino\arduino-1.6.10\hardware\arduino\avr\variants\mega\pins_arduino.hPontosan persze én se tudom :-(
Vagy itt:
C:\Arduino\arduino-1.6.10\hardware\arduino\avr\variants\standard\pins_arduino.h#define PIN_A0 (14)
#define PIN_A1 (15)
#define PIN_A2 (16)
#define PIN_A3 (17)
#define PIN_A4 (18)
#define PIN_A5 (19)
#define PIN_A6 (20)
#define PIN_A7 (21)static const uint8_t A0 = PIN_A0;
static const uint8_t A1 = PIN_A1;
static const uint8_t A2 = PIN_A2;
static const uint8_t A3 = PIN_A3;
static const uint8_t A4 = PIN_A4;
static const uint8_t A5 = PIN_A5;
static const uint8_t A6 = PIN_A6;
static const uint8_t A7 = PIN_A7;[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3665 üzenetére
Ha már itt tartunk, érdemes belekukkantani a
hardware\arduino\avr könyvtárban a
boards.txt
platform.txt
programmers.txt
fájlokba annak, aki már más rendszert használt, csak az arduino új neki.
Segít a logikájának a megértésében!Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
szaszyka
senior tag
válasz MasterMark #3681 üzenetére
Na ez zsír, ezt nem tudtam, de köszönöm az infót
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
szaszyka
senior tag
válasz MasterMark #3686 üzenetére
Ez az, hogy én sem értem . Excelben megcsináltam mire gondolok. Ha a képlet megvan, a referencia mértéke, és a konyhai / fürdős érték változhat, ami alapján a képlet automatikusan változtatja a pwm értékeket.Lenovo Thinkpad X220 :D
-
kmisi99
addikt
válasz MasterMark #3693 üzenetére
Mindent szeretek fillérekből kihozni, az arduinos 1000ft alattl enne, gondolom 1-2000 ig nem kapni normális dokkolót. Igazából a pontos időzítés se lényeg, ha 2 óra 56 percig megy se baj de ha 3,5 óráig megy az se. Csak legyen valami kis rendszer benne. Meg mivel menne a torrent, gondolom folyamatosan menne pár kb feltöltés így a HDD folyamatosan aktív lenne még egy "okos" dokkolóval is.
Mivel az arduino fogyasztása ahogy láttam kb 0,5-1W körül mozog így nagyon nem is nyom sokat a fogyasztásba, legalábbis kevesebbet eszik mintha mindig menne a HDD. így hirtelen ezt találtam jó megoldásnak.
Ez egy arduino nano lenne? Nem tudtam a leírást pontosan értelmezni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz MasterMark #3699 üzenetére
Ha úgy van kétlépcsős relével oldom meg, az 1. megszakítja a Data kábeleket, pár másodperc múlva meg az áramot veszi le.
Zoooja Csak teljesítményben rosszabb amit linkeltem?
[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3718 üzenetére
Szerintem igen.
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #3718 üzenetére
Szerintem nem jo a giroszkop, mert van driftje, folyamatosan kuszik el a mutatott ertek, ha statikusan all. A zaja is nagyobb, mint a gyorsulas mero szenzornak.
Ha gyors a folyamat, akkor szerintem erdemes mindkettot hasznalni, ha lassu, akkor a gyorsulas mero eleg.
Legalabbis, ha jol ertelmeztem az eredeti kerdest."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3726 üzenetére
Elvben: igen
Gyakorlatban : nem biztos
A kontrollerek zöménél a kimenet nem ad akkora áramot, hogy tönkretegye a ledet.
Túlterhelni a kontroller kimenetét ugyan nem illik, de a tapasztalat szerint jól bírja, általában nem megy tőle tönkre. Persze lehet fordítva is :-(
Hajdanában PC-s, Microchip PIC-es koromban az akkori ledekre símán ráadtuk az 5 voltot. Világítottak mint a nap, de többnyire nem mentek tönkre.
Múltkor be akartam ugyanezt mutatni mostani leddel és 5 volttal. Pillanat alatt kiégett a led.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3734 üzenetére
Na, azt nem tudom, mert én a PWM jelet csak FET vezérlésére használom.
100 ohmos ellenállásból szereztem be 4 darabot, ami majd illesztésre kerül a PT100-as ellenállás hőmérőhöz, de ha látnék nem drágán, még vennék tartaléknak.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3726 üzenetére
Milyen led, mennyi áramot vesz föl 5 V-ról? Még ha működik is, és nem is megy tönkre semmi, akkor sem szakszerű megoldás.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3797 üzenetére
Az is jó, Ω is működik így.
-
Zoja™
őstag
válasz MasterMark #3799 üzenetére
Például így. Igaz itt RGB-t vezérel, de ez alapján ki lehet venni 2 tranzisztort a kapcsolásból.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3799 üzenetére
Vagy így FET-tel.
[link]Célszerűen alacsony vezérlő feszültségű (pl. IRL sorozat) FET-tel.
pl.:
[link]Kész modul is van rá:
[link]Igaz, ebben IRF van, de tapasztalat szerint ezzel is elketyeg, de én ki szoktam cserélni IRL-re
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3805 üzenetére
"Ez ilyen relé szerű?"
Igen, a digitális technikában gyakorlatilag reléként használjuk.
Pl. itt van egy leírás. Középiskolásoknak íródott a Microchip PIC áramkörök használatáról,
de van benne alap áramköri bevezető a relé, tranzisztor és a FET analógiájáról és használatáról.
Csak nehogy egy villanymérnök meglássa, mert a guta megüti, hogy ilyen slendriánul van fogalmazva,
de ott a középiskolás szinten való érthetőség volt a lényeg.
Szó van benne az alapokról, de pl. a szervo és a léptető motorok működéséről is.http://kkft.bme.hu/~johnny/Diplomamunka_OcskoSzabina_2011.pdf
34. oldal, 18. ábra.
"miért a negatív oldalra kell ezeket kötni"
A már idézett linken a "low side", "high side" megoldások.
Ha nincs speciális ok, akkor a "low side" alkalmazandó, ekkor NPN tranzisztort, vagy N típusú FET-et használunk.
Mégpedig azért, mert a közös földhöz képest ebben az esetben kell pozitív feszültséget/áramot adni a FET-re/tranzisztorra,
tehát ez passzol a kontrollerekhez.Az arduino 5, vagy 3.3 V-al dolgozik, de relével/tranzisztorral/FET-tel tudunk nagyobb feszültségű áramot is kapcsolni. A megadott feszültség a FET-re (S-D) adható legnagyobb feszültséget jelenti, az áram pedig azt, hogy a drain (D) és a source (S) között maximum mekkora áram tud folyni, hogy a FET ne robbanjon fel a melegtől. Ezt az értéket persze nem kell túl komolyan venni, mert rövid idejű terhelésre vonatkoznak. Tehát ha az van írva a FET adatlapján, hogy 100 A, attól még ne akarjunk vele 100 A-t kapcsolni. Tehát ha a FET G (gate) lábát az S-hez képest néhány voltos pozitív feszültségre tesszük, akkor vezet, ha nem, akkor nem vezet. (leegyszerűsítve). A G általában közvetlenül ráköthető a kontroller lábára, ha nem akarunk nagy sebességű kapcsolgatást, de párszáz kHz-nél már meghajtó áramkör szükséges, mert a G-S ellenállás ugyan rendkívül nagy, de a kapacitás viszont nem, ezért az fel kell tölteni és ki kell sütni.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3813 üzenetére
Ha megnézed a kapcsolási rajzot, akkor látszik az ua78m05 feszültség stabilizátor a Vin után. Ha ennek megnézed az adatlapját, ott van, hogy minimum 7 V maximum 25 V mehet rá.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3813 üzenetére
+12V -> led + oldalára
led negatív oldala -> FET D
FET S -> közös GND (nano GND-je és a 12 V negatív oldala)
FET G -> arduino egyik digitális lábára, amit állítasz hol nullára, hol egyre.
Ezzel már elketyeg.
Az arduino Vin-jét is teheted a +12V-ra, bár a 12 V-tól már eléggé melegszik a fesz. szab IC.
Jobb lenne neki kevesebb, de akkor két táp kell. Én 9V-nál többel nem szoktam működtetni, de némileg így is melegszik, viszont 7-8 V-os
tápot nem lehet olcsón kapni az ebay-en se.
A legjobb hosszú távú megoldás az, ha a teszel be egy párszáz forintos DC-DC step down konvertert, és arról hajtod meg az arduinót. Ennek + bemenete a 12V-ra, negatívja a közös GND-re, kimenetének + oldala az arduinóra, negatív oldala szintén a közös föld (egyébként is az). Ha a fesz szab. panelt 5V-ra állítod, akkor közvetlenül kötheted a a kimenetét az arduino 5V-jára, ha meg 7-8 V-ra állítod, akkor az arduino Vin-jére.
Pl.:
http://www.ebay.com/itm/3A-DC-DC-Converter-Adjustable-Step-down-Power-Supply-Module-replace-LM2596s-DG-/172052856625?hash=item280f263f31:g:i8cAAOSwKtlWjSbd
vagy ez:
http://www.ebay.com/itm/DC-DC-LM2596-power-Supply-Buck-Converter-step-down-module-GM-/262136732989?hash=item3d08911d3d:g:XoYAAOSw6dNWSu3o
Ez utóbbiakat folyamatosan használom, bírják a strapát.[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #3822 üzenetére
Jók, persze, bár ott elég borsosak az árak.
Ha az ebay lassú, akkor én itt szoktam ilyesmit venni:
[link]
Ha precíz akarsz lenni, akkor kell ellenállás, de anélkül is megy. Azt szokták mondani, azért tegyünk oda ellenállást, hogy a FET G-S kapacitása miatt ne rántsa meg nagyon a kontroller lábát, de tapasztalatom szerint bírják ezek a kontrollerek azt is, hogy közvetlenül kössük. A közvetlen kötés előnye, hogy gyorsabb a kapcsolás, azaz kisebb a melegedés, mert a FET gyakorlatilag a kapcsolás ideje alatt melegszik. Hogy mekkorát? Ohm bácsi törvénye alapján pl. , hogy ha az IC lába és a FET között a tápfeszültség különbség van, akkor se legyen nagyobb az áram, mint ami a kontroller adatlapján van, mint legnagyobb terhelés. De hangsúlyozom: nem tapasztaltam még, hogy problémát okozott volna az ellenállás hiánya. Ha van választási lehetőséged, akkor a FET vezérléséhez 5V-os táppal járó arduinot válassz.Többen mondták már nekem, hogy 5V-os arduinoval az IRF sorozatú FET-ek is mennek, láttam is működés közben, de én mindig az IRL sorozatút használom, mert az alacsonyabb G-S feszültségen, tehát biztosabban kapcsol.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
gyapo11
őstag
válasz MasterMark #3824 üzenetére
Itt egy link, fettel kapcsolgat fogyasztókat, pl. így.
Tehát nem tesz sorba ellenállást a gate-re, fölhúzza a pint és ennyi. Nálad nem 60 V lesz, csak 12, az elv látszik, hogy magasabb feszültséget is tud kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
válasz MasterMark #5135 üzenetére
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #5197 üzenetére
Tudtommal az is a Vin, de nem vagyok benne biztos, és itthon nincsen, hogy megnézzem. Nyugodtan hagyd ki, ne kösd sehova. A panelon elég jól látszanak a vezetések, ott kell megnézni.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #5197 üzenetére
http://hobbycomponents.com/images/forum/HCMotor/HCMotor_DC_Motor.JPG
http://www.14core.com/wiring-mosfet-module-board-on-higher-loads-with-motor/[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz MasterMark #5510 üzenetére
Ez elviekben nativ usb szóval serialt . USB host kell nekem?
Arra emlékszem képes volt magát natív billentyűzetnek mutatni mikor ezzel foglalkoztam, így nem lehet gond hogy egy egyedi usb eszköznek mutassa magát amihez én biztosítom a drivert igaz?
Edit : Közben látom ilyet nem támogat.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz MasterMark #5512 üzenetére
Elvileg ez a típus van, csak a kissebb változat. Kicsit utána olvasok még reggel.
Köszönöm a helpet, első komolyabb projektPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #5594 üzenetére
Erre valaki?
Az történt hogy van egy külön CH340G modulom, ez és a NodeMCU USB-vel a gépre, illetve egymáshoz volt kötve RX-TX-GND-n keresztül.
De az RX-TX-et véletlenül fordítva dugtam rá.Ettől megmukkanhatott vajon?
Switch Tax
-
Tankblock
aktív tag
válasz MasterMark #5599 üzenetére
Hello,
Ha csak a Tx Rx cserélted fel abból hiba nem lesz, sajna nekem is sikerült sokszor ezt elkövetni...
Eddig minden működik.
Release the Beast....
-
peter1998
tag
Nem. Én is eljátszottam párszor. Annyi történt hogy a vezérlőre nem ment fel a program.
-
mArZsi
tag
Itt a 3. megerősítés is, hogy nem. Én 50-50%-ot szoktam játszani, gyorsabb, mint végigkövetni a keresztbe kötést.
-
quint
aktív tag
válasz MasterMark #5603 üzenetére
USB-vel kapcsolatos nyomozásokhoz nagyon hasznos eszköz az USBDeview (nem csak az aktuális eszközöket mutatja, hanem a történelmet is). 32 és 64 bites változatok, nem kell telepíteni.
A NodeMCU-r melyik változat, CH340 vagy CP2102 illesztő van a kártyán? Ha CH340-es, akkor érdemes próbálkozni az illesztő eltávolításával, majd utána rádugni a NodeMCU-t, hogy a windows rakja fel újra az eszközkezelőt.
-
Zoja™
őstag
válasz MasterMark #5753 üzenetére
Akarom én, csak hiányos a tudásom hozzá.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #6793 üzenetére
NodeMCU Rx-e kötve a konverter Tx-hez és aTx az Rx-hez.
Föld mindenképpen összekötve, a NodeMCU fogyasztása kicsi, elég lesz neki a konverter VCC-je is.
Vigyázz, a NodeMCU 3.3 V-os, nem 5!
Sok láb: mert mindenféle kontroll lábak is ki vannak vezetve.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #6795 üzenetére
Azt a konkrét átalakítót nem ismerem, de hátha más ismeri.
-
Janos250
őstag
válasz MasterMark #6798 üzenetére
Azt hiszem, hogy at RTS-et és CTS-et is rx, Tx-ként használja, ami szoftver kérdése.
http://rtfm.vtt.net/pinouts/images/ericsson_cable4.gifAz amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest