Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
vettem egy NodeMCU V3 wifi boardot. Most kezdek ismerkedni ezzel az egész arduinos dologgal. Wifin relé kapcsolása lenne a cél, és mivel még kezdő vagyok ezért vettem ezt a kész modult.
Valamiért nem akar mukodni. Rátettem egy firmwaret. (nodemcu_float_0.9.6-dev_20150704) és ESPTool-lal próbálkozom.
A fájl feltöltés megy rendesen, de pl. ha megnyitom a portot akkor: Timeout reached. Command aborted.
Ha megnyomom a reset gombot akkor: "Got answer! Communication with MCU established.
AutoDetect firmware...
Can't autodetect firmware, because proper answer not received (may be unknown firmware).
Please, reset module or continue."Eszerint próbálkoztam, fel is ment a két file, de nem akar csatlakozni a wifire Mit nem csinálok jól?
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
válasz MasterMark #5135 üzenetére
-
szabifotos
senior tag
válasz Janos250 #5139 üzenetére
Sikerült!!! Be is jött a "hello from esp8266" a webes oldalon.
A 0.9 kellett neki. Valamiért én is a "valószínüleg az 1.0 a jó" gondolatmeneten voltam és nem próbáltam a másikat. Köszönöm a segítséget. Még biztosan jövök majd, ha elakadok a továbbiakban
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
NodeMCU-val próbálkozok relét kapcsolni. Majdnem működik ez a felállás, csak én kijelző nélkül csinálom. A weben kiírja hogyha kapcsolgatom applikációból, de a board-on nem kapcsol a kimenet. A relé a boardról megy (Vin, GND). a kódban:
const int output1 = 14;
const int output2 = 12;
const int output3 = 13;
const int output4 = 15;Most akármelyiket kapcsolom a 4 közül, D0-tól D4-ig LOW, D5-D8 High. De nem változik semelyik a kapcsolgatásra... Valami GND probléma lehet? Nincs sehol ellenállás.
Bocsi kezdő vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
válasz szabifotos #5406 üzenetére
Nem szóltam semmit. Működik!! Beiktattam egy tranzisztort a kimenet és a relé köz
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés következik, még mindig a wifis ügyben...
Itt ez a kód: LINK
Wifin kapcsolgatok vele relét.
Hogyan egészítenétek ki, hogy ha input3 (D3) HIGH jelet kap egy PIR szenzorról, akkor output 4 (D2) is High legyen, vagyis kapcsolja a relét. Nem igazán akar működni, pedig próbálkozom...Az a terv, hogy a telóról is tudjam kapcsolni de mozgásra is kapcsoljon.
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
NodemCu Wifi modulom van. Wifin szeretném kapcsolgatni. Addig eljutottam, hogy a beépített led kapcsol telefonról... Viszont a hozzátartozó PIN-re kötött relé miért nem akar kapcsolni? A kód tuti jó, mert mint mondtam, a led kapcsol így legalább a hozzá tartozó PIN-nek kéne...
-
szabifotos
senior tag
válasz vargalex #6826 üzenetére
De 5V-os. Egyszer már meg is csináltam hogy működjön régebben, most nem tudom mi lehet a gond. Kapcsolni kapcsol, tehát behúz a relé ha valamelyik HIGH pinre kötöm. A gond, hogy wifin nem változtatja az állapotát. ESP app-ban nyomkodom villog a led, de a relé nem vált...
SZERK: Jut eszembe... Lehet tranzisztort tettem közé...
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
A következőt tervezgetem. Játékállást kell számolgatni. Pontosabban Digital pineken beérkező jelekre számoljon egy counter, wireless.
A terv: 2db NodeMcu esp modul csatlakozik egy helyi hálón AP-re (router vagy RasPi) és egyik versenyző az egyik modul, másik a másik. Az állást egy webszerveren látnánk pl.
0 .............-........ 0
Kis Pista ........ Nagy Janinulláz, gombok stb mondjuk egy html felületen.
Mindezt el lehetne érni telefonról, vagy akár külön Pi modullal dedikált "bírói" eszközt csinálni neki.
Node ESP+ mondjuk MQTT+ Pi? Vagy tenyérnyi router?
hogyan oldanátok meg? Esetleg valakinek van hasonló kódja példának?[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Mármint feleslegesen erős oda? Minimum kettő, mert ugye két versenyző. Távolság passz. Átlagos wifi térerő elég lenne. Bár láttam külső antennás esp-t is valahol...
Lehetne dedikált eszköz is, saját kijelzővel de haladjunk a korral. Ma már minden okos telefonra hangolható. Ezért gondoltam, hogy helyi webszerver és telóról mehetne. Szervernek megintcsak azért nem jó telefon, mert nem felhasználóbarát. "Figyeljen bíró bácsi: átalakítjuk a tlóját szerverré, addig tessék ide adni. "
Csak a kezébe nyomni és működik felcsatlakozás után.Hmm.. lehet lassú a html, mire reagálna. Próbáltam már relét kapcsolni. ott is kellett kb. 3sec a reaction-re.
Akkor hogyan gondoljam újra az egészet? -
szabifotos
senior tag
válasz Janos250 #6912 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Tehát PI+ router helyett elég egy harmadik ESP, amin webszerver fut, és erre kapcsolódunk telefonnal, hogy lássuk az állást.
Én úgy képzelem, hogy amint bekapcsoljuk a klienseket, azok felcsatlakoznak, és automatikusan kiíródik a versenyzők neve a html oldalon a számokkal. Így megoldható lenne, hogy azonosítható az oldalról, hogy ki játszik, nem csak #versenyző1 #versenyző2 lenne.
A jelküldés hogyan oldható meg? pl. Nyomás történik A0 bemeneten, akkor html kéréssel léptet egy számot az oldalon. Valami ilyesmi kellene...
Nem mondom el mihez kellene pontosan, de nem is jut eszembe milyen projektben használhatnak hasonlót, hogy példa kódot keressek
-
szabifotos
senior tag
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában még. Szeretnék összerakni egy időjárás állomást. A felállás ez lenne:
Pi 3-on futna az MQTT+ NodeRed, és Nodemcu wifi modulok+ DHT22 mérnének. (illetve később akár egyéb adatot is, pl. légnyomás stb..)Több különböző helyen szeretnék mérni egyszerre, és valami html felületen jeleníteném meg a méréseket, bizonyos időközönként. Valahogy így: KÉP
Ha ez sikerülne, akkor reléket is beiktatnék amivel wifin vezérelhetnék bármit, akár telefonról,a html felületen lecő gombokkal. (Sonoff modulok)
Az utolsó lépés pedig Alexa lenne, hogy mindezt hanggal is tudjam koordinálni.Viszont én már a legalapabb lépésnél elakadok. MQTT küldésnél azt írja a Pi-on, hogy "Connection refused."
Van valakinek esetleg ehhez a projekthez hasonló, akár szájbarágós leírása, működő kódja, stb. Bármit szívesen veszek, amivel előrébb juthatok a témában. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs