Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs 4770)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jók, persze, bár ott elég borsosak az árak.
Ha az ebay lassú, akkor én itt szoktam ilyesmit venni:
[link]
Ha precíz akarsz lenni, akkor kell ellenállás, de anélkül is megy. Azt szokták mondani, azért tegyünk oda ellenállást, hogy a FET G-S kapacitása miatt ne rántsa meg nagyon a kontroller lábát, de tapasztalatom szerint bírják ezek a kontrollerek azt is, hogy közvetlenül kössük. A közvetlen kötés előnye, hogy gyorsabb a kapcsolás, azaz kisebb a melegedés, mert a FET gyakorlatilag a kapcsolás ideje alatt melegszik. Hogy mekkorát? Ohm bácsi törvénye alapján pl. , hogy ha az IC lába és a FET között a tápfeszültség különbség van, akkor se legyen nagyobb az áram, mint ami a kontroller adatlapján van, mint legnagyobb terhelés. De hangsúlyozom: nem tapasztaltam még, hogy problémát okozott volna az ellenállás hiánya. Ha van választási lehetőséged, akkor a FET vezérléséhez 5V-os táppal járó arduinot válassz.Többen mondták már nekem, hogy 5V-os arduinoval az IRF sorozatú FET-ek is mennek, láttam is működés közben, de én mindig az IRL sorozatút használom, mert az alacsonyabb G-S feszültségen, tehát biztosabban kapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Automata kávégépek
- sziku69: Szólánc.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- Milyen alaplapot vegyek?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Motorola Moto G31 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold