- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
5V szerintem. Ha high akkor pont hogy megvan nem? Néztem analóg olvasást is folyamtosan 1023-at ad vissza.
Multiméterrel még nem néztem.
szerk.: Ugyanez a módszer a HDD leden működik. Bár nem értem, de fordítva. A minuszra dugtam rá, és a LOW állapot az amikor világit a HDD led.
A power lednél próbáltam minuszra, de az meg folyamatosan LOW értelemszerűen.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #12185 üzenetére
Közben látom ez az alaplap alvásnál villogtatja a ledet, akkor ehhez is kéne valami ötlet.
Viszont folyamatosan HIGH-on marad így is.
-
MasterMark
titán
Üdv újra, egy kis segítség kellene.
Van egy Arduino Nano-m egy gépházban vezérli a ledet. Másik alaplapnál jó volt, de most cseréltem, és ami a power ledet olvassa az valamiért mindig HIGH-on marad, még akkor is ha ki van kapcsolva a gép.
Van valakinek ötlete miért? Kéne valami ellenállás rá esetleg?
Kód: [link]
Köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #6802 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Janos250 #6799 üzenetére
Rádugtam PC-re, de nem látok semmit. Megpróbáltam mind a két sor csatlakozót. Látom, hogy a led villog rajta amikor megy az adat, de semmit nem látok putty-n keresztül hogy bármi érkezne PC-re.
Mind a két sor csatlakozón ugyanez.Kód lua scriptben:
uart.setup(0, 9600, 8, uart.PARITY_NONE, uart.STOPBITS_1, 0)
if srv then srv:close() srv=nil end
srv=net.createServer(net.TCP)
srv:listen(80,function(conn)
conn:on("receive", function(conn,request)
conn:send("HTTP/1.1 200 OK\r\nContent-Type: text/html\r\n\r\n");
end)
conn:on("sent",function(conn)
uart.write(0, "MVUP\n");
conn:send("<h1>Volume Up</h1>");
conn:close();
collectgarbage();
end)
end)Ergo a weboldal megnyitására küld egy parancsot.
Valaki ötlet?
-
MasterMark
titán
válasz
Janos250 #6794 üzenetére
A NodeMCU kap áramot USB-ről. Akkor keresztbe kell kötni, jól gondoltam.
Maga az átalakítónak kell áram?
szerk.: Megakadtam, mert mindkettő vége anya, nem tudom összedugni...
Ezt már másodszor szívom be.
szerk.2: Ja igen, és 2 sor érintkező van, és az alsó és a felső sorhoz is ugyanúgy VCC-TX-RX-GND van írva. Most akkor hova dugjam?
-
MasterMark
titán
Van egy ilyenem: [link] Miért van rajta ilyen sok láb? Ha NodeMCU-val kötöm össze, akkor RX-TX-et fel kell cserélni, vagy nem?
Illetve kell neki VCC-t is adni? Vagy azt kap a soros port felöl? -
MasterMark
titán
Tankblock & peter1998 & mArZsi: Köszi.
De akkor meg mi baja van? Eddig nem csinálta. Ha most rádugom USB-n gépre a NodeMCU-t akkor folyamatosan újraindul, és le-föl kapcsolódik az USB, hallani a hangot folyamatosan hogy le-föl kapcsolódgat. Eszközkezelőben is megjelenik a COM port, majd rögtön el is tűnik.
Ha csak simán egy USB-s töltőre dugom, akkor viszont bebootol és szépen megy. A külön CH340 modullal tudok rá küldeni is kódot meg minden. De a beépítettel van valami.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #5594 üzenetére
Erre valaki?
Az történt hogy van egy külön CH340G modulom, ez és a NodeMCU USB-vel a gépre, illetve egymáshoz volt kötve RX-TX-GND-n keresztül.
De az RX-TX-et véletlenül fordítva dugtam rá.Ettől megmukkanhatott vajon?
-
MasterMark
titán
NodeMCU ha USB-n folyamatosan le-föl kapcsolódik és újraindulgat, akkor hardveresen rontottam el? Ha csak áramot kap USB-n akkor szépen megy.
-
MasterMark
titán
Rendeltem ilyet: [link] De nem teljesen tiszta, hogy mit hova.
A VIN és a GND mellette gondolom a 12 voltos táp lenne, a V+ V- lábakhoz menne a led szalag, és akkor az arduino a másik oldalra a SIG és GND lenne? A VCC az mi?
Ja igen, 12 voltos led szalag vezérlés lenne a cél.
Köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
szabifotos #5137 üzenetére
Nem lesz jo, 115200 probalj.
-
MasterMark
titán
válasz
szabifotos #5134 üzenetére
Baud rate?
-
MasterMark
titán
ESP-re lua scripttel foglalkozik valaki?
-
MasterMark
titán
válasz
Janos250 #3816 üzenetére
Köszi.
Szóval elég a negatív oldal közös. Csak mert egy PC-ben lenne, ott ugye rendelkezésre áll 12, 5, meg 3,3 is, de szeretnék az usb-nél maradni a soros kapcsolat miatt.
Láttam, hogy kell ellenállás is a FET és az Arduino közé, az mitől függ mekkora kell?
Amiket az Árwill-ban kapni IRL FET-ek azok mind jók lennének, jól gondolom?
-
MasterMark
titán
válasz
Janos250 #3801 üzenetére
Köszi, de nem értem hogy működik ez a FET? Ez ilyen relé szerű?
Mit jelentenek ezek az értékei? Milyet kell válasszak, mi alapján?Azt se értem, hogy miért a negatív oldalra kell ezeket kötni?
Az Arduino Nano-nak nem gond a 12 volt? Azt hittem csak 5-öt szabad ráadni a lábaira.
-
MasterMark
titán
12 Voltos sima egyszerű egyszínű LED szalagot hogy tudok PWM vezérelni?
Valamit találtam tranzisztorról meg mosfetről, de egyáltalán ezek hogy működnek? -
-
MasterMark
titán
Hogy kell pontosan hívni programon belül a lábakat? Mert csak simán 9-esre is műkodik a led mégha az D9-is, de bemenetnél meg ugye A0. De azt meg nem tudom int-be tenni rendes string meg nincs, char tömbbel meg nem megy.
Szóval akkor ez most hogy van? -
MasterMark
titán
Hogy lehet egyszerűen soros porton egy számot küldeni?
CMD-ben meg PowerShell-ben resetelődik ahogy küldeném neki.Viszont az Arduino IDE soros monitorjában nem csinálja ezt.Ja de, ott is reseteli mikor az ablakot megnyitom. Viszont a küldés legalább jól megy. -
MasterMark
titán
válasz
FireKeeper #3614 üzenetére
Tegnap is próbáltam lehúzni, visszadugni, másik usb-be dugni, stb. De mindig ugyanezt írta. Aztán valahogy jó lett.
-
MasterMark
titán
Elég gyakran nem tudom feltölteni a kódot, ennyi hibaüzenettel:
Egy hiba lépett fel a vázlat feltöltése közbenEz mi miatt lehet? Tegnap pár próba után megjavult, de most megint nem megy.
szerk.: Most megint jó.
Dobált valami frissítést, most arra rányomtam, hogy telepítse.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #3595 üzenetére
Egyébként ezt is megakartam kérdezni, hogy melyik földet és hogy kell használni? Oda több mindent is lehet kötni?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #3592 üzenetére
szerk.: Az megvan, hogy a random szám normális, ha nincs semmihez sem kötve. De gombelem-re miért nem mutat valamit?
-
MasterMark
titán
Üdv újra, megjött az a másolat Arduino Nano-m.
Egy kérdés, lehet én értek valamit félre:
int sensorValue = analogRead(A0);
Serial.println(sensorValue);Ennyit csinálok, és a soros porton elég random jönnek a számok. Egyelőre nem kötöttem rá semmit, de ha rákötök két kábelt, és mondjuk odaérintem egy gombelemhez, akkor azonnal 0 lesz.
Szóval mi ez, akkor és hogy kell használni?
-
MasterMark
titán
PC-ről egy micro-ra hogy tudnék valós időben adatot küldeni?
-
MasterMark
titán
Üdv
Ez kompatibilis a Micro-val? Mármint a szoftverével, és stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged