- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Persze.
Valós időben akartam loopokat készíteni (zene), és egyszerűen nem sikerült. Általában én bénáztam el, mindíg elcsúsztam valahol. Vagy az elején vagy közben...
Ha bekapcsoltam a metronómot a daw-ban, az már egy fokkal jobb volt, de én nem tudtam külön választani a metronóm hangját a zenétől, és ha kikapcsoltam a metronómot hiányzott a hangja a loopból. Vagyis akaratlanul beleszőttem.
Itt jött az ötlet, hogy kéne egy olyan metronóm ami ha sebességet váltok, akkor hozzá igazodik, és valamilyen más csatornán adja ki magából az ütemet. (vizuálisan) Tulajdonképpen ez szülte meg a projektet.Kerestem shieldet és valamilyen példa kódot. Találtam mind a kettőt és kész is lett a mű: Midi vezérlésű metronóm.
Ezzel annyi volt a gond, hogy már láttam mit rontok el.
Egyszerűen túl sok idő volt átnyúlni a billentyűzetről a vezérlőig, hiába láttam mikor kell, továbbra is megcsúsztam sokszor a loop felvétellel. Bár már pontosabb voltam mint eddig.
Jött az ötlet, hogy a felvételt át kéne szervezni valahogy a midi vezérlőről a arduino vezérelte midi metronómra. Ez két okból volt jó ötlet: itt én írom a vezérlést olyan algoritmus szerint ahogy akarom, vagyis nincs határ,a másik ok, hogy ehhez a shiledhez lehetett venni gomsort is, amivel párhuzamosan tudtam kötni a pedálokat.
Az ötlet bevált!
Egész jó live Acteket tudok összehozni a magam szintjén! A loopok felvétele szinte halál pontos!
Röviden ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest