- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy kis külső "időjárás állomást", amit később, még pár funkcióval meg szeretnék toldani.
Egyelőre a tervezett eszközök:
1. Arduino Nano - mert bőven elég és olcsóbbnak is tűnik, mint a sima uno
2. DHT22 - hőmérséklet + páratartalom méréshez - itt jól látom, hogy bármelyik digitális lábbal elmegy?
Innentől van némi gond
3. Kellene valami légköri nyomásméréshez, de egyetlen ilyen szenzort találtam: BMP180-at, de elhasználja az SPI-t és ha jól tudom, ebből csak egy eszköz csatlakoztatható.
4. Kéne egy óra modul, ami nagyritkán felrúgja az Arduino-t, hogy mérjen és küldjön adatot.
5. Szükség lenne valamilyen vezeték-nélküli átvitelre. Ehhez láttam 433 MHz-es modult, ami ha jól értem, akkor szintén bármely digitális lábra köthető, viszont az adatátvitelt nekem kellene leprogramozni, az esetleges újraküldést is. A legszimpatikusabb az ESP8266 lenne, ha nem venné el azt a soros kommunikációs portot, amit az usb-n történő felprogramozásnál is kéne használni. Viszont szabványos lenne, nem kell a másik oldalon spéci eszköz a vételhez. Látom még ezt az NRF24L01-et, de ha jól értem, ebből a másik oldalon is kell egy és össze is veszne a barométerrel, mert SPI-s.Mit ajánlotok a hálózat kialakításhoz és a nyomásméréshez? Ez a 433MHz-es RF modul mennyire macerás a gyakorlatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest