- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy kis külső "időjárás állomást", amit később, még pár funkcióval meg szeretnék toldani.
Egyelőre a tervezett eszközök:
1. Arduino Nano - mert bőven elég és olcsóbbnak is tűnik, mint a sima uno
2. DHT22 - hőmérséklet + páratartalom méréshez - itt jól látom, hogy bármelyik digitális lábbal elmegy?
Innentől van némi gond
3. Kellene valami légköri nyomásméréshez, de egyetlen ilyen szenzort találtam: BMP180-at, de elhasználja az SPI-t és ha jól tudom, ebből csak egy eszköz csatlakoztatható.
4. Kéne egy óra modul, ami nagyritkán felrúgja az Arduino-t, hogy mérjen és küldjön adatot.
5. Szükség lenne valamilyen vezeték-nélküli átvitelre. Ehhez láttam 433 MHz-es modult, ami ha jól értem, akkor szintén bármely digitális lábra köthető, viszont az adatátvitelt nekem kellene leprogramozni, az esetleges újraküldést is. A legszimpatikusabb az ESP8266 lenne, ha nem venné el azt a soros kommunikációs portot, amit az usb-n történő felprogramozásnál is kéne használni. Viszont szabványos lenne, nem kell a másik oldalon spéci eszköz a vételhez. Látom még ezt az NRF24L01-et, de ha jól értem, ebből a másik oldalon is kell egy és össze is veszne a barométerrel, mert SPI-s.Mit ajánlotok a hálózat kialakításhoz és a nyomásméréshez? Ez a 433MHz-es RF modul mennyire macerás a gyakorlatban?
-
1501N
tag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami itthon is beszerezhető GPS modult? RS232 vagy valami hasonlót tudó érdekelne.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- FOTÓS beárazás
- PlayStation 5
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Path of Exile (ARPG)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest