- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazs87
tag
elvi kérdésem lenne:
smarthome rendszerben gondolkodom már jó ideje és szeretném kikérni a tanácsotokat:
alapvetően egy mysql szerverben gondolkodom, amibe pár okoskütyü miatt lekerülhetetlenné vált python kód nyúkál, a logikát pedig vbs-sel tervezem megvalósítani egy barebone pc-n
Az egyes helységekbe kihelyezett "szenzorboxok" pedig arduino/nodemcu/esp-vel menne.
némely szenzorhoz szükségem lenne az 5 V-ra, emiatt maradna az arduino szigorúan kihagyva a W5100-at a rossz tapasztalatok miatt.
A kérdés, hogy bármilyen tákolással tudok e mysql kliensként funkcionálni wifin keresztül (legrosszabb esetben webserver és vbs-sel html vágással szedem ki az adatokat)Speckóbb alkalmazásokhoz, ahol biztosabb rendszer kell maradna a siemens plc, netán codesyssel felokositott raspi/ moduláris wago fegyegység + codesys.
Vizunak első körben egy Lazarus+Raspi+Touchsreen-ben gondolkodom, bár a win közelebb állna hozzám.
A gond, h asztali alkalmazást mondjuk telefonról irányyítani elég problémás. Lehet, h inkább webserverben kellene gondolkodnom, de abban meg nem vok annyira benne, ahogy az androidra történő programozásban sem.Azért nem szeretnék PC-n 1 programból mindent irányítani, mert egyrészt nem tudok (néhány lib csak pythonra van, azt meg annyira nem szeretem, h azzal oldjak meg mindent), másrészt sok kis vbs modul talán stabilabb a libek miatt, így nem akadhatnak össze.
Tudom, ez így elég kusza, de ugye én is abból főzök, amiben tapasztalatom van.
Főleg az ardu/node/esp vág ide, próbálkoztatok már ilyesmivel?
Netán vizus/távvezérlős témában tudok valamit ajánlani, amivel érdemes foglalkozni?
Van ilyen irányű tapasztalata valakinek?Szívesen fogadok minden tanácsot, tapasztalatot, ötletet.
Köszi!
Bazs87
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Formula-1
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Revolut
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Konteó topic
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest