- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Pythonhoz nem tudok hozzászólni, szerintem a pc akár remote accessel, akár webserver módban php+mysql-lel jól kezelhető telefonról. Be kell állítani az ablak- és betűméretet, és jól fog megjelenni, könnyen rá lehet tappolni a gombokra, ott a javascript a teló böngészőjében, és a pc-n a megfelelő helyre letett file-okat a php-val föl lehet dolgozni oda-vissza, tehár akármilyen programmal lehet adatot cserélni.
-
Janos250
őstag
Én KICSIT hasonlókkal foglalkoztam párszor.
Az én megoldásomat leírom, ha esetleg találsz benne valamit, ami Neked is jó.
Az ESP egyszerre (tehát ugyanaz a csip egyidőben) lehet szerver is, és kliens is.
Adatokat én mindig kliensként küldök, mert az akkor megy, amikor én akarom, a szervert meg kérdezni kell. Persze van, ahol automatikus frissítést állítottam be a HTML kódban, ahol folyamatosan kell kijelezni valamit, pl. hőmérsékletet a mobiltelefonon böngészőben.
Viszont a szenzorok kliensként küldik az adatokat a szervernek. Kényelmesen kezelhető a GET és a POST egyaránt.
Pl. ami most következik, ha lesz rá időm és energiám:
Pillanatnyi GPS adatokat tároló ESP szerver. Az adatokat egy másik ESP küldi interneten, kliensként "lekérdezéssel", amire a szerver nem válaszol, hanem tárolja a "lekérdezési" adatokat. Az időben utolsó koordinátát egy harmadik ESP szintén interneten az általa kívánt időben kérdezgeti és feldolgozza. Egyszerűsítve azt mondhatnám, pl. autó követő.
Én kizárólag WiFin csatlakozok az internetre. A routeren a portot valami ritkán használtra állítom, és úgy kommunikálok, ha nem akarom, hogy esetleg mások bezavarjanak. A csak valódi lekérdezésnél meg általában marad az alap beállítás, mert nem egy nagy tragédia, ha valaki véletlenül leolvassa a készülék hőmérséklet.
Ja, még annyit, hogy az adatokat egy másik ESP-nek text formában küldöm, nem HTML-ben, mert azt könnyebb lekezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Szólánc.
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest