Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem ez a MultiFuncShield-et.
Sikerült olyan példát találnod, amire azt írják, hogy ÍGY NE!
Itt is leírták már párszor, hogy az isrCallBack() legyen a legrövidebb. Erre itt egy példa, ami mindent vizsgál, mindent csinál az ISR-ben. Persze, szegény ember vízzel főz, szegény kontrollerhez bonyolult szoftvert írunk, de a mai kontrollereken azért ennél már többet tudnak a hardverek, nem kell így csinálni.
Továbbá, ha már így csinálták meg, illet volna egy olyan függvényt beletenni, ami lekérdezve megmondja, hogy befejeződött-e az előző feladata, azaz jelen esetben beep-je, hiszen ez az ISR rutin a dolog jellegéből adódóan nem reentrant, azaz nem olyan, hogy futás közben egy másik szál megszakítsa, és újra elkezdje végrehajtani, majd miután ő befejezte, visszakerül a vezérlés az eredetire.
Itt persze alapfilozófiák ütköznek: mivel kezdjen a kezdő? Egyszerű, régi kontrollerrel, vagy modernebbel. Persze - némi artistamutatvánnyal - a régin is megcsinálható hasonló dolog, mint a korszerűbbön, de ez holt tudás lesz, mert idővel úgyis korszerűbbre áll át.Gimnázium első osztályában politechnika órán én is készítettem fémfűrésszel, és kézi reszelővel kalapácsot. Akkor ez egy alapnak számított. Ma inkább azt mondanám, hogy szívatás volt. Még kb 20 évvel ezelőtt is hallottam valakitől, hogy volt, ahol még akkor is csináltatták. Meg lehet persze így is csinálni, de CNC géppel könnyebb.
Én annak a híve vagyok, hogy kezdő is a korszerűbb dolgokkal kezdje, hogy ne holt információkat tanuljon meg, mint ez az interrupt kezelés a MultiFuncShield programjában, mert soha nem fogja így csinálni a későbbiekben. Ha csak nem mazochista.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bejött az ASUS-nak az OLED
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Újszerű bivaly Lenovo Thinkpad T16 gen3 (13.gen Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR 30 hó GARI!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold