- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
lanszelot #19597 üzenetére
Én is a PID szabályozást javasolom, ha van rá energiád.
Ha nincs, akkor csinálhatsz "fapados PID" :-) szabályozást kézzel.
P: arányos, azaz, amikor még távol vagy a célértéktől, akkor erősen fűtöd, majd amikor közeledsz, akkor már kevésbé
D: derivált, azaz, ha azt látod, hogy gyorsan melegszik, akkor egy kicsit lassabban fűtöd, mert másként nagyon túlszalad
I: integrál, célértéktől való eltérések összegzése, mondhatnám átlag. Ha azt látod, hogy folyamatosan egy kicsit a célérték alatt van, akkor egy kicsit jobban fűtöd, vagy fordítva.
Nézd meg az alábbi ábrákat, ha érdekel az elmélete:
https://www.eet.bme.hu/~mizsei/mikrorejegy/The%20MEMS%20Handbook(Complete)/0077_PDF_C12.pdf
12.7, 12.10 ábra
Az SSR az "bedobozolt" triak, biztonsági szempontok miatt inkább azt használd, mint a meztelen triakot! Jól nézd meg a típusát, hogy milyen a vezérlő fesz, mert többféle létezik.
Mellesleg, vigyázz a 240 V-os fűtéssel, mert a 240 nagyot tudni ütni!Nekem, amikor kicsit módosítanom kellett egy készüléket, ahol a fűtés 240-ről toroid trafóval volt megoldva, és 80-100 V körül működött, azt mondtam, hogy 48 V fölött nem vagyok hajlandó bármiféle változtatást csinálni rajta, mert olyan szépen süt idekinn a nap, benn a rács mögött meg nem.
Vettem Aliról egy 240/48 V AC/DC tápot (bár erről is a Highway to Hell jut az ember eszébe), középen megcsapoltam a fűtőszálat, így már 48V is megtette a magáét. FET PWM-mel vezérelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest