Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

válasz Danex #1752 üzenetére

Igen, nekem is jöttek véletlenszerű jelek, mikor semmit sem csináltam, csak figyeltem a serial-t. Viszont arra, hogy pontosan az a jel jöjjön, amivel teljesül az if, arra azért elég kicsi az esély, ahogy gyapo11 is írja.

gyapo11: a kapcsolás úgy néz ki, hogy van egy telefontöltő, ezt a 230 táplálja, ugyaninnen megy a relé egyik lábára vezeték, a telefontöltő kimenete megy a buck-ra, annak a kimenete pedig az infrára, az Arduino-ra és a relé bemenetére. A relé egyik érintkezőjére, mint írtam, a 230 megy (a fázis), másik érintkezőjére pedig a lámpa egyik "lába", a lámpa másik lába pedig a 0 pont. Az infra és a relé sincs egyik sem szűrve semmi kondival, vagy ilyesmi. Az infra vevő magára a lámpára van szerelve, hogy jobban nézzen ki, hogy a lámpa felé van tartva az irányító föl-le kapcsoláskor. A táp, az Arduino, a relé eés a buck mind egy10x10-es dobozba vannak építve a falon, innen megy az infrára föl a lámpához kb. 4m vezeték (vékonyak eléggé, mert gondolom (tanulva a múltkoriból) nem kell sok áram az infrának, így lehet vékony is). Telóról így tudtam leírni, hogy néz ki a kapcsolás.

tvamos: már nem is csak a konyhai neontól kapcsol be, hanem ahogy írtam, a tv-m távirányítójától is 1x (igaz, a konyhai eset is csak 1x volt), vagy legalábbis pont akkor történ, ha nem is amiatt...

Amúgy olyan szokott lenni, hogy ha kint a konyhában, vagy a konyha előtt valaki lámpát kapcsol, én meg zenét hallgatok 5.1-en, akkor pattannak/reccsennek egyet a hangszórók, ezért is gondoltam valami zavarra, amiről újraindulhat az Ardu, de már mint írtam, megakadályoztam az induláskori relé behúzást, viszont 1x azóta is csinálta az öntudatra ébredést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés