Hirdetés
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jack Hunter: Aqua webáruház, soha többet.
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen, avagy mivel lehet ezt átvészelni ha mégis kell
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
1. Ha LORA-ban gondolkodsz, akkor - azt sejtem - nagyobb távolságról van szó.
2. Mennyi NMEA üzenetet akarsz küldeni, mert ha RTK, ahhoz a LORA sávszélessége nagyon kicsi.Én ugyanezt (vezetékmentes UART híd) WiFi-internet alapon oldom meg.
Az egyik eszköz csatlakozik egy vezetékes netre kapcsolt WiFi routerre, ez bárhonnan elérhető portforwarddal, erre küldöm.
A másik egy régi, kidobott mobiltelefon mobilnettel. Mivel erre nehezebb küldeni, ezért ez küld. Amikor csak próbálgatom, akkor WiFi-n elérik egymást, akkor mindkettő WiFi-re dolgozik.
Ha mégis a mobiltelefonos állomásnak akarok adatot küldeni, akkor azt a mobilnetes http-n kéri a fix állomásról, amire a válaszban jön a kért adat.Úgy rémlik, mintha már egyszer itt be is írtam volna a programot, de ebben nem vagyok biztos.
Nekem kilobájtokat/sec kell küldenem, ehhez a LORA gyenge lenne, de ha kevesebbet akarsz küldeni, akkor a LORA valószínűleg jó megoldás, bár én még nem próbáltam ki, pedig már vettem Bangoodról ESP32 LORA modulokat.
Csak tudnám, mit kezdek ezzel a sok összevásárolt kacattal.
Én mindent ESP32-vel oldok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold