Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti_20

senior tag

válasz tonermagus #13523 üzenetére

Üdv emberek! A sima NRF24L01+PA+LNA modul felejtős, ha csak nem szeretnéd gány módjára alufóliába tekerni a zaj miatt. Két éve kísérletezek ezekkel a modulokkal, a legmegbízhatóbb verziója az "AS01-ML01DP5" ami így néz ki:
    [link]
    A többivel csak a szívás van. Annyi hogy egy 16v 100uf elektrolit kondenzátor kell a pozitív és negatívhoz. Tiszta terepen tud kb 700m teszt alapján, Árnyékos helyen 150m kb, de attól is függ hogy mi van közte. Elvileg tantalum kondenzátorral még ennél is jobb a jel, de nem volt még időm végig tesztelni milyen értékkel a legjobb.
    Szigorúan 3.3v-ot kell kapnia, max fogyasztása papíron 250mah. A fogyasztás és a jelerősség szoftveresen állítható az alábbi sorokkal:
    RF24_PA_MIN
    RF24_PA_LOW
    RF24_PA_HIGH
    RF24_PA_MAX

Ha a jel nem elég erős könnyen építhető neki egy jelismétlő így a jel kilőhető akár a holdig is. Ebben szívesen tudok segíteni

Elég érzékeny a tápra így törekedni kell rá hogy a legtisztább forrást kapja. Az alábbi módszerrel oldottam meg:
    3.7v 18650 akkumulátor feszültséget feltornáztam 5v volt ra egy DC-DC konverterrel majd azt 3.3v-ra egy buck converterrel. A Fix 5v megy az arduinohoz is. A 3.3v-hoz egy elektrolit kondenzátor beraktam így stabil feszt tud kapni. Kapható hozzá egy külön modul is, de sok helyet foglalt, így tesztelni sem teszteltem.

Bármi kérdés van a modullal kapcsolatban csak kérdezzetek. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés