- bambano: Bambanő háza tája
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: 10 a 12-ből (HD4400 iGPU)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Hát a kódom elég gyorsan fut (kb. pár msec lehet egy teljes ciklus), ennyi időnként pollingolja a Raspberry-nek azt a GPIO bemenetét, amire rákötöttem a PCF8574-nek az INT pinjét.
Amint azt érzékeli a fő programszám, hogy 0-ban van ez a GPIO, rögtön meg is hívja a PCF8574-et I2C-n kiolvasó függvényt. A PCF8574 pedig a kiolvasás után magától, rögtön (adatlap szerint, ha jól olvastam ki, 4usec-en belül) alaphelyzetbe (azaz 1-esbe) állítja az INT Pint.
Tehát elvileg pár msec időre kellene csak megváltoznia az INT pinnek. Amit pedig egy multiméter észre se venne.
Szerintem - maximális eltérésként, de ez tényleg csak egy pillanatra (a multiméter-kijelzőt szemmel olvasva) - az a -1,5V körüli érték azt jelenti, hogy ennél jóval több időre megváltozott.
Nem tudom pontosan mekkora egy mezei multiméter sebessége, milyen ADC van benne, de kb. pár tized sec lehet a mérési illetve átlagolási ideje. A -1,5V kb. azt jelenti, hogy a megváltozott érték időtartama nem éri el az átlagolási időt, de közelít hozzá (nagyon durva becsléssel fele körül van).
De hát sokkal pontosabb lenne ezt szkóppal kimérni
Most már kíváncsi vagyok, asszem inkább várok, és nem is forrasztom be fixre a felhúzó ellenállásokat mielőtt letesztelném szkóppal.Nincs bekapcsolva a pulldown a raspberry-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest