- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Kíváncsiságomat kielégítendő, ha már mindenki tudja, hogyan működik a delay() (csak én nem), gondoltam, megnézem.
Ezt találtam az Arduino\hardware\arduino\avr\firmwares\wifishield\wifiHD\src\SOFTWARE_FRAMEWORK\SERVICES\DELAY\delay.c fájlban:void delay_ms(unsigned long delay)
{
#if (defined FREERTOS_USED)
vTaskDelay( (portTickType)TASK_DELAY_MS(delay) );
#elif (defined NUTOS_USED)
NutSleep(delay);
#else
cpu_delay_ms(delay, s_fcpu_hz);
#endif
}
Hm! freeRTOS az AVR chipeken arduino rendszerben?
Igen.
https://create.arduino.cc/projecthub/feilipu/using-freertos-multi-tasking-in-arduino-ebc3cc
Valóban így van. A könyvtár kezelőben/Library manager, Hozzáadott/Contributed, időzítés/Timing alatt valóban ott van a FreeRTOS Real Time Operating System implemented for AVR (Uno, Nano, Leonardo, Mega)
Kipróbálni nem tudtam, mert az AVR chipes lapjaim már nyugdíjba vonultak a vidéki házamba, de ha tényleg tudja, ez azért nagyon sok új lehetőséget jelent! Például a multitasking!
Valaki próbálta már a FreeRTOS-t AVR-en? Mi a tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest