Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

válasz tvamos #1230 üzenetére

CR-nek szoktuk itthon mondani, vagy forrasztóvíz (azt hittem, hogy ez a hivatalos neve, de utánanéztem, nem :) ), rozsdamaró, ilyeneknek, de inkább CR-nek. A doboza ilyen, gondolom ez is van benne, apám szokta venni, sose kérdeztem, hogy eredeti doboza-e. 10-12 éve tudok forrasztani (Weller pákám nincs, csak pisztoly, 75W-os), azóta használok/használunk itthon ilyet hozzá, lemarja a koszt, egy pötty, és nagyon szépen megfogja mindig, amit kell a forrasztás. Enélkül van, hogy 5x kell megforrasztanom valamit, mert elengedi, úgyhogy enélkül nem is szoktam próbálkozni a forrasztásokkal.
    Szép kis pöttyök lettek, nem hatalmas ormótlan buckók, úgyhogy tudok forrasztani szépen pisztollyal is. :B Képet már nem tudok mutatni, mert mivel nem jutottam semmire, szétszedtem az egészet, mármint az Arduino részét, kipróbálom a Nano-val. Próbapanellal összedugdosva jól működik, szerintem a Pro mini-m adta meg magát. :F (Lehet, hogy ezért is produkálta mostanában a kékhalált a windows is, ha csatlakoztattam a géphez.)
    Ha ráforrasztottam mindent a Nano-ra, arról küldök képet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés