Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Igen, hát mondjuk ez a trimmelés téma Arch Linuxon nem is annyira triviális. Mivel a filozófia meg hagyja a user-nek a döntés szabaságát, hogy mit használ. Meg milyen szolgáltatásokat állít be a rendszerén.
    Erre volt ma egy jó példám.
    Cimbimnek anno egy kis fos AMD C-70-es notikára tettem egy Arch rendszert, mert azzal viszonylag jól megy. Ennek két éve már. Tegnap csörög, hogy nyomtatni szeretne. Mondom semmi gond, Xfce>Nyomtató beállítások és minden fasza lesz, meg szkenneléshez Skanlite vagy Szkennelés progi.
    Majd negyed óra mulva csaptam a fejemhez, hogy állj ne csinálj semmit. Mert szinte biztos, hogy nyomtató csoporthoz kell adni a user-t. Be kell lőni a CUPS service-t és egyéb nyalánkságok.
    Másik öreg notiján egy Deb alapú Neptune van. Na azon nyomhatod nyugodtan, amit a GUI ad nyomtatókra és szkennerekre. Azzal elboldogulsz, biztos.
    A lényeg, hogy a cimbi abszolute nem érdekelt, a dolgok hátterének megértésében. Csak működjön.
    Na ezzel csak azt szertettem volna sugalni, minden disztrón kicsit más minden is.
    :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés