Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila

veterán

Koszonom! (neked is Frawly) :)

Mas:

Tudjatok korabban mar emlitettem, hogy nem anyagi korlatok miatt hasznalok Raspberry-t hanem reszint azert, (gondolom ez mar az oregseg jelei) mert probalok csak az aktualis es tenyleges felhasznalasi igenyeimnek megfelelni, a fentmarado penzmagot pedig egyeb (szamomra) fontosabb dolgokba fektetni.

A kis Malnagep nagyon jo belepot biztositott az Arch vilagaba. Most nem sorolnam fel, hogy milyen rendszereket (grafikus alkalmazasokat) hasznaltam elotte es hol tartok most... :) legyen eleg annyi, hogy szamomra egy kellemes am még valoszinuleg hosszu ut alapjait fektette le ez a kis takonyzold PCB. ;]

Ennek ellenere ma vegul arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy leveszem a terhet a vallarol, es hamarosan mar csak fajlszerverkent eli tovabb nyugodt kis eletet, a hetkoznapi Archoskodasra pedig veszek egy x86-os mini pc-t. Ehhez kernek most egy kis segitseget, valojaban inkabb csak a procirol erdekelne a velemenyetek. Korabban a gaming vonalon megszoktam, hogy altalaban a felsohazbol valasztok MAGamnak valami jokepu CPU-t ugy 8-12 maggal, bloat windows-hoz etc. Most viszont az Arch-hoz kellene igazodni, azon belul is a DE mentes kornyezethez, ezert en azt gondolom, hogy egy Ryzen 3300U 8GB 2400MHz konfig eleg lehet a kituzott celhoz. Az eleg lehetet ugy ertem, hogy a bongeszes (youtube+facebook szakmai oldalak) es AUR-bol telepites lesz a legnagyobb kihivas amivel meg kell birkoznia, akarom mondani relative ertelmes sebesseggel vegrehajtania. (valljuk be RPI-n pl. egy rtorrent forditas nem valami huuudegyors mutatvany)

A kovetkezo vasat neztem ki a feladatra. (na jo kettot)

3300U (kuponnal most 101e lenne)

MINISFORUM DeskMINI UM300 AMD Ryzen 3 3300U 8GB DDR4 256GB SSD Radeon Vega 6 Graphics [link]

3550H (kuponnal most 107e lenne)

T-Bao TBOOK MN35 AMD Ryzen 5 3550H Mini PC 8 GB DDR4 256 GB NVME [link]

A minisforum (tobb okbol kifolyolag is) szimpatikusabb viszont gyengebb benne a CPU.
    Szerintetek a fentebb vazolt igenyeknek eleget tesz a Ryzen 3, vagy gondolvan a jovore is legyen inkabb a HT-s Ryzen 5? :) :R

Új hozzászólás Aktív témák