- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Koszonom! (neked is Frawly)
Mas:
Tudjatok korabban mar emlitettem, hogy nem anyagi korlatok miatt hasznalok Raspberry-t hanem reszint azert, (gondolom ez mar az oregseg jelei) mert probalok csak az aktualis es tenyleges felhasznalasi igenyeimnek megfelelni, a fentmarado penzmagot pedig egyeb (szamomra) fontosabb dolgokba fektetni.
A kis Malnagep nagyon jo belepot biztositott az Arch vilagaba. Most nem sorolnam fel, hogy milyen rendszereket (grafikus alkalmazasokat) hasznaltam elotte es hol tartok most...
legyen eleg annyi, hogy szamomra egy kellemes am még valoszinuleg hosszu ut alapjait fektette le ez a kis takonyzold PCB.
Ennek ellenere ma vegul arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy leveszem a terhet a vallarol, es hamarosan mar csak fajlszerverkent eli tovabb nyugodt kis eletet, a hetkoznapi Archoskodasra pedig veszek egy x86-os mini pc-t. Ehhez kernek most egy kis segitseget, valojaban inkabb csak a procirol erdekelne a velemenyetek. Korabban a gaming vonalon megszoktam, hogy altalaban a felsohazbol valasztok MAGamnak valami jokepu CPU-t ugy 8-12 maggal, bloat windows-hoz etc. Most viszont az Arch-hoz kellene igazodni, azon belul is a DE mentes kornyezethez, ezert en azt gondolom, hogy egy Ryzen 3300U 8GB 2400MHz konfig eleg lehet a kituzott celhoz. Az eleg lehetet ugy ertem, hogy a bongeszes (youtube+facebook szakmai oldalak) es AUR-bol telepites lesz a legnagyobb kihivas amivel meg kell birkoznia, akarom mondani relative ertelmes sebesseggel vegrehajtania. (valljuk be RPI-n pl. egy rtorrent forditas nem valami huuudegyors mutatvany)
A kovetkezo vasat neztem ki a feladatra. (na jo kettot)
3300U (kuponnal most 101e lenne)
MINISFORUM DeskMINI UM300 AMD Ryzen 3 3300U 8GB DDR4 256GB SSD Radeon Vega 6 Graphics [link]
3550H (kuponnal most 107e lenne)
T-Bao TBOOK MN35 AMD Ryzen 5 3550H Mini PC 8 GB DDR4 256 GB NVME [link]
A minisforum (tobb okbol kifolyolag is) szimpatikusabb viszont gyengebb benne a CPU.
Szerintetek a fentebb vazolt igenyeknek eleget tesz a Ryzen 3, vagy gondolvan a jovore is legyen inkabb a HT-s Ryzen 5?
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest