Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ztsoft
    őstag

Szia !

A Win10 -re kell tenni a boot -ot, csak azt ne formázd elég a 100MB az ugye fat32:

Így állítsd be, ha nem kell Home könyvtár:

Win -es fat32 szekesztés boot efi katt, plusz esp és boot -ot külön ráteszed
    A többit ext4 és formázhatod
    Ha kell swap, akkor a ext4 helyett kiválaszot a swap -et / nem tudom hogy mivel telepítesz/, külön ráteszed a swap -et pl 4GB
    A gyökér / kiválasztod, majd külön ráteszed, hogy root mehet neki az összes maradék hely
    Utána mehet az install és OK lesz.

+ (#6862) Frawly

Köszönöm a válaszokat. Ami a méretet érinti, a 100MB-ból 9,3MB maradt a GRUB telepítése után.

Kézzel telepítek (kell a gyakorlás), a particionálást még a cfdisk-kel csinálom (később jöhet az fdisk is, most nem akartam reszkírozni, hogy elcseszem).

Így is volt valamilyen hiba, csak a Win indult (nem volt GRUB), de még a BIOS-ba sem tudtam belépni (csak egy fehér kurzor fogadott). Ha kivettem a HDD-t, akkor jól működött minden, ha vissza tettem, akkor ismét rossz volt.

Kis pihenő után sikerült elindítani ismét a telepítőt, így a chroot-tal újra felraktam a GRUB-ot és jó lett. Most már folytathatom a telepítést.

Új hozzászólás Aktív témák