Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
két samsung teló közt szeretném átvinni a telefonszámokat, üzeneteket, naptárat és amitmég lehet a legegyszerűbben, minden trükk, root, varázslás nélkül. Hogy tudom megoldani? A cél masina egy galaxy mini s3. A forrás valami régebbi galaxy mini talán.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
LonGleY
veterán
válasz vilmaboy #9452 üzenetére
Az sms-eket egyszerű: SMS Backup & Restore
A névjegyeket szintén, ha a Google-fiókkal szinkronizálod.
A naptárhoz valószínűleg az is elég, ha belépsz ugyanazzal az accountoddal.
A névjegy/naptár mentésben - ha valamiért nem felhőben csücsülnének - még ez segíthet: Super Backup
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
válasz LonGleY #9456 üzenetére
Amúgy használod, ismered a szolgáltatást? Mert elvileg ugye úgy kéne hogy működjön, hogy a GPS-t állandóan használja és tölti fel a szerverre, hogy hol vagy éppen, nem? Ezért is furcsálom, de komolyan mondom érdemes csinálni egy print screent.
De asszem le is lövöm, sok hasznát amúgyse látom. -
törölt tag
válasz botond187 #9453 üzenetére
Telón. Cserélheted a háttérképet, vagy, mint nálam, ki is lehet kapcsolni. Cserélheted, cimkézheted, méretezheted az ikonokat. Variálhatod a dockbár kinézetét ikonjait, stb. Ha ettől is többet akarsz, akkor pl. Elixír Widgets -ben is készíthetsz parancsikonokat, amikhez tetszőleges, egyedi ikonokat választhatsz. Adhatsz meg méretet, cimkét, hátteret, átlátszóságot, stb.
-
Dimitryj
aktív tag
Nem igazán találtam Flashelős topic-ot ugyhogy itt kérdezem:
Tud valaki ajánlani egy használható ROM ot Desire C-re?
XDA-n keresgéltem de van rá vagy 10 féle, mit érdemes használni? -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Létezik Androidra(2.3) olyan progi, amivel a pc-t lehet irányítani wifin keresztül? pl: gép bekapcsolás/kikapcsolás, zene elindítása, esetleg albumok beillesztése a lejátzóba... ?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
LonGleY
veterán
válasz Satyricon #9466 üzenetére
Az irányításra valóban TeamViewer (a win-en a teljes verzió telepítve, automatikus indítással, beállított fix személyes jelszóval, engedélyezett LAN kapcsolattal, a hálókártyán fix belső IP címmel). A telefonra EZ a kliens telepítendő. A gépre kapcsolódni a belső IP cím és a jelszó beírásával tudsz.
A gépindítás más kérdés, ahhoz Wake On LAN-ra (WOL) lesz szükséged (az asztali gép BIOS-ában pedig a LAN-on keresztüli gépindítás engedélyezésére). Ilyen funkció pl. van a Fing - Network Tools-ban, vagy ha widget-et raknál ki, akkor: Wake on Lan - mit Widget. Ha nem csak belső hálóról, hanem távolról is be szeretnéd tudni kapcsolni a gépet, ahhoz EZ a cikk szolgálhat alapul (nem minden routeren működik).
Az egygombos gépleállítás és a közvetlen programok távirányíthatósága megint más kérdés, arra az Unified Remote szerver + kliens párosa lehet jó (WOL is van benne). De ez nem mutatja a Windows képét úgy, mint a TeamViewer, tehát csak klasszikus távirányítóvá alakítja át a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Satyricon #9466 üzenetére
Az Unified Remote jó lehet a zenelejátszó irányítására (play, pause, stop, léptetés, hangerő, stb.), Van, amelyik lejátszót csak a Full verzió támogatja. Akkor, ha a képernyő látótávolságban van, akkor a kurzort és a billentyűzetet is tudod vezérelni a programmal, így a zene betöltése is megoldható.
Hogy melyik fut - és melyik nem - 2.3 alatt, azt nem néztem. Alternatívákat amúgy sem tudnék. Ha nem mennének, akkor hogy előbb fejlessz gépet...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem adom fel egykönnyen, nem hiszem, hogy senkinek nincsen Discovery v5 mobilja idehaza, vagy legalább kéznél... szóval bedobom ide is a felvetést:
Ha valakinek van SC8810-es Discovery v5 modellje, az keressen már meg legyen olyan kedves! Köszi!
-
kisbago
aktív tag
sziasztok! van egy aTAB7t és az android jelnék csak tölt és tölt nem hoz be semmit! segítséget tud nekem valaki adni?
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Főnököm kérdezte emailben nemrég:
Van egy Galaxy S4 kínai szoftverrel. Át lehet rakni rá egy magyar Androidot?
Ha egyáltalán eredeti, mert nekem ez ugrott be először!Elnézést ha rossz helyre írtam!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
csecsbimbaj
csendes tag
ezt [link] a telefont lehetne magyarítani valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz csecsbimbaj #9477 üzenetére
Igen. Lehetséges. De kell hozzá a teló és egy megfelelően felkészült ember találkozása. Meg némi idő...
-
ScrapUnit
aktív tag
Szevasztok! Adott egy HTC Desire HD telefon. A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen módszer arra, hogy webkameraként funkcionáljon?
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
-
kisbago
aktív tag
És kb mennyiért csinálnák ezt meg?
-
törölt tag
Üdv.
Nem tudom mi van, lehet csak cimborákkal forgatjuk egymást.
Adott egy Samsung Galaxy S2, és két Samsung Galaxy S Advance. Mindegyiken T-moblie-os rom. Mindhárom készülék volt már rootolva, cm rajta, Advance-eken meg Fmod...
De most gyári rom van jó ideje mind a három vason. Semmi piszkálás.
Eddig a mese.
Először azt hittem, csak beképzeli a kolléga a dolgot, de pár napja nekem is feltűnt, hogy az automata fényerőszabályzás túl magasan tarja mesterséges világítás esetén a kijelző fényerejét, napfénynél meg túl alacsonyan. Ehhez társul a két Advance esetében (az S2-n nincs használva az opció, ezért arról nincs infó) hogy a képernyőtónus automatikus beállítása sem az igazi. Nem igazán látszik, hogy használna tónust.Ha csak az egyik készülékről lenne szó, akkor azt mondom, hogy összeakadt valami, gyalu a vasnak és jó lesz. De mivel 3 készülék van, ezért szkeptikus vagyok a siker ilyen formájú elérésben.
Jut eszembe.
Időrendileg kb az utolsó google play szolgáltatások frissülésére tehető a hiba megjelenése. De gondolom ennek ehhez nem kellene köze legyen.
Mit gondoltok erről?
Ötletek, javaslatok?[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Android telefonoknál milyen szempontokat érdemes mostanság figyelembe venni vásárlásnál? Amennyire tudom Android akkor érzi jól magát, ha minél erősebb vas van alatta, ez nem tudom változott-e.
ANT+ szabványt látszólag kevés telefon tud még kezelni, erre lehet későbbiek során szükségem lenne. Telefont cserélni nem akarok fél évente, ezért frissíthetőség is fontos lenne. Viszonylag sok gyártó viszont nem annyira foglalkozik a frissítésekkel, mostani telefonommal (Alcatel) és régebbi tabletemmel (Prestigio) pont ebből a szempontból (is) jártam pórul. -
LonGleY
veterán
Minimum 1 GB RAM és 2 magos processzor, ez az, amit érdemes szem előtt tartani (egy Samsung Ace 3 pl. már tök jó gyors telefon, nem feltétlen kell a 4 mag). A többiről meg olvasgasd a mobilarena teszteket!
A közép- és felsőkategóriát nagyobb valószínűséggel fogják a későbbiekben frissíteni (főleg, ha valami márkásat vennél ezúttal...). Ilyen szempontból egy Nexus-szal járnál a legjobban (meg ők vannak a legkevésbé teleszemetelve szoftveresen). Azokhoz 2 évig érkeznek új Android verziók, bár ott sem tart ennél tovább a hivatalos támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
botond187
csendes tag
Olyanra van szerintetek lehetőség, hogy mondjuk egy playről letöltött launchert úgy beleírni a rendszerbe vagy Rom-ba, vagy nem tudom hova kéne, hogy pl. egy hard reset után is megmaradjon?
Gondolom a Rom-ba kéne tenni, és akkor onnan töltené vissza egy esetleges hard reset után, nem a gyárit.
Ha ez lehetséges van valaki/ismertek olyat, aki tudna ilyet csinálni? -
tomy86
addikt
válasz botond187 #9485 üzenetére
Több lehetőség van. Vagy az előbb említett Titanium Backupos konvertálás vagy a launcher apk fájlt bemásolod a system/app mappába (vagy KK esetén lehet a system/priv-app mappába is), beállítod a jogokat (rw-r-r), újraindítod a telefont és ennyi. Mindkét esetben túléli a visszaállítást.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
-
Ck.
addikt
Hölgyek, Urak,
Gmailre gyári levelezőt vagy a Gmail appot használjátok?
Most vettem észre h a gmailes app az elküldött uzeneteknel nem a címzettet mutatja a listában, hanem az összes levélnel a feladot, azaz engem. Baromi idegesítő, nem látom át hogy kinek küldtem az üzeneteket, csak ha egyenként megnyitom.
Van erre vmi beállítás? Én sajna nem találtam. -
LonGleY
veterán
A G-s levelekre a hivatalos Gmail app a legjobb.
Igen, téged mutat, mivel a beszélgetéseket összefűzi, és ott általában te vagy az utsó "hozzászóló". Ez szerintem sem átállítható benne, de azért nagyjából a tárgyból kitalálható, hogy kinek küldhetted a cuccot, és belekattintásra ill. keresésre is megtalálható a kívánt levél.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
A tumi
tag
Sziasztok!
Tegnap történt egy érdekes dolog a telefonnal(Haier W910, gyári 4.0.4-es rendszerrel)). Este 8-kor levettem a töltőről a telefont 100%-os töltöttség mellett. Zsebre vágtam és 2 óra múlva amikor kivettem és megnéztem világított a kijelző lezárt képernyő mellett is, 20%-os töltöttséget mutatott az aksi és valami iszonyat meleg volt a készülék. Most reggel kikapcsoltam a telót utána visszakapcs és feltettem a töltőre. 10 perc töltés után már 90%-os töltöttséget mutatott a készülék. A cpu spy normális értékeket mutat, viszont az aksinál hirtelen radikálisan esett a töltöttségi szint. Járt már így valaki?
-
Arcképgyáros
FB Messengert, hogy tudom lehalkítani?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest