- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
50000 - 49901
51283 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
A Realme/Oppo/Oneplus telefonok eddig is csak a saját töltő szabványukkal tudtak igazi gyorstöltést, ez nem hinném, hogy változott.
A hivatalos realme.com/realme-gt-7-pro oldalon azt írják, hogy van töltő adapter a dobozban!
Neked nem volt?
Vagy még meg se vetted? -
törölt tag
Valaki segítene?
Realme GT 7 Pro az alany.
120W SuperVooc töltő kellene ehhez mindenféleképpen ha 120W-al akarom tölteni vagy bármilyen GaN töltő megfelel, ami tud 120W-ot? PD, QC bármi amire figyelni kell hogy tudja?
Köszönöm -
mobilizmo
addikt
-
kiraly.andra
aktív tag
Nem alkalmazásfrissítésről van szó, hanem a Play Store automatikus frissítésekkel kapcsolatos beállításáról. Nem valamelyik alkalmazás jelez, hanem a Play Store, és ezen nem segít, ha az alkalmazások automatikus frisssítését egyenként kikapcsolod (ami amúgy sem reális megoldás, tekintve az időigényességét).
-
balat86
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy "hatalmas" problémám. Nemrég vettem egy Nothing Phone 2a-t, amin már Android 15 fut. Megnyitva a Chrome böngészőt szeretnék néhány oldalt ikon formájában kihelyezni a főképernyőre, azonban pár oldalnál az adott alkalmazást akarja letölteni, nem pedig magát az oldalra mutató parancsikont. Pl index.hu, vagy nemzetisport.hu
Fel sem ajánlja a lehetőséget hogy elhelyezhessem az ikont, csak hogy letöltsem az alkalmazást.
Van rá mód hogy kényszerítsem valahogy? Mivel nem szeretek letölteni túl sok alkalmazást, inkább az oldalra mutató linket tartalmazó ikonokat részesítitem előnyben. -
mobilizmo
addikt
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Van egy redmi note 9 telefonom, ami nyilván már nem mai darab. Ezért nem is kap már frissitest, viszont rajta van a kártyám és fizetek vele. Tartható-e attól hogy támadást kap a telefon mivel nem kap semmiféle biztonsági frissitest?
Semmi gond nincs vele amúgy jó jól végzi a dolgát.Köszi
-
svgyula
addikt
Nálam van olyan opció az alkalmazás beállításainál, hogy "tiltás". Én ezt használom és ha nagyon sipákol valamelyik alkalmazás akkor visszakapcsolom és azt frissítem. Utána újra tiltás. De ha nincs ilyen opció akkor állandóan zaklatni fog! Több ilyen "okoskodó" alkalmazást tiltottam/töröltem a telefonról, mivel ugye ezek ahhoz, hogy ilyen üzeneteket tudjanak küldeni neked a kijelzőre a háttérben kell matatniuk. Ez pedig energia és még ki tudja mekkora és milyen(???) adatkommunikációval jár együtt!
-
crok
Topikgazda
-
Vasti74
senior tag
...de nekem meg A34 van ugyanilyen szoftververziókkal, ugyanígy kikapcsolva az automata frissítés, és az nem mutatja ezt a baromságot! :-)
Kerestem mint az őrült, hogy hol lehet kikapcsolni, de nem találom.
Most vagy az van, hogy kb. ugyanaz a progi van mindkét telón, de az A34-en megtaláltam véletlenül valahol a kikapcsolását ennek a baromságnak, vagy nem ugyanaz a progi, és az A52-es verzó fejlesztője khm... Nem mondok semmit, hátha szoftverfejlesztők is olvassák a topicot ;-)
Komolyan egyre többet szívok mindennel egy ideje: hamarosan eljön az, hogy kimegyek a bolhára és veszek egy Nokia 3210-et, egy képcsöves tévét, meg egy jó kis P1 gépet Win95-el, és onnantól minden tökéletesen működni fog ;-) -
crok
Topikgazda
-
Vasti74
senior tag
-
crok
Topikgazda
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Biztosan amatőr kérdés, előre is elnézést ;-)
Samsung A52, friss minden Android 14, One UI 6.1
Miért van az, hogy ha kikapcsolom a Google Play-ben az automatikus frissítéseket, akkor az erre figyelmeztető üzenettől nem látom a kézi frissítésnél a - nem látok semmit?! ;-)
Erre gondolok:
-
fatpingvin
addikt
amiket írtam azok peremfeltételek, ezen nem kell semmit racionalizálni. adott a task, erre keresek technikai megoldást. hogy ki mit gondol róla az most tökmindegy mert amúgy én is egyetértenék a nagyrészével.
igazából ténylegesen csak egy hardveres terminált kell az egésszel kiváltani, hogy azon milyen adatforgalom folyik az már egy részletkérdés, illetve a használat folyománya. -
crok
Topikgazda
Imho ha nem teljesen műszaki analfabéta és csak az kell hogy egy felkonfigolt serial port mit köp ki magából (mint egy linux kernel serial konzollal, egy router, egy robot, etc.) akkor ezzel a hárommal meg tudja csinálni kb. bárki.. aki meg nem azt imho nem szabad mindenféle serial port közelébe engedni meg kábeleket dugdosni.
-
fatpingvin
addikt
köszönöm szépen!
a gyakorlati alkalmazás annyi lenne hogy az előképzettség nélküli egyszeri embernek adok egy appot meg egy telefonra rábökhető serial adaptert (a hardver része megoldottnak tekinthető, nem az a kérdés jelen helyzetben) és annyi a kihívás hogy a tag ha a műveleti területen talál egy serial portot, akár instrukció alapján akár magától, akkor rá tudja bökni és lássa hogy a kérdéses port mit ír ki magából.
tudom hogy erre a koncepcionális kérdésre léteznek egyéb megoldások, jelen probléma esetében okkal ez volt a választott, szóval célirányosan erre keresek megfejtést. laptopot sajnos nem reális a júzer kezébe adni, telefon viszont realisztikusan lesz nála. -
crok
Topikgazda
AnotherTerminal - Google Play - ezt kerestem még, ez még érdekelhet szerintem.
Meg az IzzyOnDroid F-Droid repo meg az offa Android FOSS app lista ha már linux és ennyire nincs Play-ed se. -
fatpingvin
addikt
-
crok
Topikgazda
Hello,
Összefoglaló
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"Szóval van a kérdésedre topik. Mindenesetre azt nem mondod hogy a "kezelje" alatt pontosan mit is akarsz csinálni vele. Van nem két ilyen chip-el szerelt kábelem, régebben használtam is őket mobillal de leginkább nyűglődés mint valódi megoldás, de ugye ez attól függ hogy mi a cél. A legelső amin eleve bukik majd hogy a készülék meg fogja-e tápolni (illene neki, de..) a másik hogy van-e kernelmodul benne erre (kellene mert serial mouse is kellene benne legyen) és akkor utána a terminál. Nekem pl. ezek mentek és ingyé' vannak (bár én a végén nem ezt használtam hanem egy fizetőset, valami párszáz forintért, de mivel a cél nem ismert így menjen a stabbing in the dark):
UsbTerminal - Google Play - forrása GitHub-on - APKPure-ról meg leszedhető az apk..
Simple Serial Port - Google Play - szintén APKPure ha csak az apk kell..
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Ha nem megfelelő topikba írtam úgy elnézést kérek és megköszönnék egy átirányítást, nem találtam célirányosan olyan topikot ahol ezzel foglalkoznának, a Linuxosban meg nem igazán kaptam választ. Azért is merem ide tenni, mert elképzelhetőnek tartom hogy ehhez a rendszerbe is bele kell nyúlni valamelyest, desktop Linuxon triviális de androiddal totál nem vagyok képben.
szóval az eredetiből idézve:
Tud valaki az "Android USB Serial Monitor Lite" android appon kívül BÁRMI olyan free software appot ami ténylegesen fel is telepíthető egy androidos telefonra és tud kezelni pár gyakoribb USB-serial chipet? (leginkább ami lényeges lenne az a CH340, a CH341a, a Prolific PL2303 illetve a FTDI serial bridge-ei)
Köszi előre is, nem igazán tudom hol induljak el azon kívül hogy a F-Droid repót átpörgettem. Android app buildeléshez nem igazán értek szval jó lenne egy készre főzött megoldás, illetve mivel ezt potenciálisan Linuxhoz nem értő emberkéknek is használniuk kéne, az hogy a termuxon busybox shellből meghívom a minicomot vagy a tio-t azt szeretném egyelőre elkerülni, ha van készre szerelt app az preferált.
fontos lenne hogy a google play store-tól függetlenül telepíthető legyen, bár ha ott is fent van az nem feltétlenül baj (nekem nincs play store-om, szóval az olyan megoldás ami csak onnan telepíthető az automatikusan kiesik.)
Tudom hogy szokatlannak tűnő kérdés, de mivel mostanában jellemzőbb hogy az embereknek zsebkomputere van laptop helyett, ezért ezzel vagyok kénytelen főzni.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 3 egyforma készülék: Xiaomi Redmi Note 13 4G NFC (sapphiren).
De tekintsük úgy, hogy nem kell készülékspecifikusan érteni a kérdést, ha ezt lehet persze.
A, B, C készüléknek nevezzük ezeket jelenleg.Az egyik készüléket (A) szeretném bloatware mentesíteni, telepíteni Play Store-ból ÉS külső forrásból egyaránt, beállítani teljes egészében.
Hogyan tudom ezt a beállított készüléket úgy klónozni egy full ugyanilyen (felszeretlségű, régiós, és minden egyébben egyező) készülékre, hogya.) Google és Mi account valamilyen regiszter átírásával A készülékről nem A készülék szerint, hanem a B készülékre a B készülék szerinti accountokal, C-re a C szerintivel "jön létre.
b.) nem állítunk be előzetesen accountot.
Köszönettel,
zsoltip -
vacs
veterán
-
Skod
senior tag
-
Skod
senior tag
-
psion2101
tag
-
crok
Topikgazda
Egy sima format /data-t jelent majd elindul azon a ROM-on amin éppen van a készülék (úgy értem pl. A/B esetén amin épp van vagy ha nem A/B rendszer akkor amit épp tartalmaz a /system). Üres /data esetén ugye első a titkosítás "üresen" majd a ROM első start-jakor script-ek épp megmondjhatják hogy legyen-e egyik-másik partícióról átemelve telepítettként valami vagy nem, esetlegl régiófüggőség alapján (pl. Xiaomi-nál a /cust-ról felmegy pl. egy Netflix stub, egy Facebook, etc). Custom ROM esetén ilyen azért nem nagyon van.. gyári az más káposzta.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
De, "nehez", gyak. 99% lehetetlen mar vagy 3+ eve [link] tobbek kozt ezert csinalnak Magisk modulokat hogy ahelyett hogy atirnak a /system-et csak "odamount-oljak" a file-okat ahol lenniuk kellene.
Ilyen "virus" utoljara Android 6-al mukodhetett amiben meg volt egy exploit (amivel a Kingoroot is tudta root-olni a keszuleket barmi nelkul, az pedig mar nagyon-nagyon regen volt (2017 elott)). -
Viktor0610
MODERÁTOR
Roottal nem nehéz.
És ha jól értem, nála ez adott. -
tordaitibi
veterán
Azért 2025-ben a systemre írni, az művészet.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Ez a vírustól függ.
Ha rendszeralkalmazás lett, akkor nem törli a gyári visszaállítás. -
janakbacsi
őstag
-
janakbacsi
őstag
ha valami vírus megfertőzte a telefont, akkor a gyári állapotra visszaállítás segít a problémán? magyarul tisztára lehet hozni ezzel a művelettel?
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Hawk02
aktív tag
Bocsánat rosszul értelmeztem,mert az telefon zárolására írja.Nem a szolgáltatóra.
Nekem volt egy Iphone 11 pro telefonom az zárt volt,ott kérni kellett a nyitást személyesen az üzletben.Yetteles voltam.
Telekom már kártyafüggetlen telefonokat árul több éve már.Nekem ez az infóm.
Yettel ügyfélszolgálat azt mondta ,hogy függetlenek a Xiaomik ,amit forgalmaznak. -
Mcrazy
őstag
-
memoril
aktív tag
-
Hawk02
aktív tag
-
Hawk02
aktív tag
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Vett valaki a yetteltöl redmi note 13 pro plus telefont elöfizetéssel ? Szerintetek kártyafügetlen a telefon ? Sajnos nem tudom megnézni mert nincs másik kártyám . Valaki meg tudná nézni vagy le tudná tesztelni ?
-
vacs
veterán
Most is a VoLTE a megoldás!
Volte-t (4G hívás) kapcsoltasd be a szolgáltatónál és te is a készüléken a sim kártya beállításainál, ha még nincs!
Telekomnál ehhez elég egy díjmentes sms! -
Viktor0610
MODERÁTOR
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Most vettem egy A 35-ös készüléket és hivás közben elmegy a net.Régen erre az volt a megoldás,hogy bekapcsoltam a VoLte funkciót.Itt mi a megoldás? -
ktomcat
senior tag
-
svgyula
addikt
-
vacs
veterán
-
Oldman2
nagyúr
-
-Maci-
addikt
-
-Maci-
addikt
-
Mcrazy
őstag
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Az órámon megjelent egy kis, letöltést szimbolizáló ikon, előzmények nélkül. Nem tudok rá bökni, nem engedi.
Próbáltam telefonon, de ott sem találtam semmit, ami épp töltene le valamit. Viszont ha kikapcsolom a telefont, eltűnik a kis ikon az óráról. Ha bekapcsolom vissza jön... Ebből gondolnám, hogy a telefonon ragadhatott be valami, de nem találok semmit.
Esetleg van ötlete valakinek?
Óra: Xiaomi Watch2 pro
Teló: Honor Magic V2 -
vacs
veterán
Esetleg próbáld meg ezt, hátha.
Google backup nem volt bekapcsolva?
Ott megvannak a telefonszámok, ha igen.Vagy eBay-ről rendelsz hozzá egy utángyártott kijelzőt.
-
svgyula
addikt
A "kölcsönzést" ne úgy értsd, hogy elhozod pár napra! Egyszerűen kiveszik a töröttet, becsatlakoztatnak egy működő kijelzőt, lementik a rajta lévő adatokat aztán ha kéred összerakják azzal a kijelzővel, ha nem akkor visszakapod a roncsot.....
DE! fontos oda kell adnod a telefon hozzáférési adatait, mert nem biztos, hogy azonnal ott nekiállnak megcsinálni!
Persze azt a szervizt is meg kell találni ahol van a telefonhoz kijelző! Mivel semmi konkrétumot nem írtál róla így itt senki nem fog ötletet sem adni szervizekről!
De ez neked is, a rengeteg "soha nem mentek mert minek" nézeteket valló luzerrel együtt egy tanulság! A mentés megelőzi a sírás-rívás-t
-
Toncos
tag
-
ktomcat
senior tag
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha a Samsung A54 Download Mode-ban (Odin Mode (SVB Fail)) ragadt?
Ágyon maradt elalváskor, valszeg nekinyomódott a háttámlának, erre ébredtem.
- Volume Down + Power 7 sec --> rögtön ide bootol
- Restart + kábelt bedug + Volume Up+Down --> feljön a figyelmeztetés, hogy a custom ROM veszélyes --> Volume Down (a cancelhez) --> ugyanúgy Downloadba bootol, ha kihúzom a kábelt, ha nem
- Ha ilyenkor nem cancelt nyomok, hanem továbbengedem, akkor jön az Odin Mode a fail nélkül, de ez semmin nem változtat
- Találtam még 1-2 gombkombót, de zéró eredmény
- A hangerőgombokra változik a kijelző fényereje, meg ez a restart is megy, úgyhogy a kapcsolók jónak tűnnek.
-
stahlhelm79
csendes tag
-
svgyula
addikt
Kijelző csere, vagy ha nem akarod megtartani akkor csak kölcsönbe. Ebben csak szerviz tud segíteni. Mivel az újabb telóknál csak feloldott kijelzővel csatlakozik PC-hez ha(?) be volt kapcsolva ez az opció. A régebbi rendszereknél pedig még tapizni is kell akkor is ha be van kapcsolva az USB hibakeresés. Mivel nálad ez a rész használhatatlan csak a kijelző csere vagy kölcsönzés az opció. Egyiket sem csinálják ingyen mert a törött kijelző eltávolítása sem egyszerű mutatvány sok telónál van az aksi hozzárögzítve a hátuljához.
-
stahlhelm79
csendes tag
-
Rhino666
addikt
Ha csak az érintő felület a használhatatlan, de a képernyő valamennyire ép, akkor OTG kábel + egér segíthet.
-
Kezdőként
tag
-
Kezdőként
tag
-
Mcrazy
őstag
-
Kezdőként
tag
-
Skod
senior tag
-
Kezdőként
tag
De nem tudom elindítani az androidot,hogy odáig belépjek. Először csak kiírja,hogy jelenkezzek be. Mivel nem tudok,így a mostani fiókom telefonszámával, miután kaptam egy hitelesítő kódot sms-ben, bejelentkezek. Odáig jut,hogy feldobja azt az e-mail címet,amit régen használtam, de az már nem is létezik, nem lehet helyreállítani sem. 7 éve megszűnt. Másik fiók használatát nem engedi,ugyanúgy visszadob a kezdőoldalra,hogy jelenkezzek be a korábban itt használt fiókkal.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Skod
senior tag
Vagy a fejlesztői beállítasoknál be kell kapcsolni az OEM-feloldást.
-
Kezdőként
tag
Most már tudom, akkor még nem tudtam. 2019-ben... :-)
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Kezdőként
tag
Üdv. Van egy régen tartalékba tett telefonom, ZX2 Compact. Most újra szükség lenne rá. Amikor eltettem pár éve csináltam egy hard reset-et rajta. Most újra indítanám,viszon az a google fiók, amivel használtam anno,már nem is létezik. És mással nem indul el.
A Companionnal már felraktam a legtolsó frissítést, de így sem "ürült" ki.
Mi a megoldás erre?
Köszi -
stahlhelm79
csendes tag
sziasztok!
Xiaomi Mi A3 telóm képernyője betört, nem tudom felnyitni, használhatatlan. be van kapcsolva, tölt. hogyan tudnám a képeket, adatok, telefonszámokat lementeni róla? köszi
-
ktomcat
senior tag
Elég csak törölni a ksu appot magát amíg belépsz, nem kell a boot-ból kiszedni.
-
janakbacsi
őstag
-
LaySoft
tag
Olyan alkalmazást keresek, amely a (telefon lezárt állapotában is) figyeli egy bizonyos app értesítéseit, és ha érkezik egy amiben szerepel egy bizonyos szó, akkor lejátszik egy riasztás hangot. Létezik ilyen?
-
ktomcat
senior tag
Szia! December eleje óta nálam sem megy a revolut, csak úgy, hogy ha előbb teszem fel és lakom be, mint root-olom. De ha már fentvan és törlöd a ksut akkor is beenged, utána meg mehet vissza a ksu még restart sem kell(crdroid vonalon legalábbis). Többi alkalmazással nincs gond.
Másik rom (MistOS), de valahol ide kapcsolódik az én kérdésem is mert szintén revolut, de más üzenet: "custom firmware detected". Ez akkor jön elő, ha már a root-olt kiírást eltüntettem
Ennél a romnál van beépített integrity frissítés amivel szintén el lehet érni az összes másik appnál hogy ne problémázzon, kivéve a revoult. Amire a dev. rámutatott hogy van beépítve még PIF json tallozó amibe bekéne tegyem a pif-em. Ennek az összerakásával van értelme mókolni és ha igen van upto date módja/leírása? Amiket találtam már nagyrészt archiváltak
-
gelbelex
őstag
Szívesen!
Az Uninstall Upgrade vált be, vagy vmelyik helyettesítő app? -
FearFmRadio
tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék hogy ezt a fekete modult lehet valahogy módosítani? Amikor ki jelölök egy szöveget. Akkor milyen funkciók legyenek + mi ne legyen... Esetleg a sorrender... Köszi szépen a segítséget.
-
Louro
őstag
Nekem is az a tippem, hogy becsatolt egy képet, majd törölte, de maradt MMS és úgy küldte el. Lehet automatikusan nem állt vissza SMS-re. Majd meglesem, hogy hogyan lehetne kikapcsolni az MMS-küldést. Az apósom telefonja.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Azért kapott emailt, mert vagy nem aktív az MMS-szolgáltatása vagy nem jók a beállítások. De nem az RCS miatt, mert ez nem RCS-üzenet volt, hanem MMS, ami teljesen más.
Ja, fontos. A küldő telefonjáról indult MMS-ként.
Ha képet csatol az üzenetbe, akkor abból simán lehet MMS, ha az RCS-szolgáltatás nem aktív.
-
Louro
őstag
Küldő: Samsung A14 5G - Naprakész (nem béta) Android - gyári üzenetküldő.
Fogadó: Google Pixel 6 - Naprakész - gyári üzenetküldő.Fogadó Gmail-re kapott emailt. Sajnos az üzenetet azóta törölte. Az üzenet törzsében emlékei szerint a küldött üzenet tartalma volt. Az üzenet küldője meg a küldő telefonszám volt. (Nekem is hihetetlen így, de hátha van rá valami válasz. Állítólag nem az első alkalom. RCS-t dacból sem kapcsolnám ki, hogy haladjanak már a korral.) Ha mégegyszer előfordul, akkor már én is kíváncsi leszek az emailre, mert nekem is hihetetlen.
Update: Kukából meglett az üzenet. Feladó a telefonszám@mms.t-mobile.hu volt. Volt két fájl. Egy smil.xml és egy text0000001.txt (ebben pedig az egyszavas üzenet. A küldő nem csatolt képet és nem is emlékszem, hogy lenne "mms" gomb az appban nála.
A külföldi esetén a küldő a Pixel volt. Fogadó készülékéről nincs információnk.
-
vacs
veterán
Miért jó kikapcsolni?
Én pedig mindig bekapcsolom az rcs-t, ezzel ingyen tudok sms-t küldeni (domino-s vagyok, nincs korlátlan csomagom), ha mondjuk a face messenger szerverek leállnak, akkor is tudok üzenni bárkinek. -
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Sgt. Chris
aktív tag
-
Kylesa
aktív tag
-
vacs
veterán
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Kicsit lezsibbadtam a kutakodásban, így próbát tennék itt, mert nem találtam megoldást.
Adott két Androidos (naprakészen tartott) mobil. SMS-eket váltanak a felek. RCS message. (Ettől meg vannak riadva, mint a tűztől, mert ők SMS-t akarnak küldeni.)
A jelenség: Van, hogy az üzenet emailben érkezik meg, miközben a fogadó fél hálózaton van. De olyan is előfordult, hogy EU-n kívülre küldött SMS-t nem kapta meg a címzett.Hátha valaki már belefutott ebbe a kérdéskörbe.
-
svgyula
addikt
Személyes! A telefonban vannak tárolva a fiók adatok. A PC web-es eszköz tiltással azt éred el, hogy nem fog menni és állandó hibát dob fel a telefon, mivel a telefonon mentett név/jelszó nem lesz elérhető. Ez egy valamilyen szintű lopásvédelem is! Ja nem kilépés a fiókból! A telefonon "törlés"!!! Ezt sokan keverik azzal, hogy "jajj" eltűnik az email fiókom! Nem csak az eszközről törlődik!
#49896 Kylesa
Ezt a fejlesztői menüben lehet alapértelmezettnek beállítani.
Ha nem tudod hogyan lehet ezt a menüt előhívni akkor beállítások-információ a telefonról-Build szám->erre 10X tapi és utána a rendszerbeállítások alatt ott lesz a menü. Itt be kell kapcsolni az USB hibakeresést, alapértelmezett USB viselkedést. Az új rendszernél feloldott kijelzővel kell csatlakoztatni csak akkor működik a kapcsolat. -
Kylesa
aktív tag
-
mobilizmo
addikt
próbáld meg a hangerő le + kikapcs gombot, nekem pl. arra jön
-
vacs
veterán
-
Sgt. Chris
aktív tag
Ja, a legfontosabb...ez a MIUI féle Galéria, nem a Google-é.
-
janakbacsi
őstag
a következő ksu modulok vannak telepítve, de sajnos a revolut nem működik, root-ot érzékel. a gránit bank alkalmazás gond nélkül fut. mi lehet a megoldás?
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Az alany egy Xiaomi Mi 10 5g. A 128GB tárhelyből, 75gb-ot a Galéria app foglal. Szeretném törölni, mivel a fontos fotók és videók a Google Photos-ban megvannak. Ha törlöm ezt az egész appot, akkor ugye adatvesztés nélkül tudom ezt megtenni? ( mármint a helyi tárhelyen kívül...) Köszönöm! Valahol azt olvastam, hogy a Galéria törlése viszi magával a felhőben levő adatokat is...( bár ezt kétlem)
Új hozzászólás Aktív témák
-
50000 - 49901
51283 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gyúrósok ide!
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Honor 600 Lite 5G Dual SIM 8+256 GB Sprout Green
- iPhone 13 128GB gyári független gyönyörű akku 93% iOS 18!
- Új Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze azt a szervizt is meg kell találni ahol van a telefonhoz kijelző! Mivel semmi konkrétumot nem írtál róla így itt senki nem fog ötletet sem adni szervizekről!
Ez biztosan így van?