Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #48748 üzenetére
Nem lesz egyszerű, már 5+ évvel ezelőtt is probléma volt.
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #49019 üzenetére
Winrarral kitömörítettem, és a szükséges fájlt is azon belül, átírtam, de hogyan kéne visszacsomagolni hogy .tar.xz-t kapjak? Ha csak átírom tar-ra konvertálás után xz-re nem segít, illetve az átírás után más méretű a fájl (jóval nagyobb), mint az eredeti így gondolom hiába tömöríteném bele
-
crok
Topikgazda
-
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49095 üzenetére
Akkor felületesen olvastad végig pedig külön kiemeltem hogy:
A periodic nevű service lehet csak MIUI specifikus - ha azt nem lehet kikapcsolni az nem baj. A periodic helyett lehet az adott gyártói ROM mást vagy saját service-t használ
Neked meg crDroid van - az meg -hála az égnek- nem MIUI ( : -
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49144 üzenetére
1 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap.. vagyis random bármikor a Google majd letiltja a benne levő leak-elt keybox-ot oszt' ugyanúgy max. Device Integrity-d lesz De egyelőre ma még elég a legtöbb alkalmazásnak (tesztelve + kellékek bár ugye a LineageOS az alapból sportszerűen nehezített pálya ).. de a Device Integrity is kevés lesz lassan és meg fog pusztulni megint a működés majd 1 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap vagyis random bármikor mikor az adott app fejlesztője úgy dönt hogy mondjuk megemeli a minSDK-t az alkalmazásra mondjuk Android 9 (vagy 10-re amiben már Mainline Project kódja is benne van)) ahonnan már minden készüléknek képesnek kellett lennie Strong Integrity-re - ami ~5 éves készülékeket jelent max. És pakk..
[ Szerkesztve ]
-
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #49153 üzenetére
Nekifutottam a mindthegapps-os verziónak múltkor, a google asszisztens Eleinte nem megy, aztán életre kel.. Jött ki a héten cr frissítés, tegnap este rá is próbáltam egy dirty flashre, és meglepő módon működik az android auto és az asszitens is, viszont itt jön a DE mert a lokáció meghatározása már problémákba ütközik A netalapú helyzetmeghatározás abszolút nemmegy (minden engedély meg van adva, be van pipálva), jó esetben csak az utcán talál jelet hiába lát amúgy 30-40 műholdat, és a parkoló appok sem mennek. Mintha valahol mégis tiltva lenne a lokáció hozzáférés.. Mielőtt még megy a clean flash, van valami amit esetleg meg tudnék próbálni?
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49218 üzenetére
Húzz ki egy teljes bugreport-ot és nézz bele a logcat-be meg a location service logjába mielőtt clean flash-t csinálsz mert ha ROM bug akkor clean flash-el is az lesz és akkor elcseszted a napod a semmire. Ja, plusz időszinkron (cikkem vége a szerverbeállítástól lefelé a beállítással + force sync-el + info kinyerésével)!
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49220 üzenetére
Ha a GPS megy az jó, akkor "csak" a cella meg WLAN scan adatokkal van gondja.
Kéne a bugreport-ból az a szekció ami úgy kezdődik hogy
DUMP OF SERVICE location
vagy a kimente adumpsys location
parancsnak (ugyanaz az infó egyébként).Annyit megnézhetnél hogy a GMS (Play Services) adatainak és frissítésének törlésével megoldódik-e. Ugye ez a Play Integrity-d lehet megborítja vagyis csak annyi hogy lehet a droidguard le kell fusson min. egyszer - remélem a PIF-ed vagy amit használsz rendben van
Viszont kéne az a bugreport vagy nekem az is jó ha csak a location service-t megküldöd - csak így most nincs csak logcat, az meg félinfó jelen esetben.
Ja igen, a helyzetbeállításokban a Google alapú helyzetbeállításokat kapcsold már ki meg be (esetleg ki, restart, be) hogy nem-e az "ragadt be" valahogy - ugyanis mégiscsak azt mondja hogy nincs location permission.. pedig azt nem is te adod meg egyébként hanem egy XML-ben van deklarálva a GApps csomagban (mondjuk ugye még ez is lehet gond.. maga a GApps frissítés is el lehet cseszve..). Cseszekedtél debloat-al ésvagy appops-al bármikor mióta telepítetted és belaktad a ROM-ot?
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49222 üzenetére
Az NLP az a network location provider, ez lenne a WLAN és BT és cella alapú helyzetmeghatározás - na az nálad (a GMS kérése) elhasal teljesen jogosultságra hivatkozva, de más natív kódot se tud betölteni a log szerint.. nem tudom LSPosed vagy valami más van-e fent (azt mondod nincs..) ami kavarhat de nem kerek ez nekem, nagyon nem.
Küldd el akkor a parancskimenetet amit fentebb írtam ésvagy a teljes bugreport.zip-et mert ott lesz benne 100% (hogy legalább fut-e az NLP szolgáltatás..).
ADB-vel helyben mentve:adb shell dumpsys location > dumpsyslocation.txt
vagy terminálból belső memóriába mentve:su -c dumpsys location > /sdcard/dumpsyslocation.txt
és akkor hátha mond valamit a service-ről magáról..Aztán itt van ez a log:
09-25 10:58:29.880 W/ActivityManager( 2121): Appop Denial: Accessing service com.google.android.gms/com.google.android.location.internal.server.GoogleLocationService from pid=3368, uid=10364 requires appop COARSE_LOCATION
AppOps-al (adb-n, AppManager-el, bármi hasonlóval) a COARSE_LOCATION permission-t épp meg tudnád neki adni hasonlóan mint ez:appops set com.google.android.gms COARSE_LOCATION ignore
appops set com.google.android.gms FINE_LOCATION ignore
megpm grant com.google.android.gms android.permission.COARSE_LOCATION
pm grant com.google.android.gms android.permission.FINE_LOCATION
De ugye a kérdés az hogy rendszeralkalmazás és miért NINCS ez neki megadva mikor ez full alap hogy a GApps részeként az XML-ből kellene menjen. Lehet más alkalmazásnak se tudja megadni vagy törlődött a jogosultság? Nem tudni..
De ahogy látom nálad ott valami más is gubancol - szerintem nem lesz simán megoldva és az a GApps (esetleg crDroid + MindtheGApps kombó) lesz a ludas. Ugye beszéltük is hogy a crDroid oldalán nem a MindTheGapps hanem a nikgapps a javasolt mert van külön crDroid-ra készült nikgapps - mostanában ugyan nem volt frissítése de lassan időszerű szerintem. PS: a benne levő XML-ek és beállítások a lényeg mindig, az hogy épp milyen app verziók vannak benne az mindegy mert ha van frissítés úgyis a frissítést fogja a rendszer használni nem azt ami benne van.
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49226 üzenetére
Nehogymártizenháromévezzélitt Remélem akkor clean flash-el menni fog.
Ja, ha kísérletezni van kedved akkor ott van még a LiteGApps (@XDA) és saját oldala.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #49308 üzenetére
Nincs. Hasznalj rendes billentyuzetet vagy ebben egy masik kiosztast (: A 0 az egy alapbillentyu, nem helyettesitheto. Automatizaloval trukkozhetsz de atombombaval hangyara. Azt azert nezd meg nincs-e valamelyik gomb ala rejtve (hosszan nyomva) vagy nincs-e lehetoseg numerikus billentyuzetre valtani (szegyen ha nem).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest