- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
24100 - 24001
51283 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
-
cappa72
nagyúr
Kereső: "alapértelmezett íráslemez"
Ebben pl. ezt találtam.
Persze lehet, hogy ez nem jön be. de talán célszerű ezzel kezdeni. -
Dr. Romano
veterán
Üdv!
Android 4.4-esem van és abban kérném a segítségeteket hogy a gyári! kamera appnak hogyan lehet megadni hogy az SD kártyára mentsen? (nem, nem teszünk fel másik programot, ez hard level, a gyárit kell megcsinálni
)Igen tisztában vagyok az ebben a verzióban lévő SD korlátozásokkal a 3party korátozást feloldottam az adott xml fájl group gid="media_rw" sorának beillesztével.
A kamera is szerintem megoldható, nemrég feltettem a CameraMX-et azzal bohóckodtam, beállítottam mentési helynek az SD-t majd valamiért uninstalláltam. Azután meglepődve láttam hogy a gyári is az MX-ben megadott mappát kezdte el használni. Így is ment egész egy ki/be kapcsolásig aztán vissza állt a teló memóriára. Azóta hiába tettem fel majd szedtem le az MX-et nem változott vissza.Szóval átváltoztatható a dolog csak azt kéne tudni hogy az MX mit alakított illetve nem van ehhez is egy egyszerű xml fájl szerkesztés vagy valami?
-
vadorzó
tag
Üdv.,
Telefonom SD kártyájára mindig felkerül egy .adups nevű fájl.
Hogy lehetne kideríteni, hogy ezt melyik alkalmazás telepíti? -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Lehet nem ide való a kérdésem;van egy bluetooth-os auto radiom,Bluetooth-on keresztul hasznalom a sygic navigacios programot.
Eddig mukodott, de most amikor a progi "beszel", semmi nem tortenik, annyi hogy leall a zene amit hallgatok,es a radion megjelenik a talking felirat, csak eppen hang nincs a hangszorokbol.
Ha valaki tud barmilyen tanacsot adni, koszonom
Udv -
Edi77
őstag
Sziasztok!
Előre is bocsánat az off-ért, de nem kapok választ a memóriakártya topikban, ez meg azért pörög... az kártyával kapcsolatos kérdésemet hol tehetem fel?
-
Sordoran
addikt
Eddig megvoltam a gyárival, de ahogy menet közben hízott és hízott a játék, már a határát súrolta a használhatóságnak. Hónapok óta nem frissítettem a többi appot.
Viszont tervezem egy custom rom felrakását, de most indult meg Bagyusz 5.0 és 5.1 fejlesztése, miután át tudott hidalni egy problémát, így abból megvárok egy stabil buildet már. -
cappa72
nagyúr
Kissé off, mert a problémád telefonspecifikus.
Én fletennék egy olyan romot az sp-re, amiből hiányzik a "belső sd" (ilyen a bagyusz-féle CM zárt bootloader-re), és megszűnnek a keveredések, hogy külső sd, belső sd, mi-micsoda.
Ekkor egyszerűen data partíció van, és fizikai SD kártya.
Szerintem.
Ilyen kérdés inkább a saját topikjába, vagy a driod játékok helyre való.Ha ragaszkodsz a gyári rendszerhez, ott nincs olyan beállítás, hogy alapértelmezett íráslemez? (A nevezett sp-n csak mentésig volt a gyári, mert azonnal gyalultam, és ment fel a CM rom.) Mert ha van ilyen opció, akkor azt kellene megnézned, hogy az tényleg működik-e.
szerk.: látom közben megoldottad, de jól tetted, hogy ott hagytad a kiindulási problémát, hátha más is okul belőle.

-
Sordoran
addikt
Üdv!
Már írtam más topikba, de gondoltam ide is írok, mert nem feltétlen app/játék/készülék specifikus a problémám.
Kis segítség kellene. Telefonon (Sony Xperia SP) alig van hely, gondoltam most már átrakom Real Racing 3-at SD kártyára, leszedtem hozzá Foldermount appot. Sikerült kiválasztani a forrás mappát telóról (kb. 2,8 GB ugye), és a cél mappa SD kártya lett. Elindult az áthelyezés, de 2%-nál eltűnt állapotsávról. Megnéztem mit csinált, a forrás és a cél mappa is 110 MB lett, viszont a belső tárhelyen semmi hely nem szabadult fel, és ha elindítom játékot csak kiírja, hogy le kell töltenie ~740 MB-ot, de ehhez szabadítsak fel helyet a készüléken. Ötlet, mi történhetett? Illetve hova tűntek el a játék fájljai? Mert a helyet továbbra is foglalja belső tárhelyről.
Gondolom tuti megoldás ha formáznám belső tárhelyet, de nincs kedvem újra rakni a telefont. Gyári 4.3 rom, rootolt rendszer. Igazából már az is valami lenne, ha felszabadítanám azt a helyet amit foglal, viszont nem találom hogy hova tűntek. (egy mappa se foglal annyit a belső tárhelyen)Megoldódott, Foldermountban kikapcsoltam az összekapcsolást, és app kezelőből töröltem a játék data fájljait.
-
holozis_HUN
addikt
Hagbeállításokat tiltottam és cache-t töröltem.
Igen, expertben van

-
Véreshurka
senior tag
Még azt leírhatnád, hogy végülis mivel sikerült rávenned a működésre, hátha más is szenvedne ilyesmivel.
-
Véreshurka
senior tag
Örülök. Gondolom, már használtad azóta és rájöttél, hogy működik
Egyébként ha jól tudom akkor mindenre érvényes az egész androidon belül: youtube, spotify, tunein, stb... Ha egyszer belefutnál olyanba, hogy egy lejátszónál nem működne akkor ott ne felejtsd el kikapcsolni azt a lehetőséget, hogy a saját EQ-ját használja. Még azt megnézheted, hogy a V4A beállításainál az UI setting-nél átváltasz az expert módra --> még több beállítási lehetőséged lesz. -
holozis_HUN
addikt
MŰKÖDIK!!!
Köszi

Eszméletlen mennyi beállítás van, el leszek vele egy darabig

Youtube-ra érvényes?
-
Véreshurka
senior tag
Próbáld meg csak simán tiltani a beállítások --> alkalmazások --> "hangbeállítások" alatt. Leállítás kényszerítése --> cache törlés --> adat törlés --> ha van: frissítések eltávolítása --> letiltás. Ezek után próbáld újraindítani a telót, majd próbáld ki újra. Ha így sem sikerül akkor már tényleg nincs más ötletem, esetleg valaki más hátha fog tudni segíteni.
-
td
senior tag
Szevasztok!
Nem tudom, hogy a kevés belső memória miatt-e, de az Android egy netes mail-küldés után spontán újraindult a mobilomon, majd egy párszor ezt még megtette (először majdnem a boot folyamat végén, majd 2-3-szor csak a gyártói logóig jutott), és végül egy olyan állapotba került, ahol egy pár dolgot "elfelejtett". Eleinte nem tűnt fel, de pl. ilyeneket, hogy bejelentkezett állapot a gyári böngészőn a Yahoo-ra. Aztán újra rákérdezett valamelyik oldalnál, hogy mentse-e a jelszót. A legdurvább az, hogy a MyPhoneExplorer Notes-készítőjéből törlődött az összes feljegyzésem. Igazából már egy ideje ez utóbbi néha nagyon leakadt (kb. 2 éve gyűltek a jegyzetek), de ettől nem feküdhetett meg a rendszer, mert a mem. foglalása nem volt nagy - különben pedig a telót már egy ideje kevés belső memóriával lavírozva használtam, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy kevés memória okozta a bajt, de lehet, hogy egy adott pillanatban az már épp kevés volt, amennyi épp rendelkezésre állt. Lassan, de biztosan, a gyári böngésző azért pazarolt belőle valamennyit.
Mindenesetre utána több lett a belső tárhely, tehát valamit törölt az izzadás közben, és pofátlan módon egy 3rd party alkalmazás adatait is (meg mellesleg az Opera is elkezdett el-elszállogatni, ezért az a gyanúm, hogy valamit tán abba is beletörölt... illetve mintha eltűnt volna egy alkalmazás is, kicsit szellős lett a hely az ikonok között).
A kérdésem az, hogy mi ez a jelenség, ismert-e, illetve hogy van-e valamilyen mód a jegyzetek visszanyerésére? A hely továbbra is kevés a telefonon. (És hogy miért nem archiváltam? Azért, mert a MyPhoneExplorer, bár alapvetően a telefonon lévő dolgok lementegetésére szolgál, a saját jegyzeteivel ezt mégsem teszi meg...)
-
holozis_HUN
addikt
1.: Busybox le van szedve, de nem csináltam még vele semmit.
2.: Selinux mod Permissive.
3.: Driver statusnál minden ok.
4.: mindenhol az enable-nél pipa.
5.: Igen, próbáltam.
6.: Nálam is normál.
7.: Custom rom, természetesen igen, még Xposed is.Talán a Busybox lesz, ránézek.
Szerk.: Busybox install megvolt, ugyan úgy nem változik semmi.
Driver version: 2.1.0.1
NEON enabled: Yes
Enabled: Yes
Status: Normal
Audio Format: Supported
Processing: No
Sampling rate: 48000Van gyári Hangbeállítások, de az mindig ezzel a hibaüzenettel jött elő: A Hangbeállítások alkalmazás leállt. Greenify-vel fagyasztottam. Esetleg Titanium Backup-pal Backup és törlés?
Én nem a sima High Quality-t választottam, hanem a legdurvábbat, amire azt is írta, hogy szívhatja az aksit.
-
Véreshurka
senior tag
Igazából a programok között kellene, hogy legyen valami ilyesmi. Ezek is hasonló progik amikkel az EQ-T és a hangzást lehet állítani. Ha nem tudsz ilyenről akkor sztem nagy valószínűséggel nincs ilyen progid. Nem baj, legalább nem kel letiltanod
Akkor még egy pár kérdés, csak hogy tuti legyen:1. busybox-os telepítés megvolt?
2. selinux mod-ot váltottál permissive-re?
3. a beállításokban megnézted a driver státuszt? Ha igen akkor mit írt?
4. enable-nél van pipa?
5. A Firequalizert próbáltad állítgatni zenehallgatás közben?
6. Beállításoknál az FX Compatible mód nálam normál
7. talán alap dolog nálad, de azért megkérdem: ROOT van?Hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha a válaszaid ezekre mind igen, és ettől függetlenül sem megy akkor sajnos nem fogok tudni segíteni.
Nekem az OPO-mra ennek a leírásnak alapján sikerült telepítenem a V4A-ot. A lépések nagyjából megegyeznek azzal amit te linkeltél, de esetleg nézd át, hátha van vmi hasznos lépés ami esetleg kimaradt.
-
holozis_HUN
addikt
Gyári Sony zenelejátszó. Audio FX szerintem nincs, de nem tudom, hogy ezt hol tudom megnézni.
Status, audio format: ok, mindenhol enabled van.
-
Véreshurka
senior tag
Ha belépsz az App-jába ott beállítások --> driver statusnál ezeket kell látnod, hogy jó legyen: Status: normal; Audio Format: Supported. Illetve az app-ban legfelül az enable-nél legyen pipa. Ha így minden ok-s, próbálgasd a firequalizert különböző beállításokkal. Elvileg működnie kellene. Milyen lejátszóval próbálod? Illetve van más zenevezérlőd, pl AudioFX?
-
holozis_HUN
addikt
Felraktam, és semmit sem csinál... Ez alapján tettem fel: [link]
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
két dologban kérném a segítségeteket:
1. Ha nandroid mentést csinálok és szeretném azt visszaállítani lehet előtte mindent wipe-olni? A nandroid mentés tartalmazza a fájlrendszeremet is? Itt pl. azt értem, hogyha mondjuk egy régebbi állapotra szeretnék visszatérni, akkor az addig már feltelepített alkalmazások otthagyják a mappájukat, viszont én azt szeretném, hogy az akkori fájlrendszerem legyen visszaállítva. Belsőmemóriás, SD kártyával nem bővíthető telóm van, és TWRP-vel készítem a mentést. Eddig ha visszaálltam nandroiddal, a már addig telepített alkalmazások ott hagyták a mappájukat, pedig a nandroid-nak nem voltak részei azok alkalmazások.
2. Előfizettem VPN szolgáltatásra aminek a szervereit az OpenVPN alkalmazással érem el. Vannak USA szerverek is, és jó lenne ha el tudnám érni az alkalmazáson belül a US Play Store-t. Lehetséges ez? Néztem pár videót, ott elvileg törölték a play cache-t, adatot majd VPN-en keresztül belépve már a US play store-on voltak az alkalmazáson belül. Próbálgattam én is ezt, viszont mindig a magyar play store-ra lyukadok ki, pedig a böngészőben amerikai címem van. Ugyanez van ha böngészőn próbálok belépni akár androidon, akár win-en. Próbáltam úgyis, hogy a telefon nyelvét átállítottam amerikai angolra, de úgysem működött.Láttam az összefoglalóban egy erre való utalást, de azzal sem lettem közelebb a megoldáshoz. Valaki esetleg?
Köszönöm előre is!
-
Nkboy
senior tag
-
Nkboy
senior tag
Igen, próbáltam, köszönöm!
-
Viktor0610
MODERÁTOR
A topikjában próbáltad?

Szerintem inkább ott tudnának segíteni.

-
Nkboy
senior tag
Szaisztok!
Adott egy Redmi 2 (HM2104813) típusú telefon amire felkerült egy béta rom. Elég búgos volt, ezért szerettem volna visszatenni a régit.
De sajnos nem tudok belépni recovery-be. Tehát, hiába indítom recovery módba, nem jut el odáig. Mintha nem is lenne rajta.Megpróbáltam adb-n keresztül tenni rá, a folyamat sikeresen le is fut, de nem tudom elindítani recovery módban.
Amim van:
Adb, fastboot mód, komplett twrp mentés, pc-n és telefonon is. USB hibakereső bekapcsolva. A telefon elindul, működik.Köszönöm előre is.
-
holozis_HUN
addikt
Hali!
Viper4Androidot használ valaki? Mert érdekel mennyi is a különbség, meg hogy hogyan is kell felrakni, mi a vészélyeu, tapasztalatok stb.
-
david233
csendes tag
Ezt a hibát okozhatja kártya hiba is. Időszakosan zárlatos kártyáknál ez gyakran megesik. Sőt olyat is lehet ilyenkor tapasztalni hogy benne a kártya a készülékben de nem lehet pl bekapcsolni. Ezt úgy tudod legegyszerűbben kideríteni ha a számítógéphez csatlakoztatod a kártyát valamilyen átalakító segítségével és elkezdesz rá másolni vagy törölni lehetőleg nagy mennyiségű adatot egyszerre. És amennyiben másolás közben megáll, nagyon lelassul vagy adott esetben lefagy ez a folyamat akkor borítékolható hogy a kártya hibás. Én javaslom próbáld ki másik kártyával is, mert önmagában az hogy sok fájlt kell indexelni nem okozhat ilyen drasztikus merülést.
-
kop8
őstag
Üdv!
Létezik olyan teszt program amivel egy telefon internetes oldalak betöltési sebeségét lehet mérni, vagy valami hasonlo??
-
zserrbo
aktív tag
-
tibcsi0407
félisten
-
Beni2360
félisten
-
hatpersze
tag
Ez az Auto Answer Incoming Call nálam 4.4-en tökéletesen működik root nélkül. Egy próbát megérhet (ingyenes)
Esetleg az 5.0-tól valamit változtattak az elérésen? Mert akkor bocsi az okoskodásért...
-
zserrbo
aktív tag
Nem találom a 3gp videóimat a telefon fájlkezelőjében és az sd kártyát a laptopba berakva sem, de a telefon galériájában elérem. Amilyen névre hivatkozik a videó részleteinél olyat nem találok. Hogy érhetném el őket fizikailag is? Roppant bosszantó, mert fontos videók számomra.
Android 4.4.2 - Prestigio 5453-as telefon. -
Cunaja
addikt
-
törölt tag
Alapból biztosan nem lehet. Vannak olyan lejátszók, amikben megadható, hogy hívás befejezése után mi történjen. A hívás csörgés utáni auto fogadása pedig sztem automatizálóval megoldható. Egyébként erre van külön Android intent, a HEADSETHOOK. Ez egyetlen utasítással megállítja a médialejátszást és fogadja a hívást.
-
V.Stryker
nagyúr
-
Cunaja
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Android 5.0.1 -es P8 -am van. Átnéztem a beállításokat, de nem találtam a megoldás. Szóval olyat szeretnék, hogy mondjuk zenét hallgatok fülessel és ha jön bejövő hívás, akkor egy csörgés után automatikusan fogadja a hívást. Ha a hívó leteszi, akkor ő is bontsa és folytassa a zene lejátszást.
Ezt valahogy lehet alapból vagy kell hozzá valami progi?
-
Cunaja
addikt
Ezt valaki tudja milyen hiba?
A telefon Log tartalma.E ZipFileCache: init failed when open zip file.
-
beg
veterán
-
air
nagyúr
-
jobbab
tag
Sziasztok!
Galaxy Core Prime készülékemről szeretném leválasztani az egyik hozzáadott gmail fiókot! Valaki Lépésről lépésre írja le hogyan tudom megtenni.
Előre is köszönöm!
Üdv
Zsolti -
zetecR
addikt
Sziasztok,
talán passzol a topicba a kérdésem:
kislányom tabjában (Voda Smart Tab 4G) tettem egy 32GB-os memóriakártyát.
Egy idő után nagyon gyorsan kezdett merülni a tab akkuja.
Arra jöttem rá, hogy ha kiveszem a memória kártyát, akkor nem merül
A telefonjával ugyan ez a helyzet, a memkarival merül, nélküle nem.Hogyan lehetne kinyomozni, hogy hol a galiba?
-
domerator
veterán
Köszi, de nincs rootolva a telo es tudtommal az xposed/gravitybox féle dolgok csak rootolt telon mennek.
Mar az is segitene ha tudnam melyik folyamat csinalja ezt hatha lehet tiltani a package disablerrel.
david233:
Koszi, ezert is fogalmaztam ugy hogy gyakran fordul elo nem pedig mindig, sejtettem hogy reboot utan jon, de rendszeresen uritem a ramot es neha rebootot is csinalok szoval kellene valami megoldas.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
david233
csendes tag
Nekem a Note3 csinált ilyet aztán végülis rájöttem hogy ezt minden olyan esetben csinálja amikor a rendszert újraindítod, kikapcsolod a telefont, vagy ha a kényszerített leállítással a programot leállítod. De pl olyankor nem dobta fel amikor egyik este zenét hallgattam majd másnap ismét és ez idő alatt nem piszkáltam a telót. Szerintem csak egyszer figyelmeztet amikor ""először"" indítod el a programot.
-
törölt tag
-
domerator
veterán
Hali.
Android 5.0.2 fut a Galaxy A3-on es gyakran elougrik zenehallgataskor hangero novelesekor a figyelmeztetes hogy a magas hangero karosodast okoz stb stb es mindig le kell okezni.... hogy lehet ettol az istenverte figyelmeztetestol vegleg megszabadulni? Becsszora el tudom donteni hogy milyen hangero jo nekem

-
Valed
tag
-
törölt tag
Air válaszából számodra tényleg nem jön át a megoldás lehetősége? Amit szeretnél, az nem Android, hanem készülékspecifikus. A CC egy Magyar cég, bemutatóteremmel, szervízzel, infóvonallal. Tényleg nem esik le a tantusz, hogy merre kéne keresned a segítséget? Kb. ismerem a CC -t, mert régebben teszteltem nekik Androidos miniPC -ket. Símán elképzelhető, hogy linkelnek neked egy gyári romot.
-
air
nagyúr
-
Valed
tag
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
-Ferenc-
csendes tag
Értelek. Amúgy ez mennyire bonyolult dolog? Miveel még friss a tab, nem akarok egyből visszarohanni, hogy megadta magát alig egy hét alatt

-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
-Ferenc-
csendes tag
Sziasztok,
Viszonylag keveset vagyok itt, így most nem tudom visszaolvasni a dolgokat, ellenben segítséget szeretnék kérni:
Kaptam egy Alcatel Pixi 3(10) tabot, s nemrég szembesültem azzal, hogy nem tudom az appokat átpakolni az SD kártyára (64 GB-os van benne). Meg lehet ezt valahogy oldani? Igencsak lecsappant a szabad hely a telepített appok után, jó lenne átcuccolni őket, lehetőleg root nélkül. Lehetséges ez? Vagy csak úgy megy? Kérlek segítsetek; Köszönöm szépen előre is

Mivel igen ritkán vagyok itt, a válaszokat PM-ben várnám elsősorban
S még egy olyan kérdés ehhez a tabhoz, amin 5.0-s Andro van: ha veszek egy 3 vagy 4G-s sticket, ami mükszik Android alatt is, tudok vele netezni rendesen?
-
7Heads Drago
veterán
Van olyan szoftver amivel át tudom menteni az app okat jelszavakkal beállításokkal együtt?
-
Valed
tag
Üdv!
Van egy Concorde tab kronos ips tablet android 4.2.2-vel amit rendbe kéne valahogy hoznom. Tele van charm sexy, beautyvideo, fast cleaner és ilyesféle alkalmazásokkal. Nyomtan neki gyári recoveryből factory resetet, de a programok nem tüntek el törölni se lehet őket. Letíltottam mindet, de mikor felcsatlakozik a netre elkezd letölteni magától még pár ilyet. Gondoltam akkor újra rakom sp flash tool-al az egész rendszert, csak ehez a szutyokhoz sehol se találok a neten semmilyen romot. Csak android 4.4.4-es romot de a net szerint az csak a késöbbi gyártású modelekre telepíthető. Mit tudok ezzel kezdeni?
-
csadi0011
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
csadi0011
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Törlődött az IMEI szám új rendszer flashelésnél. Recovery-ben csináltam backup-ot. Ha visszaállítom a backup-ot, akkor az IMEI is visszaáll, vagy azt nem tartalmazza?
És, ha sikerül visszaállítani, akkor mi lehetett az, ami kilőtte?
Ezzel a programmal raktam új rendszert: https://youtu.be/92uHmaVKj0I?t=2m38sFormat all + Download módban.
Ezen kívül nálam elvileg a preload mellől ki kellett volna vennem a pipát, de véletlenül azzal együtt futott le a telepítés. Ez okozhat gondot? A linkelt videóban pl szintén azzal együtt ment le a telepítés.
-
beg
veterán
-
$p@rr0w
őstag
-
air
nagyúr
-
Zsoti90
csendes tag
Sziasztok! Van egy ilyen készülékem az a probléma, hogy nem ismeri fel a sim kártyát, eddig oké, de egy kis bonyolultabb a dolog, T-mobile-os függő, de más szolgáltatón belüli kártyát se ismer fel de az eredeti sim kártyát ami a telefonba volt azt se ismeri fel más telefon, kértem új kártyát nyilván nem működött vele garancia már nincs rajta. Tudnátok ajánlani valami jó szervízt, ahol megbizhatóan megcsinálják vagy menjek hivatalos sony szervízbe, gondolom ott is megcsinálják jó pénzért.
-
Elims
veterán
-
törölt tag
-
Elims
veterán
Értem.És ha én ragaszkodnék a lollipop-hoz hogyan tudnàm azt megcsinàlni,hogy ne akarjon frissíteni.Sajnos màr letöltötte ezt a szoftverfrissítést,de telepíteni nem engedem.
Most lett root-olva,odin-nal lollipop.
"Egyébként meg 5.0 = Lollipop."
Ezzel most megkeveredtem kicsit.. :-/
Ha így van akkor a lollipop-pal az 5.0 került fel,de akkor miért szeretne frissíteni?A megfelelő topikban sajnos nem érkezett erre vàlasz (a root-ra tökéletes segítséget kaptam),itt meg kisujjbòl nyomjàtok a megoldàs erre a kusza témàmra.
Köszi szépen!!
Hatpersze,Somatom: Köszönöm!!Megpròbàlom először a keep screen-t.
Szerk.: Mégvmi..régi wifi pont-ot hogyan lehet törölni/elfelejtetni?
-
törölt tag
Az a baj a keepscreen alkalmazásokkal, hogy hamar bele lehet szaladni a korlátaikba. Én inkább automatizálót javaslok (pl. E-Robot), mert azt sokkal nehezebb "kinőni". Én magát az OS screen timeoutot szabályoztatom alkalmazáscsoporttól és akku/töltésmódtól függően. A timeout változást pedig felugró üzenetként kiíratom a notibárra. Ezzel a módszerrel bármilyen timeout érték megadható, nem csak végtelen.
-
hatpersze
tag
1-es promlémádra:
Ha van root, elég sok megoldás lehetséges, root nélkül azt hiszem ez a keepscreen működik, bár már évek óta nem használtam. A play-en találsz esetleg más programokat is a keep screen "jelszóra". -
Bozek
nagyúr
-
cappa72
nagyúr
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem,ha vkinek van vmi tippje,kérem írja meg.
1. Be lehet azt állítani vhol,hogy egy alkalmazáson belül folyamatosan világítson a kijelző és ne aludjon el a beállításokban megadott idő után?
2. Most raktam fel a lollipop-ot viszont a frissítés felugrál,hogy van 5.0-s verzió,ha megfrissítem a lollipop ugrik vagy megmarad?Esetleg van arra program,hogy ne jelezgessen 3 óránként ez a frissíteni akarás?
3. Létezik olyan hard reset ami Tényleg töröl mindent?Csináltam a root-olás előtt két reset-et is (egy gyári visszaállítás+hard reset),de egy régi wifi pont így is megmaradt a telefonban.És ha létezik ilyen reset és megcsinálom,a lollipop megmarad?
-
beg
veterán
-
trialboj
őstag
Kapott egy családtagom egy Lenovo A1000-es telefont. Az alap beállítások után teszteltünk 1 hívást, és az tűnt fel hogy nem sötétül el a képernyő mikor a füléhez emeli, sőt akkor sem mikor takarjuk a teljes kijelzőt.
Ez szerintem rendkívül sok kínos esetet fog eredményezni, főleg mivel nem különösebben ért hozzá az illető. (olyen telefont is lerakott a fülével, aminél működött ez az opció...)
Ezen az oldalon a fehér verziónál látszik hogy nincsenek szenzorok a kamera mellett... ne vicceljünk már hogy nem építettek bele ilyen alap funkciót?!?!?!?
Nem egy komoly telefon, de ez talán az első okos telefonoktól alap felszereltség...
Illetve még érdekelne, hogy az ilyen low budget telefonoknál komolyan nem raknak fóliát a kijelzőre? Volt rajta 1 amin ikonok voltak, tehát az muszáj lekapni, de most hibátlan a kijelző, és vagy hihetetlen precízül van felpattintva, vagy egyszerűen ezen is spóroltak.
Nem vagyok képben, az ilyesmivel kapcsolatban, erre lehet találni fóliát? És tokot? Tokból még esetleg valami köztes megoldás működhet, de ha nincs rá direkt fólia, akkor ennyi? 2 hónap, és nem látod többet tisztán a cicákat a háttérben
?5-ös lolipop van rajta, és az elején ajánlott rendszerfrissítést... nem volt felötlve szóval átugrottam, lehet belőle gond ha engedélyezem? érdemes megvárni hogy miként muzsikál, és csak akkor frissíteni ha valami gubanc van?
Köszönöm a segítséget.
-
beg
veterán
-
$p@rr0w
őstag
Azt szeretnem kerdezni hogy ha beallitok passcodeot a kepernyo zarolasahoz, vagy patternt akkor biztonsagban tudhatom az adataimat vagy csak szivatom magam minden feloldasnal. Es valijaban nyitott konyv a telefonom? Samsung galaxy s3 a pontos tipus de erdeklne az is hogy altalaban a tobbi androidos rendszer (ez 4.3-as) illetve mas telefonok hogy allnak ezzel a kerdessel?
IPhoneokat jol ismerem ott ha be van allitva passcode+find my iphone akkor semmi eselye a tolvajoknak(legalabbis iOS 8 felett). -
Chrys_
addikt
Android 5.0
Windows alól Outlook bejegyzéseket szinkronizáltam a telefonnal.
A telefonon nem az eredeti app-t akarom használni, hanem az acalendar-t (de ez a probléma szepmontjából mindegy, lehetne másik app is).
Ha jön egy riasztás, akkor jelez az acalendar (ezt akarom használni), és sajnos az 5.0-ba beépített gyári full screen megoldás.
Hogy lehet az utóbbit kikapcsolni? -
dellfanboy
őstag
letezik olyan app amivel kimeno hivast tudnek rogziteni?(bankkal valo kommunikacio ha mar ok rogzitik szeretnem en is...)
-
oszi666
őstag
-
aprokaroka87
nagyúr
az létezhetne hogy a google play szolgáltatások akár kritikus kernel és rendszerfolyamatokat tud írányitani?
illetve a com.google.gapps.process folyamat az most mi?
mert valami okosság miatt tegnap óta a gpsz eléggé pörgeti a cpu-t illetve anr bejegyzés is készül
most letiltottam,de egy csomó olyan folyamat pörgött vele ami pl a system tuner szerint kernel folyamat.
pl valami ilyesmi is hogy com.google.gms.perssistent.
-
Just_Reboot
addikt
-
cappa72
nagyúr
-
oszi666
őstag
sziasztok, elmondanátok, hogy nandroid backupnál miket érdemes menteni? Mármint az nem tiszta, hogy mi mit jelent
-Kernel area
-Trim area
-System
-Cache
-DataGondolom a Data az az appok, mp3ak meg ilyesmi, tehát azon kívül minden kell, hogy magát a rendszert, appok nélkül vissza tudjam tenni később?
-
janaman01
addikt
Google play szolgáltatások marha sokat csippent az akkuból de csakis ha 4G n vagyok, ha wifin van a teló pl egész hétvégén akkor benne sincs az akku listában a play services. Hétfő reggel rányomom a 4G t és d.u. már a listavezető akkufogyasztó a play....tipp?
-
7Heads Drago
veterán
Mit választanátok? sony Z3 65.000 ért vagy huawei honor6 55-ért?
buherálni nem akarom, és a Z3 tulaj szerint a honor6 akkuja neki nem volt jó...., de az egy másik honor volt -
Mr Dini
addikt
Probléma letudva! Sajnos USB-n még mindig nem ismeri fel, de sehol nem találtam drivert hozzá.
Viszont rájöttem, az adb a gép generált rsa kulcsát a $HOME/.android/adbkey.pom fájlban tárolja. Ezt átmásoltam a mobilra a /data/misc/adb mappába adb_keys néven, kilőttem az adb-t, majd újra vissza és láss csodát megy!!!

Megy az adb shell, csak a su terminál nem. Valamiért visszadobja a shell-től a root jogot a cm féle gyári superuser app. Látszik is a toast... Nem is kérdezi meg, h engedélyezem-e egyből felugrik. Namost rootkezelőt nem szívesen cserélek, mert eléggé instabill lesz a telefon, ha supersu-t teszek fel, vagy pl xposedet. Tudja valaki a megoldást?
Köszi!

-
tibcsi0407
félisten
-
Keeperv85
nagyúr
-
beg
veterán
OP2 fórumokban és a net többi bugyraiban is sokan szenvednek vele. Talán majd lesz rá megoldás, egyelőre nincs.
-
Just_Reboot
addikt
-
beg
veterán
Hívás közbeni vagy gépelési rezgést?
-
Just_Reboot
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
24100 - 24001
51283 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Okostelefonok
- Android szakmai topik
- (kiemelt téma)
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 4
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Google Chrome
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyönyörű akku 93% iOS 18!
- Új Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB gyári független új akku új alaplap Alza jótállás
- iPhone 13 Pro max 256GB gyári független megkímélt ajándék tok és fólia! 3 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Viszont tervezem egy custom rom felrakását, de most indult meg Bagyusz 5.0 és 5.1 fejlesztése, miután át tudott hidalni egy problémát, így abból megvárok egy stabil buildet már.

NEM szükséges! 

?

crok