Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
Sajna már túl vagyok minden wipe-on. A saját teló topikban tettem fel először, de a teló kora miatt valószínűsítem, hogy mára egyedüli használója maradtam ennek a példánynak. Hát igen, olvasgathatom ezek szerint visszafelé is a topikot.

Köszi a türelmet és a segítséget!
-
Werkly
őstag
Ezt már valósította meg valaki Ascend Mate 7 telónál?
[link]
Most akkor a 128 GB Micro SDXC megy a 32GB-os modellnél vagy csak 64GB?
És Samu vagy csak Sandisk? -
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nem igazán értek az Alcatel telókhoz, csak általánosságot tudok írni.
Próbálj meg belépni recoverybe, és csinálj egy wipe cache-t. Ha nem sikerül, vagy nem jár eredménnyel, akkor nézz utána, hogyan kell gyári romot feltenni erre a típusra, én hirtelen ezt találtam:[link]
Gondolom, akku ki-be már megvolt, szerintem nézd meg a telód topikjában, hátha volt már valakinek ilyen, vagy hasonló gondja, és talált is rá megoldást. -
HoTaZo
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
Eddig a gyári rom volt, de amit próbáltam feltenni az biztos valami főzött. Attól még, hogy megcsináltam az int2ext-t meg rootolást, az még nem jelenti azt, hogy értem is, meg át is látom. Ügyesen tudok leírást (jó) magyarázatot követni, utánozni.

De miként tudom elfogadtatni vele ezt (vagy bármilyen) működő romot?
-
HoTaZo
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Cwm, root, int2ext, minden van (volt?) rajta, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Nem tudom mi az a zip-es mod rom, meg a mod recovery...
Gyújtanál világosságot kis sötétségemben?
-
repvez
addikt
valaki tud nekem abban segiteni, hogy inviteles mobilnet sticket lehet és ha igen akkor hogyan használni, hogy azt a netet használja a telefonom?
Huawei p7 telefonon, Tmobilos és OTG kávelen csatlakoztatnám a telefonhoz a netsticket.Mit kellene telepitenem vagy hogyan kell és hol bellitani hozzá.
A duplasimes telefonoknál müködik a dolog.
-
válasz
sanyek2
üzenetére
Én ezt használom: [link]
Nem kell vele foglalkoznod, ez ad engedélyt a rootot kérő alkalmazásoknak. Amikor megnyitsz egy ilyen appot, egy felugró ablakban megkérdezi, hogy engedélyezed-e, elfogadod és kész. Az ingyenes verzióban amúgy se nagyon tudsz állítgatni semmit, de nem is kell, viszont a SU kell ahhoz, hogy a rootot kérő alkalmazások működni tudjanak. -
HoTaZo
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Kínomban flashelnék egy másik ROMot, erre azt írja ki, hogy nem találja az update scriptet, pedig a zip.-en belül egy recovery mappában, másik recovery zipben, egy META-INF mappában> com> google>android mappákon át megtalálható az update-binary és az updater-script.

Akkor ő miért nem találja? -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van valamilyen lehetőség, hogy a Lollipop beállítások menürendszerét sötétre állítsam?
AryaMod custom rom, és samsung gyári program az alapja, TW.
Köszönöm! -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Egy utolsó életre keltésre lenne szükségem egy Alcatel OT918-ason.
Nap közben frissítettem pár alkalmazást, majd ezután magától kikapcsolt, visszakapcsolásnál már nem voltak okésak a dolgok. Aztán idegességemben véletlenül bepipáltam a telepített launcher erőltetését, de máris bántam, mert az meg nem tudott onnantól megnyílni. Így onnantól nem tudtam a menübe se belépni. Ezután visszaállítottam egy régebbi mentést, amit pont ilyen esetek miatt mentettem (nem volt rá eddig szükségem). Na de, ez se segített, ugyanazt a helyzetet hozta vissza (pin kód beírása után csak a launcher hibajelzése jelenik meg, bezár és újra). Na mondom "Factory reset", megcsináltam, azóta bootloop...Segítenétek, mik is a lépések innentől fogva?
Köszönet előre is! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van rá valami mód, lehetőség hogy állítsak (hangosítsak) a telefonom (Xperia Z1 Compact) álltalános headset hangerején?
Az előző telóm egy Samsung Wave 2 volt annak a szervíz menüjébe lehetett hangosítani, halkítani az álltalános hangerőn. Valami hasonlót szeretnék eszközölni a mostanin is.
A választ előre is köszi!
-
Penge_4
veterán
Lehetséges valami logikus oka annak, hogy egy alkalmazás összeomlik, ha Xprivacy-ban le van tiltva a getRunningAppProcesses, ami korábban nem omlott össze emiatt, vagy tudatos fejlesztői munka lehet mögötte?
-
sanyek2
senior tag
válasz
awakening87
üzenetére
Jól hangzik, de nem vágom az android-szlenget
Pacsi!chubby2o6: Jól leszaladt az idő, és még 32%-nál tart a mega. Holnap meló, ma már nem állok neki, úgyhogy jövő hétvégére kell hogy napoljam. Sok idő amíg belakom a telót, és mivel melóhoz kell, akkor állok neki ha lesz szöszmötölésre is időm.
A leírásod tökéletesen kimeríti a "részletes" szó jelentését, és ezt nagyon szépen köszönöm!
Elméletben értem az egészet.
Szerintem nem igazán off amit ideírtál, és sokan érdekes olvasmánynak fogják tartani.
Hálásan köszönöm a leírást! Szerintem menni fog, és majd írok, hogy sikerült! Neked is pacsi!
és

-
válasz
sanyek2
üzenetére
Telón nyisd meg a chrome-ot, írd be, hogy towelroot apk, a kapott találatok közül az elsőn már le is tudod tölteni. Telepítés előtt lesz egy biztonsági kérdés, de nyugodtan telepítheted.
Rootolás után az apk-t másold át külső sd-re, utána magát a progit le is törölheted.(#21273) awakening87 Nem olyan nagyon rég csináltam, akkor még BIZTOSAN kellett hozzá.
-
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
A Towelroot .apk-ra 3 verzió van. Az első kettő valószínűleg csak két elérési út, de a harmaddikat "offline" jelzővel illették.
-
válasz
chubby2o6
üzenetére
9. Töltsd le ezt a progit [link], meg innen a legelsőt ( .img formátum ) :[link], természetesen mindkettőt a telóra.
10. Nyisd meg az SGS4 Flasher progit, nyomj a Flash-re, válaszd ki a letöltött .img fájlt, a progi felteszi neked a TWRP recoveryt. Ezt mát csak akkor csináld, ha TÉNYLEG nem számít a knox státusz, mert a custom recovery ugrasztja.
11. Tölts le egy root explorert a Play-ről, én az ES File Managert ajánlom, ingyenes és nagyon jó.
12. Itt [link] találsz egy listát azokról a felesleges gyári sz.rokról, amiket gond nélkül törölhetsz a telóról.
13. Ha kész vagy a pucolással, lakd be a telót, rakd fel a megszokott progikat, állíts be rajta mindent, amit be szoktál.
14.Lépj be recoverybe ( kikapcsolt állapotban hangerő fel+ power gomb rezzenésig ), majd itt a Backup menüpont alatt csinálj egy teljes mentést. Ha végzett, restart, és a mappát. amibe a mentést tette, érdemes átmásolni a PC-re, ne foglalja a helyet a telón, meg a PC-n biztonságban van.
15.Innentől kezdve nyugodtan romolhatsz, XDA-n rengeteg romot találsz, előbb-utóbb biztos lesz olyan, ami minden szempontból megfelel. Bármi gond van, a TWRP-s mentést visszamásolod a TWRP mappába, és recoveryben a Restore menüpont alatt pár perc alatt vissza tudod tenni az összes appal, adattal, beállítással együtt.
Nagyjából ennyi.Bocs mindenkitől az offért, ennek az S4 topikban lett volna a helye.
-
válasz
sanyek2
üzenetére
Ez egy régi 4.4.2, de csak ezt az egy négyfájlost tudom, erre majd bármelyik 4.4.2-t fel tudod rakni.
Egyébként nincs jelentősége, Németországban ugyanúgy működni fog, mint itthon.
Igen, elég lassan szokott jönni, de ha ez vigasztal, a másik ( sammobile.com-os ) még lassabb lesz. -
válasz
chubby2o6
üzenetére
6. Tölts le a sammobile.com-ról egy friss 4.4.2-t, én ezt javaslom: [link] Ez egy független, görög rom, sokáig használtam, nagyon bevált.
7. Telót tedd download módba, odint nyisd meg, a romot tallózd be az AP-hez, start, ha kész, újra fog indulni. Itt már NEM KELL a re-partition-t bepipálni.
8. Következik a rootolás. Ehhez használhatod a Cf-AutoRoot-ot [link] is, de én inkább a TowelRoot-ot ajánlom. Ha az utóbbit választod, akkor innen [link] le kell töltened a megfelelő kerneleket. Kicsit bonyolultnak tűnik, de igazából tök egyszerű:
-letöltöd a GT-I9505 International (LTE) szekcióból a ( ROOT ) kernelt meg az NG8 kernelt a PC-re,
-letöltöd a Towelroot .apk-t a TELÓDRA, majd telepíted, de még nem kell csinálnod vele semmit,
-odinnal az AP-hez tallózva felrakod a ( ROOT ) kernelt a telóra,
-újraindulás után megnyitod a towelroot-ot, rányomsz a make1t rain-re, vagy vmi hasonló, másra nem tudsz nyomni, mert csak az van ott. CSAK AKKOR VÁLASZD A TOWELROOTOT A ROOTOLÁSHOZ, HA VAN MOBILNETED, MERT MIKOR ENNÉL A RÉSZNÉL JÁRSZ, NEM LESZ WIFID, A NET VISZONT KELLENI FOG A ROOTHOZ.
-ez pillanatok alatt lefut, ha végzett,
-telót tedd download módba, majd odinnal az AP-hez tallózva tedd fel az NG8 kernelt. Ha végzett, restart után megint lesz wifid, és rootolva lett a teló, ezt a Play-ről ingyenesen letölthető Root Checker progival ellenőrízheted.
Folyt. köv. -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
Elkezdtem tölteni a fájlt, de ahogy nézem nem biztos hogy jó lesz nekem.
Német hálózatra kell majd regisztrálnia a SIM kártyát, nem magyarra. :/
Az én szolgáltatóm jelzése OXXKE4 a net szerint.
Viszont a függetlennek jobban örülnék.
Letöltés 6% -_- fél óra alatt ehh... -
válasz
sanyek2
üzenetére
Ok, akkor lépésről lépésre.
1. Töltsd le innen a 4+1 fájlos 4.4.2-t [link] Csak katt a hsz-ben lévő linkre, a megás oldalról töltsd le a romot, a kicsomagolásához jelszó kell, az is ott van a hsz-ben.
2. Töltsd le innen a 3.09-es odint [link]
3. A letöltött romot csomagold ki, kapni fogsz négy fájlt, + a pit fájlt.
4. Telót kapcsold ki, majd tedd download módba ( hangerő le+ home gomb+ power gomb együttes nyomvatartása, ha bejött a felkiáltójel a figyelmeztetéssel, akkor hangerő fel. Odint indítsd rendszergazdaként ( ha van Kies a gépeden, töröld le előtte, az odinnal nem nagyon szeretik egymást, a driverek viszont legyenek a gépeden ). Csatlakoztasd a telód a géphez, saját adatkábelt, alaplapi usb portot használj. Várd meg, amíg felismeri a telót az odin, onnan tudod majd, hogy balra fent kékre vált az egyik kis ablak.
5. Ha felismerte, tallózd be a fájlokat a megfelelő helyre ( pit fájlt a pithez, AP-t az AP-hez, BL-t a BL-hez, CP-t a CP-hez, CSC-t a CSC-hez ). Ha a pit fájl beírása után bal oldalon a Re-partition nem pipálódna be magától, akkor pipáld be. Ha ezekkel megvagy, nyomj a Start-ra, várd meg, míg végez és újraindul.
Folytatom tovább, csak kicsit lassan gépelek, de mire ezekkel megvagy, addigra én is végzek a további instrukciókkal. -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
A Lollitól meg akarok szabadulni, mert szörnyű. Nem a felület, mert az olyan semmilyen nekem.
Minden más tulajdonsága egy rakás trágya.A root leírások oké hogy fent vannak neten, de angolul nem tudok. A másik meg hogy mint mondtam szükséges az aktív segítség, mert nálam nagyon kacifántos formában tudnak megjelenni a problémák, nekem viszont minden nap kell a teló, anélkül nem tudok dolgozni.
Az instrukcióid közül az OTA-s frissítést már nem vágom, de a fonalat a TWRP-nél vesztettem el.

A szakszavak, mozaikszavak nem mennek.
-
teo77
őstag
Urak! A DCIM-ben lévő ".thumbnails" tartalma törölhető bátran? 300 Mb-ot foglal.
-
Sziasztok!
5.1.1-es androidot használok. Szeretnék csatlakozni egy laptopról megosztott wifi hálózatra. A telefon látja is a hálózatot. Jelszót beírom és csatlakozni kezd, de sajnos sose sikerül. Valami külön beállításra lehet szükség. Valakinek esetleg lenne ötlete mi lehet a gond?
-
válasz
sanyek2
üzenetére
A Lolli romokat nem ismerem. Előző telómra feltettem egy CM12-t, de megmondom őszintén, hányok a Lolli felületétől. Kb. 3 nap után visszatettem rá egy CM10.1-t, annak ellenére sem akartam rá a Lollit, hogy akkor már nem is használtam azt a telót.
Nekem tökéletesen bevált a KK, mondjuk én azzal is vettem az S4-et. A gyári is nagyon jó volt, meg a most használt Phoenix 10.0 is nagyon jó. Már csak azért sem akarok Lollit a telómra, mert túl azon, hogy szerintem ronda, de rengeteg problémáról is olvastam, szal semmi sem indokolja, hogy 5.x.x romot tegyek a telómra.
Nem tudom, te hogy tettes rá a Lollit, de érdemes letölteni a romot, és odinnal feltenni, az OTA-s frissítések után szoktak gondok lenni.
Ha ragaszkodsz a Lollihoz, szerintem szedj le egyet a sammobile.com-ról, és odinnal tedd fel, nézz utána a rootolásnak, ha a knox tényleg nem számít, az csak jó ebből a szempontból. XDA-n, Youtube-n találsz rengeteg leírást. Ha sikerült, én a helyedben tennék fel egy custom recoveryt ( nálam a TWRP a favorit ), és keresnék egy deodexelt Lollit, az Imperium romot sokan dícsérik, de a Phoenixnek is van Lollis változata. Ezekben a deodexnek köszönhetően működik az Xposed is.
Azt gondolom tudod, hogy egy sima rootolás nem old meg semmit, szal utána még csinálni kell vele ezt-azt, de arra mindenképpen jó, hogy egy root explorerrel le tudod takarítani a bloatware-eket, ehhez is találsz XDA-n segítséget.
Az S4 topikban épp most írtak egy hosszabb összefoglalót az Imperium romról, szerintem egy próbát megér.
Slow Motion opciót találsz a Snap Camera-ban, Play-en megtalálod. Nem ingyenes, ha jól emlékszem, valami 500 Ft, de annyit simán megér. -
maxr
csendes tag
válasz
awakening87
üzenetére
Ez az első kártya a telefonomban. Kártyaolvasóm még nincs, de a héten szerzek egyet. Akkor megformázom a számítógépen és kiderül. Sajna addig másik kártyával sem tudom kipróbálni a telót. Köszönöm még egyszer, próbálkozom, utána írok, ha elakadtam.
-
awakening87
aktív tag
-
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
Előszöris köszönöm szépen a választ!
A visszaállítást azért ugorjuk át, mert már megvolt, és nem használt

Az enyém is 9505-ös, de nekem egy XXUHOF2-es rom van rajta.
Ez azért fontos, mert ahogy a kérdésben írtam, itt is megjelenik a murphy törvénye, ha elszaródhat, miért ne?
Kamera szoftverben nincs olyan opció, mint amit neten írnak. Erős a gyanúm, hogy sok másik telefonban sem érhető el a slow motion, de olyan rom-ot szeretnék ami tartalmazza, de ami fontosabb, stabilan futtassa az alkalmazásokat.
Jelenleg természetesen a legújabb 5.0.1-es verzió van fent, de a kitkat előtt nekem is tökéletesen futott minden. Nekem gyárilag öregebb verzió volt fent mint a 4.4.2, de az is volt a telón. Sajnos keveset használhattam, mert jött hamar a következő, és meg befrissítettem
Pedig sok helyen olvastam, hogy a 4.4.2. milyen frankó volt.
Elsősorban megpróbálnám csak rootolni a meglévő verziót, és ha még mindíg instabil, akkor feltennék egy másikat. Habár úgyis az lesz a bége, hiszen 1.3gigát foglal a jelenlegi rom a memóriából, teljesen fölöslegesen. -
maxr
csendes tag
válasz
awakening87
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Telepítettem a Terminal Emulatort. Sajnos nem értek ilyen szinten a telefonhoz, ezért miután beírtam a parancsot, amit mondtál, sem tudok válaszolni a kérdésedre. Ilyet látok pl.:
nodev fusectl
exfatEgyébként szerintem elegendő lenne számomra a FAT32 is.
Nem tudom formázni ott, ahol mondtad, bár gondolom, ahhoz előbb érzékelnie kellene a memóriakártyát.
-
Dave™
nagyúr
Segítsetek egy kicsit, eddig csak WP-t használtam, most viszont kiszemeltem a Meizu M2 Note-ot. Annyi világos, hogy van belőle A és I verzió, előbbi unbranded kínai, az I pedig nyitott bootloaderes nemzetközi verzió, ezen kívül különbség még, hogy az A-n telepíteni kell a google szolgáltatásokat, de elvileg ez egyszerű az elmondások alapján, illetve nincs magyar nyelv, az I-n pedig van mindkettő.
Kérdés: van-e bármi érezhető hátránya a zárt bootloadernek - illetve ha van ilyen tapasztalat - a kínai belpiacos modellnek a nemzetközivel szemben? Más romot felpakolgatni meg nagyon belemélyedni nem szeretnék, csak használni, viszont szeretnék frissítéseket kapni ameddig csak potenciálisan lehet.
Köszönöm!
-
modflow
veterán
A kameránál rákattintottam, hogy ne kérdezzen rá többet, hogy mivel nyissa meg az elkészített fotót.
Hogy lehet ezt most megváltoztatni Lollipop-ban? -
awakening87
aktív tag
Szia! Milyen fájlrendszerre van formázva a kártya? Milyen fájlrendszereket támogat az éppen fent lévő Android rendszered?
Az utóbbit kiírja az alábbi, terminálban kiadott parancs:
cat /proc/filesystemsHa nincs fent terminál alkalmazás, tedd fel a Playből a Terminal Emulator-t.
Ha fontos a 4 GB-nál nagyobb állományok kezelése a kártyán és a rendszer is tudja, érdemes exFAT-ra formázni, különben FAT32-re. A FAT32-nél egy állomány maximum 4 GB lehet.
Sőt, úgy emlékszem, hogy a telefonban is le lehet formázni, a Beállítások -> Tárhely menüpont környékén
-
válasz
Doki16
üzenetére
Az EDGE, vagy második generáció (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) - 256 kbit/s adatátviteli sebességre alkalmas.A 3G (Harmadik generáció) - 384 kbit/s-ra.A HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) - 14.4 mbit/s-re.A HSPA+ - 21 mbit/s-reA 4G vagy LTE (Negyedik generáció) - 60 mbit/s-reNem ide akartam....

-
válasz
sanyek2
üzenetére
Szia! Csak az S4-el kapcsolatban tudok segíteni, a kamerához nem értek.
Nem tudom, miért zárod ki alapból a factory resetet, sok problémára megoldás lehet. Ha egy új ( másik ) romot teszel fel, az is azzal kezdődik, na mindegy.
Én elég sokáig használtam a gyári 4.4.2-t ( NG8 EUR ), rootoltam, letöröltem róla a felesleges gyári szarokat, mit mondjak, nekem tökéletesen bevált. ( Nem írtad, milyen S4-ed van, az enyém 9505 .) Semmi lassulást, akadást nem tapasztaltam, az IGO is meg a google navi is simán futott rajta, bár megmondom őszintén, egyiket sem sokat használom/tam. Már csak azért is ajánlott ilyen esetben először a gyári visszaállítás, mert ha mondjuk felteszel egy másik romot, aztán egy mentésből visszaállítod az appjaidat, lehet, hogy ugyanolyan szar lesz, amennyiben egy alkalmazás okozta a gondot.
A legtutibb az lenne, ha első körben mentenéd azt, ami tényleg fontos ( itt most nem feltétlenül az angry birds-ben elért eredményedre gondolok
),képeket, ha nem a külső sd-n vannak, egyéb fontos dolgokat, aztán odinnal feltennél egy 4+1 fájlos romot, azt frissítenéd egy újabbra, rootolnád, letörölnéd róla a felesleges bloatware-ket, aztán belaknád megint. Addig viszont nem tudlak linkekkel segíteni, amíg nem ismerem a telód típusát. -
maxr
csendes tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy S Duos telefonom van. Vettem bele egy 8 GB-os Samsung micro SD kártyát. Behelyeztem, ahogy kell. A telefon pedig nem érzékeli. Mit tanácsoltok?
Köszönöm!
-
beg
veterán
válasz
matepe
üzenetére
Mindegyik kínai bolt rosszul hirdeti, keverik a 706-al. Még rugózhatsz rajta, de a lenovo gyártósoron nem került bele előlapi kamera. Ezt vagy elfogadod, vagy még hitetlenkedhetsz sokáig, de attól még nem lesz benne.
Itt sincs benne
Meg itt sincs
És itt sincsSingle Camera, back camera 5.0MP with auto focus
Zárjuk le végre kérlek.
-
matepe
csendes tag
Innen vettem és itt is írja a tmallbox.com :Lenovo A760 (Mulit-Language Version)
·Google Android 4.1
·CPU:MSM8225Q Quad Core 1.2GMHz
·4GB ROM+1GB RAM
·GSM/GPRS/EDGE/WCDMA HSPA
2G GSM:900/1800/1900 MHz
3G:900/2100 MHz
·Dual sim cards dual standby
·WIFI:802.11b/g wireless internet
·Built in GPS
·4.5 inch Capacitive screen:854*480
·Dual Camera:0.3MP front camera,5MP back camera wifh Auto focus -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
milkabrams
üzenetére
jajj,most megint tárhely gond
hol van 490mb szabad hely? -
beg
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Valami azt javasolta, hogy valahonnan töltsön le valamit az osztálytársa valamire, és mi nem ugrottunk kulcsrakész megoldással. Szégyen.
-
törölt tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Már bocs, de ez egy Android szakmai topik, Te pedig gyártó (készülék) specifikus kérdést tettél fel. A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de én szoktam segíteni, ha egy olyan droidról van szó, amit véletlenül ismerek. De, azt sztem nem sérelmezheted, hogy egy rossz topikba írt kérdésedre nem érkezik válasz.
-
milkabrams
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
kössz hogy ilyen segítőkészek vagytok
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Több témával fordulok hozzátok, remélhetőleg sok szerencsével.

Két androidos készülékem van(igen csak kettő xD ) az egyik egy Samu Galaxy S4, a másik egy Samu Galaxy CameraElőször az S4-ről:
Amióta frissültek a legutóbbi android verziók, kezdve a KitKat-el, egyre silányabb, egyre hitványabb a telefonom által nyújtott sebesség, szolgáltatások, stb. Értem ez alatt hogy mindkét navi programom nyöszörögve fut, lefagy, leáll, meghibásodik.
Nem lehet telefonálni felhőtlenül. Felhívok valakit, ő hall engem, de én még csak a kicsöngést sem, nemhogy a kapcsolást sem hallom.
Mindegy, sorolhatnám naphosszat. Kérdésem, hogy ezzel tudok-e kezdeni valamit a root, és az új ROM előtt?
Már nagyon hozzá akaródzik nyúlni, de napi szinten komoly használatban van, várok egy hosszú hétvégére.
Addig is kellene valami megoldás rá.
Minden javaslatot szívesen fogadok. A rendszer alaphelyzetbe állítását viszont ugorjuk is át
knox nem baj ha ugrik, a gari ha nem is járt le, hamarosan le fog.Galaxy Camera
Holnap (vasárnap) szeretnék nekiállni a rootnak, mert a sok gyári sz_rság foglalja a helyet fölöslegesen. Ennek sem számít a knox, már a megjelenése hónapjában megvettem, szóval kb 3-4 éves.
Továbbá érdekelne, hogy erre a készülékre nem-e fabrikáltak valami frankó kamera ROM-ot?
Nyitott vagyok az újdonságra. Viszont fontos hogy a jelenlegi állapotát bármikor visszahozhassam.
Azt hiszem ez még az S2-es szinkron ROM-ja.
Szükségem lenne valakire, aki online lesz holnap a knox folyamán, és részletes utasításokkal lát el, mert nálam valamiért minden készülék a kivételt képzi akár az elromlást, vagy a legvalószínűtlenebb opciókat tekintve.
Múltkor pl egy navigációs program feltelepítése során voltak olyan gondok, ami senki másnál nem jelentkezett még.Szelíd szakértelmem van csak a témához, én inkább számítógépekre specializáltam magam, de S4-est már hoztam vissza a halálból. Viszont ott nem volt mit lementeni, nem volt kockázat. Amúgy is papírnehezék volt már.
A segítség azért is kell, mert az idő szorít sajnos. Csak akkor állok neki, ha tudom hogy be is tudom fejezni.Kire számíthatok?

Szerk: Szakkifejezések ismeretei a leírtakban kb ki is merülnek

-
teo77
őstag
Új romot tettem fel a Nexus 7 - re (Dokdo). Nagyon fasza! Viszont: ha ki van kapcsolva a kijelző, lekapcsolja a netet, vagy nem tudom, mit csinál. Itt hagytam egy órára, hogy töltsön fel, de nem ment senmmit. Copy-felhőszolgáltatásba. Most meg, hogy használom, töltött fel egy csomót. Nem tudjátok, mi lehet ez? Az energia gazdálkodásnál nincs semmi ilyen beállítási lehetőség.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Biztos, hogy ki lehet kapcsolni. Legvégső esetben, terminálban kirúgod alóla a driver -t és csókolom. Sajnos, a pontos parancsot nem ismerem. De látod, hogy kernel manager -ben is van rá megoldás. Na, annak a parancsát kell automatizálóban lefuttatni rendszerinduláskor, vagy, betenni script -ként init.d -be.
Nekem egy makacs értesítésem volt, ami rezgett, ha tiltottam a hangját. Gravityboxban egyedi rezgésmintát adtam neki. Nullásat.
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Én Gravitybox -ban iktattam ki.
aprokaroka87:
Vannak olyanok, akiket idegesít, ha rezeg a teló. Nekem egy pillanatra az fut át az agyamon, hogy most b...tt meg az áram. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Just_Reboot
üzenetére
miért szeretnéd kikapcsolni?
-
phanfantom
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
pont ez a helyzet nálam is

én is úgy értelmezem ahogyan te -
Just_Reboot
addikt
A rezgő motort ki lehet kapcsolni a build.prop-ban vagy valamelyik rendszer fájl atírásával?
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Várjá, most nézem, hogy ez a 706, amit linkeltem, nem is a 760. A 760-nak tényleg nincs előlapi kamerája: [link].
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
phanfantom
üzenetére
mondasz valamit
mert nállam arra a kérdésre hogy "tartsa-e a wifit alvás közben 3 lehetőséget ad fel:Mindig;töltés közben vagy soha...namost a soha után zárojelben ott van hogy "növeli az adatforgalmat.
véletlenül nem a mindig és a töltés közben opció esetén kellene több adaforgalmazásra figyelmeztetnie?Egyátalán hogy értelmezhetö az alvás?
amikor a kijelző screen off állapotban van? -
Ice&Lime
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akkor ezen a téren elég gagyik ezek, mert akkor külön program kell hozzá...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ice&Lime
üzenetére
nállam multkor egggyik ismimnél volt ilyen gond,a laptopon stabil volt a jel,a telefonon közepes volt a jelerösség,viszont a telefonon folyamatosan beleesett egy ilyen keresés "loop"-ba...kapcsolodott...majd 3-4 perc múlva eldobta,vagy mikor milyen kedve volt...furcsamód pl 2 nappal elötte szintén közepes jellel,de stabil volt a jel.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, általában az szokott lenni.
Máshol egyenlőre nem tudom fixen kipróbálni. -
Ice&Lime
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Van egy laptop. És mit csináljak majd vele?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
matepe
csendes tag
érdekes hogy a hirdetésben front kamerával hirdették még 0,3 pixelt is megneveztek. De nem is ez a legérdekesebb, hanem hogy fizikaliag van front kamera, nem hiszem hogy dísznek tettek oda egy kis plexi pöttyöt. Nem ír ki hibaüzenetet. Egyszerűen mintha nem létezne. Azért gáz, mert ajándékba vettem keresztfiamnak, és front kamerával volt hirdetve.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A 4 csíkból 2-3 szokott lenni általában.
Ha viszont ott van a router mellett 2 méterre, akkor is ezt csinálja, pedig akkor megvan mind a 4 csík. -
Ice&Lime
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
1. ami van lehetőség a wifi beállításoknál, ami 1 féle, az alkalmazva van, hogy a wifi ne kapcsoljon ki soha
2. bocs, véletlenl félre írtam, azt akartam igazából írni, hogy nem érnek semmit. Csak egy téves n helyet t betű volt.Szóval ez a telefon ennyit tud, és azt is így. Akkor valószínű, hogy kell hozzá egy külön program, ami tényleg bekapcsolva tartja a wifit, csak nem gondoltam, hogy ehhez külön program kell, ami így elég érdekes és gázos.
-
válasz
Ice&Lime
üzenetére
2 dologról írtál egy mondatban:
1, ezek nem jöttek be.
Mit próbáltál?2, Nem értek semmit
Mit nem értesz? Lehetnél konkrétabb, mert a pontosítás segít a probléma megoldásában.Nyugodtan kérdezz lépésről lépésre, mert senki nem úgy született, hogy tudjon mindent. Én is tanulok folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és

crok