Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Bekapcsolódik a telefon és működik, de sajnos a root könyvtárban a bootanimation.zip nevű fájl átnevezése miatt (egy másikat szerettem volna behejettesíteni) bekapcsolás után elmegy a kép, a bootanimation hibája miatt. A telón így nem tudok mit nyomkodni, usb-n látja a pc a teló tárát.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben bele lehet-e nyúlni vissza a root könyvtárba valamilyen módon, hogy visszanevezzem a bootanimation fájt az eredetire? Vagy ez már így kuka? -
Oldman2
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Esetleg az AirPush Detector segítségével?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Jó kérdés. Ha egyesével leállítod a letöltött dolgokat, előbb utóbb el kell tünnie. Szerintem.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Köszi!
Akkor ergo egy Adware-ről van szó? Hogyan deríthetném ki, hogy mely program hozza elő ezt az ablakot? -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Valamelyik alkalmazás reklámoz valami baromságot.
Ne rakd fel. -
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Talán nem ide kéne írnom, de ezzel mit csináljak? A telefon napok óta feldobja a majd képen látható üzenetet random időpontokban.
Konkrétan a telónak mi kínja lehet? Az akkumulátor haldoklik, vagy a telefon hülye? Esetleg vírus, vagy én lennék hülye

Most ha felraknám ezt az akkumulátor doktort javíthatna a dolgokon? -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
A Sony Xperia SP telefonnal lenne problémám:
Olyanokat csinál, hogy megy 2 böngészőlap +zene, erre kikapcsolja a zenét... Ha a home gombot megnyomom, tuti újratölti a menüt, a melegedesről nem is beszélve. A 720 p-s videók néha csúnyán beszaggatnak, a Subway Surfers nevű játék meg szintén laggol, néha amiatt vétem el az ugrást, a multitouch pedig bugos... 10 ujjból néha csak 2-3-at érzékel, de ez egy újraindítással orvosolható. Gyári 4.3. .205 van rajta... Hibát követtem el, mikor megvettem, néha ezt érzem.
Hard reset volt már, semmit sem segített.
Előre is köszi.
-
teo77
őstag
Asszem, megvan a megoldás, csak azt nem tudom, hogy nem a mikrofonból vesz - e fel: [link]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
üzenetére
a gmail az tuti
De amúgy a gpsz rendszerszinten van integrálva,tehát lehet hogy a működéséhez nem kell az appnak müködnie
ott van system/app és data/app -ban is.
Illetve a system/lib mapábban több olyan .so fájl is szerepel ami a google play services apk- ban is van.
De pl a build.prop ban is van rá utalás. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nézd meg, hogy egy-egy Google alkalmazásnak milyen jogosultságai vannak! Bár nem valószínű, hogy ez történt, de tulkép bármit felülbírálhat.
-
aprokaroka87
nagyúr
hát igen,de elég idétlen formátumban van 96khz 5.1 aac...azt hiszik hogy házimozi rendszerem van?

Amúgy az appokat a system tuner appal fagyasztom le,tehát root fagyasztás van.
Csak furcsáltam,ugyanis a Google play szolgáltatások fagyasztva van,és a Network log nevű app kijelezte hogy épp adatot forgalmaz.
Mindez történt akkor amikor a gmail leszinkronizálta az e-mail-eket. -
Bozek
nagyúr
Bár gondolom azt csak az emulátor miatt írta. Viszont végigolvastam és nem írt megoldást a kérdésedre. Ennyi van a végén: "If you write this buffer out to a file, like /data/wav.raw". Szóval HA kiírod ezt a buffer-t egy fájlba (azt már sehol se írja le, hogy hogyan), akkor le tudod játszani.
(#20285) aprokaroka87: Lehet, hogy pont megírták a szoftverben ezt a funkciót. MTK-s telefont be lehet időzítetten is kapcsolni például, szóval az egy más "állatfaj".
(#20280) aprokaroka87: Attól függ. Ha Greenify-vel fagyasztod, akkor igen, ha a beépített funkcióval, akkor nem. Előbbinél tudod futtatni is, utóbbinál csak akkor, ha felolvasztod.
-
Bozek
nagyúr
Megér ez Neked ennyit? Azt remélem tudod, hogy ha SCR-el felveszed videónak, akkor nagy valószínűséggel kisebb mérete lesz, mint ha ezzel a megoldással RAW-ot csinálsz.
"download the android source tree will be the first step here"
Egyébként itt az első lépés, töltsd le az Android forrást, ami nem 1-2 MB, hanem jó pár GB. -
teo77
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
...
-
aprokaroka87
nagyúr
üdv
Egy alkalmazás lefagyasztva is tud a hattérben adatokat fogadni és küldenni interneten keresztűl?
-
teo77
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A kimeneti vonal jelét. Audio out.
Mp3-ban vagy wav-ban. -
Mr Dini
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Szia!
A java-t csak azért írtam, mert a screen mirror a droid explorerben java alapú, viszont nincs megfelelően aláírva, ezért a biztonsági szabályzat letiltja java 7től asszem.
Ezért mondtam, h régi java kell hozzá(5ös, vagy 6os nemtudom
), mert abban még lehet állítani a biztonságot és nemcsak közepesre. (Persze internetbank használata közben érdemes bekapcsolni
).Adb engedélyezve van ezek szerint?(gondolom, mert felismerte)
Beállítások>a telefonról> build szám nyomkod 6-7x>vissza a beállításokba>fejlesztői eszközök alatt van az adb.
Ha adb megvan, akkor marad a terminálos "rásegítés". De ezt szerintem folytassuk majd privátban, ne a topikot floodoljuk!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
folyt ..
Az mx player megnyitja,ha pl átnevezem wav-ra
A kiterjesztés pcm
Az audio formátum 96000hz-es térhatású aac lesz,a telefonomon meg se mukkan,gondolom túl "erős" neki. -
aprokaroka87
nagyúr
Hát nekem MTK chipsetes telefonom van.
Ott az enginer módban van olyan hogy Hardware/Audio/Audio logger,abban van olyan rész hogy stream audio output dump vagy mi
Annyit csinál hogy audio lejátszáskor létrehoz pl egy valami.pcm fájlt...de semmivel sem tudtam visszahallgatni,de lehet nem is hang.
Amúgy brutális méretet produkál.Te valami ilyesmire gondolsz?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Szia!
Hanyas droidod van?
4.2nél pl az eszközömöm kérdezte, h adb-t engedem e az xy nevű Pcről. Itt mentem a megjegyezre, majd engedélyeztem. Aztán a su appban a shellnek meg kell adni a root jogot. (Nyitsz egy terminált, felcdzel a platform toolsra) és kiadod az adb shell-t. Ha ez megvan add ki a su-t és fogadd el a telón a kérelmet.
Így már mennie kell!

Szerk.: Javaból érdemes régit feltenni, mert a mostaniban már nem lehet működésre bírni pát cuccot.

-
Ice&Lime
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
A 0.8.8.11 verzióval települt (nem értem hogy miért nem az újabb 9-essel..), az sdk is fent van. Elindult a program. Kiválaszthatom a telefont (bár elég érdekes neve van) és megnyitódik a droid explorer. Viszont üresek az ablakok, nincs benne egy könyvtár sem??.. Megnéztem, hogy működik-e egyáltalán a program a telóval a reebot device ikonnal, és igen, újraindítja a program a telót. Már csak az a kérdés, hogy miért üres a mező, hol vannak a könyvtárak, fájlok?
-
teo77
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem stream-elni akarok!
Rögzíteni a tabletem kimeneti hangját. És nem csak online műsorét, hanem egy-egy videóból, egy-egy hangrészt. -
-
törölt tag
válasz
koboldozat
üzenetére
Ez hardveres problémának tűnik. Milyen teló ez?
-
koboldozat
senior tag
Üdv!
Miért van az hogy a wifi jel olyan mintha nagyon gyenge lenne a telón. Szinte csak a router mellett fogja ahogy távolodok egyre kevesebb a jelerősség aztan hatókörön kivül van. Meg nagyon sokszor eldobálja a wifit.
Tud vki vmi mókolást ez ügyben??
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
beg kolléga ezt írta:
"aroma installeres fájlkezelő"Gondoltam ezzel az aroma installerrel romba felrakott fájlkezelőre gondol... Mert az aroma file manager nem képes gépre megosztani a root mappákat(se semmit) szerintem.
Akkor ezek szerint a fájlkezelőről van szó (a recoverys)??

A fájlkezelőt tudom használni, csak az installer nem világos.
jakos73:
Nálam ilyen hiba nem volt. Próbáld az installer exéjét rendszergazda módon futtatni! Vagy adj meg más telepítési könyvtárat, ahova tud írni. Én alapból rendszergazda fiókból tettem fel, tehát ilyen permission denied jellegű gondom nem volt.

Nekem csak az sdk-t hiányolta(jobban mondva a platform-tools könyvtárat), ezért azt felraktam és az sdk-n belül leszedtem egy romhoz való sdk-t. (Pl én a 4.2-t, de bármelyik jó, ami droid.

-
teo77
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Így van! És ezt androidon akarom megcsinalni. Pc - n tudom, hogy kell, de az nem játszik.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Akkor segíthetnél picit, pont ezt a programot telepíteném fel és telepítés közben megszakad (win 7 x64) ezzel a hibaüzenettel:
"Error writing to file: DroidExplorer.ShellExtension.dll. Verify that you have access to that directory."Esetleg valami még kell hozzá, külön feltelepíteni, és ha igen, pontosan miket?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Ki mondta, h nincsen...

Kedvenc wines programom a droid explorer. Van benne rootos fájlkezelő és még sok hasznos nyalánkság! (Adb kell hozzá)
Illetve én azt szoktam csinálni, h felcsatolom a gyökeret az egyik sdkártyán lévő mappámra(symlink), fixálom a jogokat és ennyi. Wines explorerrel tökéletes a dolog! (Már amikor volt winem, akkor még ment)
beg:
Nektek hogy sikerült az aromát működésre bírni? Én mindent végigbogarásztam, mondta is, h kész a zip, de nem találtam sehol és ha utána tettem fel romot akkor sem működött.

-
teo77
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen! Vissza lehet hallgatni a korábbi adásokat. (falshplayer-es tartalom)
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az audio kimenetet akarom "capture - ölni" mp3 - ban. -
beg
veterán
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Ha lenne, azt ajánlottam volna elsőként. Van még egy módszer, CWM/TWRP alól aroma installeres fájlkezelő. Azt sem 2 kattintás felrakni.
Azért nem egyszerű, mert ha az lenne, mindenki szerkesztene benne eszetlenül és 0 hozzáértéssel. Attól meg összeborul a telefon, ergo sz.razandroid és sz.ratelefon
. -
törölt tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Ha lehetne is, sztem letérdelne tőle a vas.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség növelni a 10-es korlátot ami a wifihotspotban van?
Tehát több készüléknek akarnék netet adni.
Köszi! -
törölt tag
válasz
Freeman007
üzenetére
Eltévesztetted a topikot. Android alkalmazások topik. De, ezekre ott is változatos válaszokat fogsz kapni.
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani alap hasznos alkalmazásokat kezdő androidosnak? A play store-ban annyi app van hogy nem tudom melyiket érdemes használni. Nektek mik váltak be?
A telo nincs root-olvan, nem is szeretném. Fájlkezelő, zenelejátszó, offline navi, stb érdekelne, illetve létezik-e olyan app ami a hívásnál a kapcsolat létrejöttekor/bontásakor rezzen?
Amit biztos feltelepítek: viber, locus. -
Ice&Lime
veterán
Pc-n usb-n keresztul is bele lehet turkalni/szerkeszteni a root konyvtarba valamilyen win.-es programmal vagy ezt csak magan a telefonon lehet?
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Gondolom valami online médiatárból lehet újrastreamelni őket, és ezt szeretné rögzíteni.
-
teo77
őstag
Valaki tudna ebben segíteni? Tudtommal ez az egyetlen, létező megoldás, ami működik androidon, hogy az ember felvegye az android belső hangforrását. (a videó nélkül!) Fontos lenne nekem az archivált radio adások utólagos rögzítésére, de én sajnos nem boldogulok a megértésével az angol nyelv miatt. Köszönöm!
-
air
nagyúr
válasz
EnergyCoke
üzenetére
Valóban rossz helyre írtad.
Melyik okostelefont vegyem? topik. -
EnergyCoke
tag
Sziasztok! Nem biztos hogy jó helyre írom ezt ... ...
)
Tudnátok ajánlani Androidos okos telefonokat
35ezer forintom van rá (ajándék lesz)
min 4,5col kijelző meg normális hátsó kamera az elvárás. -
vicze
félisten
Jaj, amit elfejtettem a tesztelő progi hozzá.

-
vicze
félisten
Részletek Stagefright-hoz. Google ma adott ki frissítést minden Nexus-hoz, gondolom eddig erre várt a cég.
-
beg
veterán
Jelenlegi helyzet:
Titanium backup kap root jogot, jegel és töröl a system/app alól bármit.
Betterbatterystats kap root jogot, át is tudtam konvertálni rendszeralkalmazássá.
Sd card fix is sikeres.
Adaway működik, host fileokat frissít.Viszont:
Terminal emulator fityiszt mutat su-ra.
Root checker szintén azt mondja, hogy nincs.
ES file explorer is megtagadja a root explorer funkciót.Akkor most van, vagy nincs?

-
beg
veterán
Ezt a hozzászólást még kiegészíteném azzal, hogy már van opcionális cwm/twrp, próbáltam pár root.zip-et, de egyik sem nyert hangszórót. Van valaki fiókjában intel z3735f droid 4.4.4-et szerető flesselhető root.zipje?
Mindegyik lefut, mindegyik succes, de a boot után a su bináris frissítést nem tudja megoldani a supersu.
-
-PLevi-
senior tag

Ez csak a szokásos "hiszti" ugye?
A képkivágás WIndows Defenderből van, Virustotal észlelési arány 23/54. -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Húúú... Sorry... A linkben az van, h 1. Lépés a root.

Ez egy MTK-s telefon ezek szerint.(a mobileuncletools-ból következtettem ki)

Ebben nem vagyok profi (nekem csak snapdragonos telóim vannak) de itt már sokszor szóba került, h flashtoolal lehet rootolni. Biztos vagyok benne, hogyha beírod a fenti keresősávba, tuti dob ki találatokat mtk-s rootra.

-
Mr Dini
addikt
Szia!
USB módot tedd át mass storageről mondjuk MTP-re. (Ha van egyaltalán ilyen lehetőség, azt a beállításokban valahol megtalálod USB beállítások néven)
Gondolom Mass storage van beállítva(ha gépre dugod a telón feljön, h usb csatlakoztatása (ilyenkor a telefon nem éri el a kártyát, ezért történik zavar))
Nálam volt már hasonló eset egy gb-s eszközzel, ott vmiért ha a csengőhangot nem a gyári tallózóból választottam(hanem TC-vel{total commander}) nem volt gond HA másolás közben nem hívtak fel.
Roottal valóban egyszerűbb lenne a történet. Ha van egy kis hely a systemen, akkor ugye csak simán átmásolnád(esetleg előtte konvert kell neki oggre) azt csá, vagy pedig behelyezel egy symlinket ha nincs sok tár.

Root framaroottal valószínűleg már nem fog menni KK-n, de a superflash nevű programmal esetleg megpróbálhatod. Legbiztosabb módszer keresni rá egy megfelelő cwm-t és azzal rootolni.
Amúgy automatizálóval(pl tasker, e-robot) meg lehet oldani a csengőhang beállítását, én először azzal próbálkoznék, ha nincs root.
Szerk.: Rootra ugyan én sem találtam leírást, de itt egy cwm rá:
http://www.needrom.com/download/landvo-l500s-recovey-cwm/Ha nem ismernéd ezt a recoveryt, nagyon hasznos cucc, többek közt le tudod menteni vele a teljes rendszert, tudsz telepíteni (flashelni) zipeket, amiket nem kell aláírni, van benne adb insecured (root) módban stb stb...
-
dmgbr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, de készülék specifikus leírás hiányában nem merek belevágni.
-
dmgbr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszönöm az ötletet! Mindent úgy csináltam, ahogy tanácsoltad, de sajnos a probléma megmaradt. Ez valószínűleg az "olcsó húsnak híg a leve" történet.

Beletörődöm, hogy vagy nem használok egyedi csengőhangokat vagy nem kötöm össze PC-vel többet a telefont.
Még egyszer köszönöm!
-
Freeman007
senior tag
válasz
Freeman007
üzenetére
Ezzel sem megy, sőt a 5.0.1 (lrx22c) és a 4.4.4 (ktu84p) sem.
-
aprokaroka87
nagyúr
ilyen gondom nekem is volt
igazábol ezt a médiatár tárolja le,de mivel sd kártyán van így elfelejthetiAz SD/Ringtones vagy Notifications mappában vannak a hangok?
Esetleg SD/Media/Ringtones vagy Notifications mappában?
Ha nem ott vannak,akkor elöször is másold vagy helyezd át oda.
Értelemszerűen a Ringtones mapábba csak a csengőhangot rakd bele.
Utánna inditsd újra a telefont.
-
Freeman007
senior tag
válasz
Freeman007
üzenetére
Szoftver újratelepítés után sem működik... Ötlet?
Szerk: most látom, hogy van újabb 5.1.1 LMY48I felrakom hátha.. -
dmgbr
csendes tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, hanem a belső 4GB-os flash memóriában.
-
GEPESZ66
veterán
A Play áruházban fizetési eszköznek belehet-e állítani a Pay Pal-t?
-
dmgbr
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kínai LANDVO L500S telefonom 4.4.2 rendszerrel. Beállítottam személyre szóló csengőhangokat, melyek szuperül működnek is mindaddig, amíg nem kötöm össze PC-vel a telefont. A kapcsolat bontása után minden csengő- és értesítési hang visszaáll alapértelmezettbe. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Segítő válaszokat előre is köszönöm! -
Freeman007
senior tag
Sziasztok. Tegnapelőtt vettem egy nexus 4-et, feltettem rá a legújabb szoftvert. (5.1.1 - LMY47V)
Most produkált olyat, hogy a 3 szoftveres gomb nem működik. Program alig van rajta (ingress, total commander, warspear online, locus). Van valami ötletek, hogy mit lehet tenni? Találkozott más is ezzel a hibával?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- OTP Bank topic
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), mert abban még lehet állítani a biztonságot és nemcsak közepesre. (Persze internetbank használata közben érdemes bekapcsolni 
Működik is, úgyhogy nemtudm mi lehet a probléma. Winben nem vagyok profi...

Tudom, hogy nem várhatok tőle csodát, de tényleg egyelőre ezen a hibán kívül teszi a dolgát rendesen.

crok