Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!
    Biztos volt már ilyen kérdés-válasz, de rákereséssel nem találtam, ezért kérdezek, a telefon topikjában is, a duál SIM topikban is meg az Android topikban is.
    Kínában vásárolt, a jelek szerint kínai belső használatra felszoftverezett Coolpad 7320-ról van szó. Angol nyelv van a ROM-ban, meg kínai. Minden telepített szoftver arra épít, hogy a végletekig cenzúrázott-titkosított-külföldtől elzárt Kínában használják a telefont. Ott egye a fene, ha lenne rajta Play Store, akkor tudnék telepíteni nekem való szoftvereket. Csakhogy nincs rajta semmiféle Google szoftver, se Play, se Gapps, semmi. Olyan szinten kínai módszerekre épül, hogy ha a a böngészője keresőjébe beírom, hogy Google Play, átírja a kérést, és beadja a Baidu-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak Baidu-t hajlandó!!!
    Naivan gondolkodva először azt próbáltam meg, hogy internetről leszedett Google Play .apk-t telepítek rá. Telepítettem, de elindítani nem lehetett.
    Gondoltam, két lehetőségem van, telepítek rá Play Store-t/Gappsot vagy felteszek rá olyan gyári ROM-ot, amely nemzetközi használatra készült, és van benne legalább Play Store. Megszereztem minden fájlt hozzá, ami kell, első lépésként ugyebár SP Flash Tool-lal telepítettem a hozzávaló CWM recovery-t. Márminthogy azt hittem, hogy telepítettem, de egy fenét!!! Végigment a telepítési folyamat, kiírta a Flash Tool, hogy OK, majd belépvén a recovery-be, azt tapasztalom, hogy továbbra is a gyári recovery van rajta, amely egyébként még azt se engedi megcsinálni, amit a gyári recovery meg tudna csinálni, azazhogy konkrétan semmit se engedett csinálni (no persze wipe-olni egyelőre nem próbáltam), bármely műveleti utasításra csak mutat egy kis Android robotot piros felkiáltójellel, meg egy kis kínai felirattal, ami nyilván azt jelenti, hogy ilyesmivel ne is próbálkozzak! Még rebootolni se tudok recovery-ből, csak az akku kivételével tudok "kilépni" belőle, és újra elindítani a telefont!!!
    (Egyetlen "eredménye" volt a "recovery-cserének", hogy az oprendszer minden olyan kínai szoftvert visszaállított, amit egyébként már korábban töröltem a telefontól - mármint azt hittem, hogy töröltem.)

Na most ilyenkor mi van?! Hogy tudnék ROM-ot cserélni rajta, vagy legalább telepíteni rá Play-t, Gapps-ot, vagy ilyesmi?!?!?! Hogy aztán telepíthessem a számomra szükséges szoftvereket a Play-ről?!
    Köszönöm, ha valaki segíteni tud, vagy linket mutat segítő hozzászóláshoz, bármiféle fórumbejegyzéshez, írásműhöz.

Új hozzászólás Aktív témák