Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
buta29030
tag
Szevasztok!
Érdeklődöm, hogy ismertek-e olyan hanghibát, ami az én Concord Novumomon tapasztalható. Zene-videó-youtub, mindegy, ha halk részhez ér a lejátszás, egy zsözsögés-szörcsögés hallható. Halk, de nagyon zavaró. 3-féle fej/fül-hallgatóval próbáltam. Mindegyikkel hallom. A szerviz (telefonos egyeztetés) szerint én vagyok az egyetlen aki ilyenre panaszkodik, de kezdte mondani, hogy lehet ezek ilyenek. Ezért lenne jó tudni, hogy ez most az én gépemen egyedi hiba, vagy ilyen mind, esetleg egy csippnek a tulajdonsága, és/vagy szoftver updatéval megoldható-e?
-
buta29030
tag
válasz mikoljan #27461 üzenetére
Szubjektív az egész.
Nem, ez a hiba nem szubjektív. Kimérhető szerintem, és füllel is nagyon jól hallható. Zavaró. Sajnos a tesztekből ez a próba rendre kimarad. Miért? Nincs fejhallgatójuk a tesztelőknek?
(#27462) spiritex: Ezután majd fejhallgatóval és egy pendrájvval (amin lesz anyag) fogok menni vásárolni.
-
buta29030
tag
válasz mikoljan #27467 üzenetére
Ezt tőlük kell megkérdezni.
Kérdeztem. Telefonon. Kipróbálták, nem hallják, de elmondták, hogy ettől a készüléktől nem lehet azt elvárni amit egy MP3 lejátszótól. Kérdeztem, hogy miért nem? Szóval ha ezt tudom, valószínűleg visszarettenek a vásárlástól. De nem tudtam, illetve még most sem tudom, hogy én fogtam ki egy hibás darabot, vagy az összes ilyen.
-
buta29030
tag
Mivel korábban beírtam ide (is) a Concorde Novum tabom hanghibáját, most illő beírnom, hogy megszűnt. Nem csináltam semmi olyat, amire rá tudnám fogni. Nem rootoltam, nem tettem föl új operációs rendszert, stb. Mégis megszűnt. Kristálytiszták most a gangok! Egy élvezet hallgatni. Nagyon rejtélyes a dolog.
-
buta29030
tag
válasz bopeti98 #27753 üzenetére
A Novum jelenlegi szériája sajnos hibás. Érdemes beleolvasni a saját fórumába, meg az ittenibe is.
A gravitációs szenzort én például nem használom semmire sem. Eleve a széles oldalon használom, oda van lerögzítve. A kijelző fényerejét pedig gombnyomásra váltogatja 4-féle módban. nekem ez tökéletesen megfelelőnek mutatkozik.
-
buta29030
tag
válasz bopeti98 #27755 üzenetére
Bocs, de én azt nem ismerem, nem tudok róla nyilatkozni. Azt tudom, hogy nekem a Novumon volt egy hanghibám, de rejtélyes módom megjavult. A kamerája Skype-hoz nem sokat ér és az alsó hosszú oldalon a fedlap fölfelé eláll kb 1-1.5 mm-re. Rá lehet nyomni, de kb 10 perc után újra feljön. Állítólag azért, mert tettek alá egy szivacsot, hogy ne menjen be a kosz, ne okozzon pixelhibához hasonló gondot. Így viszont azon rugózik, az nyomja föl. Nekem más gondom nincsen vele. Szerintem klasszul működik, de mivel nekem ez az első táblám, nincsen összehasonlítási alapom. Szóval nem ajánlom, de nem is mondom, hogy ne vedd meg. Annyit viszont mondok, hogy "szerintem" csak és kizárólag személyesen, tüzetes vizsgálat után szabad átvenni a készüléket. Az árát még így is megéri szerintem.
Talán még szabad legyen megjegyezni, hogy az aldi külföldi oldalain (például itt) feltűnt egy új tablet. Valószínűleg nálunk is lesz. Érdemes elgondolkodni a 3 év teljes-körű garancián.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz hevizms #27765 üzenetére
Az hogy 1-2 ember telekiabálja a fórumokat tipushibákat emlegetve,még nem jelenti azt hogy tényleg tipushiba.
Sajnos típushiba! Beszéltem velük telefonon, és elmondta a szervizes, hogy ezzel a hibával nem cserélik ki. Ez szerintük tulajdonság, nem hiba. Valami ilyesmit a honlapjukon is írnak.
Képernyő alsó széle 1mm-t eláll.És?Kérdem én mi gondot okoz ez?
Na-most nézd, nálunk nincsen kisgyerek, de ha lenne, az lenne az első dolga, hogy a körmöcskéjét bedugja a felálló kijelző alá és ... Szóval szerintem hiba. Méghozzá ordenáré nagy hiba. Szerintem ez egyértelmű. Csak igyekeznek elsikálni a dolgot.
Lehet ezen viccelődni, de aki ilyet fogott ki és visszaküldve megint ilyet kapott, az talán nem tartja annyira viccesnek mint ahogyan te azt itt érzékelteted.
Egyébként a wifije nem rossz, de nem is jobb mint bármelyik notebookomé. Van ebben tapasztalatom, viszont ez az első tabletem. Szóval nem tudom te mihez méred, de én egyáltalán nem tartom kiemelkedő jónak a wifijét. A többié viszont ettől még lehet szar, abban nem nyilatkozom.
Az hogy 1-2 ember telekiabálja a fórumokat
Végül még erről néhány szót: Én elkapkodtam a vásárlást! Meg kellett volna várnom, hogy írjanak róla. Egyértelműen nem vettem volna meg ha ezeket elolvasom. És abban is biztos vagyok, hogy a Concordetól én többet az életben nem veszek semmit. Két telefonbeszélgetésem volt. Egy hardveres és egy szoftveres kollégájukkal. Azt a simlis dumát amit nekem levágtak, az nem volt semmi. És ezek voltak a legjobb szakembereik. Vajon milyen lehet a többi?
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz laszlohu #27833 üzenetére
Egyetértek veled, kellene mindegyikben lennie. De. Mert azért van de. Szóval ha ezt megtennék, még egyetlen gyártócég saját választéka is "egymásra esne". Tehát nem lenne választék. Kell, hogy az emberek azt higgyék van ilyen is, meg olyan is és ez ennyibe, meg annyiba kerül ez és ez miatt. Közben persze nem az miatt kerül annyiba, hanem mert ez üzletpolitika. Még másképpen fogalmazva: a tervező kiszolgálja a marketingest.
-
buta29030
tag
válasz fateless #27838 üzenetére
Nézd, az, hogy te használod-e vagy sem, nem mérvadó. Ha lenne rá megbízható statisztika, és abból az derülne ki a gyártó számára, hogy a használata közelít a nullához, és ezért nem tennék bele (vagy fordítva), akkor igazad lehetne. Így viszont ez csak szócséplés.
Egyébként én sem használnám, mert van a kocsimban "rendes" gps, aminek megvannak a maga előnyei (ezeket most nem sorolnám fel engedelmeddel). Szóval ilyen szempontból szerintem nincsen értelme a kérdést vizsgálni.Egyébként én most próbálom belakni a tabletemet, és mondhatom, elég sok a PC-nem (Linux) megszokott és naponta sokszor használt dolog hiányzik nekem az Androidból. Szerencsére naponta bővül az appok palettája. Legutóbbi örömködésem a Firefox "nembetás" változata volt. Egyből le tudom játszani a Youtubos addig mobilon nem közzétett videókat is. Tetszik! Kézzelfogható a fejlődés. És ennek az ember gyakran jobban örül, mint amikor egy kiforrott oprendszer ellátja egyből minden jóval. Ha ilyet akartam volna, (és lett volna rá pénzem is) nem Androidos tabletet veszek, hanem például egy ilyet.:
-
buta29030
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ANDROID 4.1.1-nél milyen formátumot tud kezelni az SD-kártyán? FAT32 az eredeti, de az csak 4GB-os fájlt enged meg. NTFS, vagy valamelyik linuxos EXT partíció is lehetne?
-
buta29030
tag
válasz Richee11 #28269 üzenetére
Figyuka, ez a filmezésre egy nagyon képlékeny fogalom. Nekem az asztali pécém is, és a tévém is (rádugott winyóról) tökéletesen játssza az 1920-as HD filmeket. Azt hittem, hogy majd a tabletem (Concorde Novum) is fogja ezt tudni. És egy frászt! Először csak azt hittem, hogy kell keresnem egy megfelelő playert és beállítani rajta a hardveres kódolást, de már tudom, hogy ez sem megoldás. Egy 1920-as 50 (vagy 60) p-s filmet olyan szaggatottan tud csak lejátszani a saját képernyőjén, hogy az minden, csak nem filmnézés. Ráadásul a belső tár is és a bedugható sdkártya is csak FAT32 lehet. Abból meg a max filehatár 4GB. Tehát még elvileg sincsen rá mód, hogy mondjuk egy AVATAR-t a maga 25GB-jával meg tudjak nézni a vonaton a tabletről. (Pendrájvot meg nem fogok beledugni, mert könnyen letörhet a csatlakozó. Az nem mobil-barát módszer.) Aztán gondoltam átkódolom 1024-es felbontásba. Az meg az asztali pécémen filmenként eltart több mint fél napig. Szóval ebbe bele lehet unni. Én innentől azt mondom, a tablet nem alkalmas filmnézésre.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz Chaser #28275 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam. Szerintem ilyesmit még te ki sem próbáltál, csak fantáziálsz róla. Ha azt mondom hogy nem megy csak szaggatottan, azt nyugodtan fogadd el, mert ez az igazság. Valódi 1920X816-os 60p-s filmet szerintem nem tud élvezhető módon lejátszani a saját képernyőjén egyik ma kapható megfizethető árú tablet sem. Szóval nem kellene ezzel vakítanotok egymást. Egy tablet szerintem nem is erre való. Kár beleélnetek magatokat, csalódás lesz csak a vége. Lehet vele interneten böngészni, youtubos filmeket nézni, könyveket olvasni, e-mailezni. Kb ennyi és nem több.
-
buta29030
tag
Szerintem nem tudjátok miről beszélek, amikor 60p-s filmet mondok, de jó, én befejeztem.
-
buta29030
tag
válasz Richee11 #28286 üzenetére
Nem mindegy hogy abból az 1920X816-os képkockából hány darab van egy másodpercben. Amit belinkeltek, abban 24 darab. Amiről én beszélek, azokban 50 vagy 60 darab. Azt kell látni, hogy ma már az összes FullHD-s Blu-ray film 50 vagy 60p-s. Így készülnek Hollywoodban. Ezeket egy mai tablet nem fogja élvezetes minőségben lejátszani. Ez biztos. De mondom, nem akarok én vitatkozni senkivel sem. És nem is írok már ebben a témában egy mukkot sem. Mindenki azt vesz és azt csinál és azt mond amit akar.
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28439 üzenetére
Halkan hozzáteszem, ez 2,5 éve volt már.
Én most vagyok először tablet tulajdonos. Concorde Novum. Papíron jók a paraméterei, de jön szét a ragasztás, egy hulladék kinai szar. De nem ezért írok. Hanem azért, mert már mindent kipróbáltam rajta és szoftveresen a PC-hez, egy Windows XPhez, vagy egy Ubuntuhoz képest szinte használhatatlan szar az Android világa. Tudom, nem szabadna összehasonlítani a kettőt, de én mégis ezt teszem. Mert ha valaki ezt korábban megteszi, és azt én elolvasom, akkor egyáltalán nem vettem volna tabletet. De nem tette meg senki.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28444 üzenetére
De ha csak egyszerű netezés, videózás a cél, akkor
Ne viccelődj velem kérlek! Nincs egy normális böngésző rá. Az egyik ezt nemtudja, a másik azt nemtudja, a harmadik kezelhetetlen, a negyedik ...
Pont erről van szó. Az ördög a részletekben lakik. Ha nekem korábban azt mondja valaki, hogy egy bal egér gombbal való kijelölés és egy kontrolcé-kontrolvé mozdulat összesen 1 másodperce helyett én majd fél percig fogok ügyeskedni, hogy elvében ugyanez valahogy összejöjjön (és akkor még lemarad az első betű, stb), akkor önmagában ez már elég lett volna ahhoz, hogy ne vegyek tabletet.
De mondok mást. Már ne haragudjon a világ, de hogy én nekem 2013-ban ne legyen rajta flash, szilverlájt, jáva és más alkalmazások, hogy ne tudjam megnézni az interneten azt amit én minden napos módon nézegetek, akkor szintén önmagában már ezért sem kellett volna.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy ..., de hagyjuk. Ez egy fan-topik. Ki fogtok utálni, ha én itt a szarját részletezem. De higgyétek el, ezzel kellett volna kezdeni. Sokan, nagyon-nagyon sokan nem vettek volna tabletet. Mert számukra, számomra felesleges pénzkidobás az egész. Most Karácsonykor talán el is tudnám adni a kéthetes tabletemet, mert éppen hiánycikk, de nem erről van szó, hanem arról, hogy mi a fenéért vettem meg? Mert információ-hiányban voltam. Mert az Androiddal, a tabletel foglalkozó topikokban senki nem tette meg ezeket az összehasonlításokat. Senki sem vette a fáradságot, hogy a szart részletezze. Pedig leginkább erre lett volna szükség!
Uff, én beszéltem!
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28447 üzenetére
Ne haragudj, de nem hiszem amit mondsz. Ráadásul itt nem az iPadról, hanem az Androidos tabletekről van szó. Szóval mellébeszélsz. Nem vagy te azzal meg pillanatok alatt. Nem a jobb tablet, vagy a kézügyesség, a gyakorlat számít, hanem az, hogy a bevált dolgok helyett egy használhatatlan, nehézkes buta rendszert alakítottak ki. Talán pont azért, mert az android sok tekinteteben másolta a mac tablet rendszerét. Pedig elfért volna azon a bizonyos tálcán a visszagomb, meg a hazagomb mellett még pár együttgomb is. Szóval lehetett volna okosan-praktikusan is megoldani, de nem így történt. Bután és szarul lett megoldva. És ez most már így is marad majd az idők végezetéig. Ez a lényeg, amit én még itt leírva nem láttam sajnos! Most már le van írva. Ha csak ki nem törlik a beírásaimat, tudni fogja mindenki, hogy ez egy elcseszett rendszer és hogy nem neki való, ne vegye meg!
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28451 üzenetére
Na mindegy.
Nem, egyáltalán nem mindegy! Ha csak abból fakad, hogy nekem ez az első, neked meg több száz, akkor légyszíves írd meg mi az általam kifogásoltban amit abból a többszázból bármelyik androidos másképpen csinált? Mert én újfent nem hiszek neked. Egyébként abból, amit tőled most olvastam, egyértelműnek veszem, hogy üzleti érdeked van a tablet-eladások terén. Te emiatt nem fogsz elfogulatlanul írni. Nem fogod megírni a szarról, hogy az bizony szar, ezért meg ezért. A maximum ami egy érdekelttől kitelik, hogy elhallgat. Azt írja amit fent idéztem tőled. Maximum. Pedig nem ez kellene legyen. Akinek valódi jártassága van, annak lebeszélő stílusa kellene legyen ahhoz, hogy én hitelesnek tartsam, hogy higgyek neki. Te ezzel az írásoddal abszolút hiteltelen vagy. Nem is hiszek neked.
Egyébként az érdekeltek talán még azt is megteszik, hogy kitöröltetik a beírásaimat, kitiltanak, vagy ilyesmi. El tudom képzelni. Csakhogy menjen az üzlet.
(#28455) xylevi: Igaz. Sajnos nem tettem meg.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28510 üzenetére
egy kezemen meg tudom számolni, hogy az idei évben hányszor találkoztam olyan helyzettel tableten, hogy ez problémát okozzon
Neked. Mert te nem akarsz szilverlájtos videót nézni. Mert te nem akarsz jávás dolgot nézni. Mert te nem akarsz ... és a sort még lehetne folytatni, igaz? Mert ha te semmiféle problémás esetet nem használsz, akkor te nem is használod a tabletet smmire sem! Neked csak úgy van(nak). Mások viszont használni akarnák mindarra, amire úgy általában a nem munkapécéket naponta szokták. És ebben akadályokba, problémákba ütköznek. Ők, illetve mi. Te nem.
Szóval elég undorító, hogy azt a képet próbálod magadról beállítani, hogy te ügyes vagy azért nem ütközöl problémába, a többiek, beleértve engem is, meg ügyetlen fajankók a tablethez. Meg azt, hogy neked sokkal jobb tableted van, azért nem. Egyik sem igaz. Azért, mert elkerülöd a problémás dolgokat. Azért.
Nem tettem offba, mert ez szorosan a topik témájába vág. Tessék már leírni, hogy egy androidos tablet mit nem tud egyáltalán. Leírni, hogy mit tud szarul. Mi az amivel tízszer-hússzor annyi időt kell elcsesznie, mint egy pécén, és így tovább. Amíg ez itt tagadva van, nem pedig kifejtve, addig ez a topik nem érdemli meg a címét.
-
buta29030
tag
válasz z0d1AK #28532 üzenetére
A fenét se érdekli a te személyed! Valahogy nem fodod fel miről van szó. Te vagy az aki beállítod nagyon faszának a tabletet, ezért van neked címezve a beírás. De valójában arrol van szó, hogy a tablet egy szar megoldás internetezni és hogy ezt az ebbe a szak-fórumba látogatók nem tudhatják, mert te és az olyanok mint te ezt tagadják. Pedig ez tény kérdése, nem pedig az, hogy te mit írsz le.
Hogy még jobban érthesd és hogy a másik kezedet is elő tudd venni a számoláshoz: Töltsd be az alábbi oldalakat az andriodos tabletedbe és fényképezd ki ide nekünk, hogy az neked megy és az nem jelent neked semmiféle problémát:
http://bet.hu/ tappodj a görbére!
http://prohardver.hu/ indítsd el bármelyik szilverlájtos filmet!
http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/992 nézd meg a videót!
http://www.youtube.com/watch?v=WXImUe-kuP8&feature=related Nézd meg a videót!
Nos? Van már problémád fórumtárs? Pedig ez mind csak böngészés. Semmi több. Ennyit rólad, mint érttlenkéről.
-
buta29030
tag
válasz b0bcat #28533 üzenetére
Én tutira hülyét kapnék, ha nem normál gépen kellene dolgoznom
Te is mellébeszélsz! Munkáról, dolgozásról itt szó sincsen. Itt sima böngészésről, kontrolcé-konrolvéről van szó, meg ilyenekről. Ez nem dolgozás. Ez napi használat.
Leírják ezer helyen, hogy HD-videókat viszi, miközben fel sem fér egy AVATÁR a maga 25GB-jába,. Én kipróbáltam. Kivágtam egy darabot belőle. Szaggat mint a rossznyavaja. Ez nem probléma? Szemedbe hazudnak. Ez nem probléma. Akkor mi a probléma ha ez nem az? pedig ez csak szórakozás.
(#28536) zobika: Akkor csak nyugodtan tappodj rá a linkre.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
Semmit sem értettetek abból amit leírtam. Egy Windows XP-vel minden működik, pedig azt 2001 október 25.-én adták ki. Az Androiddal szinte semmi megszokott napi dolog nem megy rendesen, pedig két hét múlva 2013-at írunk. Ez azért nem mindegy.
Én nem vettem volna tabletet, ha erről itt szó van, de hallgattatok mint szar a gyomban.
Most meg többeknek az a baja, hogy meg mertem szólalni. Hát persze. Erre való ez a topik. Hogy tudhassa ezeket a problémákat az aki még a vásárlás előtt van és tudni akar róla.
Mégvalami. Fanok vagytok igaziból. Igyekeztek leredukálni a szilverlájtra a problémákat. Nem így van. Nem megy a jáva sem, nem megy a flash sem, és nem megy az 1920X1080-as 50/60p-s videó sem élvezhető módon. Ráadásul a gép kezelése nehézkes-buta megoldásokkal van tele. Lehetett volna például a kijelölés kétujjas plusz egy okosgombbal. De egyujjas lett. Ez tragikus baki. Pusztán emiatt egészen használhatatlan a mindennapos gyakorlatban.
Mégvalami: Én tévén nézek filmeket. Tableten csak kipróbáltam. (Kétmagos, 1.6GHz-es proci, stb.) Láttam, hogy nem megy élvezhető módon. Megírtam. Mi történt? Igyekeztek letagadni. Miért? Jobb hazugságban élni emberek? Még a végén én leszek a hibás, hogy merek írni az andriodos tabletek hibáiról, az eszközt körülvevő hazugság-áradatról?
Befejeztem. Nem írok erről a témáról már többet.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
Butaságot beszélsz szakértőúr. A linuxon tökéletesen működik a Moonlight. Nem sért jogot. Működik a jáva is és a flash is. Azok sem sértenek jogot. A linuxon. Vagyis ezt nem lehet ilyen módon megmagyarázni. Ennyit a szakértelemről.
Remélem lesz egyszer linux ezekre a szarokra. Onnantól megoldódnak majd ezek a gondok.
[ Szerkesztve ]
-
buta29030
tag
válasz laszlohu #28885 üzenetére
Én anno elég sokat kísérleteztem a WiFi-antennával. Sehogyan sem értettem, hogy a PC-nél egy pendrájv méretű USB-s olcsó vacak hogyan képes erősebb jelet venni mint a drágább, 10 centis antennás megoldás. Már tudom. A stiftesben (és a telefonokban) rés-antenna (Vagy lyuk-antenna) van, ami sokkal nagyobb hatásfokú mint a kilógó 10 centis bot-antenna. Illetve van még egy köztes megoldás is, ami szintén nagyon jó. Ez két egymással párhuzamos kb 1 cm-es panelen lévő nyák-rudacska. A Klasszikus antennatervezéstől ezek már elég messze vannak. Szóval biztosan nem igaz az, hogyha kilógatsz egy félméteres kábelt a tabletedből, azzal majd jobban jön a jel. A nagyobb = jobb képlet ebben az esetben nem igaz.
Egyébként én a Concord Tab Novumom WiFi-jével sem vagyok annyira elragadtatva mint ahogy itt írni szokták egyesek. Az lehet, hogy más tabletekhez képest jobb, de hogy egy közönséges 15"-os notebookéhoz képest nem jobb, az biztos. Kb 10-15%-al kisebb jelet vesz, amint a 100e alatti ACER-em. (Azért nem tudok pontosabb értéket írni, mert nincsen ugyanolyan program mindkettőre, ami hiteles adatokat tudna adni.)
-
buta29030
tag
válasz pepe10.10 #28879 üzenetére
Helló pepe!
Mi lenne ha kézzel próbálkoznál? Felmész ide, megkeresed, letöltöd és felrakod. (Nem próbáltam, mert nekem van rajta Google Play.)
(#28893) z0d1AK: "Nem tudom, hogy Te mit, mennyiért dolgozol, de nem hiszem, hogy ott hasonló árrés mellett fizet a főnököd."
Nem kellene személyeskedned. Én is megbántam annó, amikor veled megtettem.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest