- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Gond egy szál se, így már értem.
Dehogynem tudnának rá erősebb VRM-et tenni.
Nézd meg 7970-ből pl. az Asus Matrix-ot, vagy MSI Lightning, vagy Sapphire Toxic.
Jócskán többet bírnak, mint az AMD 300W-os gyári 7970-es kártyája.
Szerintem ezek a NYÁK-ok és hűtések gond nélkül bírnák a Hawaii-t ezen okos PowerTune nélkül is, nyilván nem véletlen drágábbak ezen kártyák. A hűtés már problémásabb, de érdekes módon, a 7990-nél meg tudták oldani a 375W-os TDP hűtését és táplálását is.Szóval úgy gondolom, simán ki lehetett volna adni a hawaii-t az új powertune nélkül is, csak erősebb VRM-el, és hűtéssel, és az órajelek se lennének rosszabbak, sőt.
De majd úgyis kiderül, ha kijöttek ezen kártyák, hacsak az AMD nem fogja majd őket vissza mesterségesen.
A GK110-ről nem tudok nyilatkozni, és az ottani BOOST-ról, tapasztalat hiányában.
Én továbbra is úgy gondolom, inkább kicsit drágábban egy 40%-al túltervezett kártya Powertune nélkül, mint egy alultervezett, ami csak a powertune noszogatásával tud 40%-al gyorsabb lenni.
"tehát ha ennél lejjebb mennek a gyártók, akkor gyorsulni fog a termék"
Hát ezaz, ami miatt kicsit aggódom... Miért baj az az AMD-nek, ha a jobban megtervezett, drágább kártya gyorsabb?Nekem ez teljesen jó lenne, hogy egy 95 fokra paraméterezett, rendesen lehűtött, 75-80 fokon folyamatosan 1Ghz-en "BOOST-oló" hawaii, ami legfeljebb mondjuk egy furmark alatt éri el a 95 fokot, és antiboostol... Nem ez lenne a normális?
Vagy most mindenkinek úgy kell méretezni a kártyát, hogy még véletlen se lehessen gyorsabb az AMD alulméretezett refi kártyájánál, aminél még a saját kistesója is néha gyorsabb?(#780) gbors: Nem hiszem, hogy a mm2-re eső teljesítmény lenne túl nagy.
Egyszerűen a refi hűtés csirke, halkan az alulfeszelt 7970-et is alig bírja el normális hangerőn. Persze, ha ráadod a fordulatot, és felveszed a fülvédőt, akkor brutálisan tud hűteni, csak oda tényleg ipari fülvédő kell az 5000rpm-es ventihez, mert az már tényleg az a kategória, amikor rádszól a szomszéd, ha este játszol, hogy nem kéne porszívózni ilyenkor....
Azzal egyet értek, hogy rosszul szellőző házba mókuskerék-kifújós venti kell 150W felett.
Ugyanakkor egy jól szellőző házban meg se szabad érezned 200-250W hőleadást.Nekem egy Silverstone FT01 házam van a gyári hűtésével, két 18cm-es néma venti hűti meg egy 12-es besegít, és vígan elbírja a 280X Vapor-X-et műterhelés és tuning mellett is, ahogy olyan 250W körül van a hőtermelése. De erre majd tesztelek egyet infrás hőmérővel, pontosan mennyire is.
Mindenesetre egy 100 000 forintos kártyánál szerintem már elvárható, egy rendesen szellőző kuckóba kerüljön, ne egy 5000 forintos vacak házba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest