Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
téves az alapfeltevés. ez az egész x2 történet nem éri meg. egyik gyártónak sem. az amd most talált neki egy selling pointot, amivel olcsóbban arathatja le érte a vele járó presztízst. nem nyerni fog rajta, hanem kevesebbet bukni. fejleszteni nem éri meg rá, itt a következő generáció, és az nvidia is bármikor kijöhet egy duplagpu-s szörnyeteggel, csak úgy brahiból.
ha a hawaiit kivezetnék, nem költöttek volna még rá. így kidobott pénz. a biosmoddolt 290ek is dekára ugyanazt az fps-t hozzák (már amelyik elindul vele).
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
nem az előny-hátrány történeten bukik el a dolog, hanem halott alapító atyák, és elnökök képein. franklin, grant, jefferson... $$$
lehetne belőle előnyt faragni, de éppenséggel más interposer ($$$) kell hozzá, más memória ($$$) kell hozzá, aztán ezeket fw szinten is össze kell drótozni ($), a hbm2 és a hozzá való interposer magasabb frekin jár, annak több táp ($) kell, emiatt a boardot is átterveztetheted ($$) szóval van egy új kártyád, te továbbra is a fiji ketyeg benne, ami gcn3. aztán még drivert ($) is kell hozzá írni, ráadásul úgy, hogy értelme is legyen a 8gb-s moduloknak ($$).
a hawaii-t ugyan megcsinálták 8GBben, emiatt valószínűleg az még sokáig (2-3 évig) gyártásban is marad, mint középkategória.@leviske: a 295x2vel már lement egyszer ez a történet. a furyx2 ugyan keresettebb lehet a vr miatt, de így is a legkisebb darabszámban értékesített kártya lesz a 4 fiji közül.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
az a helyzet, hogy a 4+ GB előnyét ma ott látom, hogy be lehet tölteni mindent a vramba, ami kell a pályán, akár többször is, és nem kell törölni, defragelni.
az amd eddig nem támogatta ezt a történetet, afaik még ott sem, ahol egyébként módja nyílna rá (r9 3xx kártyák). -
válasz
Malibutomi
üzenetére
nincs értelme, attól az interposer még ugyanúgy nem bírna többet, és a hbm2 előnyei kihasználatlanok maradnának.
ha meg áttervezed az interposert, hogy bírja a 800-1000MHz-t a hbm2-höz, akkor kaptál egy új chipet, ami rohadt drágán magával hordozza a fiji gpu oldali limitációit.@leviske: és? ugyanaz a fiji gpu lesz rajtuk, mint a nano-n vagy a fury x-en.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
A magas órajelhez,minnél egyszerübb felépités,és nem tul magas tranzisztor sürűsèg kell...ha ezeknek megfelel a Polaris akkor igen....én nem hinném.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
"Harom gpuval le lehet fedni az egesz palettat."
Ugyan már, csak itt a PH!-n több, mint 3 AMD GPU van

-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igazából, ha megnézed a kínálatot, aktuálisan a Hawaii és a Pitcairn van technológiailag a legjobban lemaradva. Logikus volna, ha ezek helyére jönne először Polaris variáns. A SW
F-al demózott, GTX950-hez mért kártya alá is támasztja, hogy lesz egy kb Pitcairn teljesítményű GPU. A Hawaii teljesítményű újdonság meg, ha R9 470(X) néven besorolna $2-300 közé, teljesítené is Roy kijelentését. -
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én ezzel kapcsolatban azt tudom elképzelni hogy a kisebbik Polarissal Trükköznek egyet.
És nem a teljesítményre gyúrják rá hanem a fogyasztásra.
Ez esetben nem az 1080 ellenfele lesz hanem elárasztják a laptopokat polarisszal.
VR élmény Laptopokon WOW Amasing !
És ugyanúgy ahogy mondjuk egy 980M a 960 és 970 teljesítménye között van ez is egy erősen teljesítménycsökkentett DE Polaris lesz HBM2 vel. és így a nagy Polariszukat adhatják az elszabadult TitánX kategóriás extra ársávba, így nem ártanak az X2 eladásoknak sem !
ÉS ha az Nvidia kártyát megveri, mert ott már azért Directx 12 is lesz ám akárhogy nyújtja az Nvidia a tésztát egyszer be kell jönnie a sok Shaderrel már ő dominálhat.
Csak megint mi nézünk tátott szájjal hogy 280 a belépőszint..
Ne így legyen de félek efelé tart a világ...
Na jól van lehet mondani mit ettél nosztradámusz cukorkát ...
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mondjuk nekem teljesen mindegy hogy 1000 vagy 1700$ lesz,mert ennyit az életben nem adnék ki egy kártyáért

Az biztos hogy nem lesz olcsó -
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Már átírták a táblázatban volt a mostani TBD 2016 helyett.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én semmiképp nem akarok 24"-nél nagyobb monitort, ez a legideálisabb nekem játékra. Ebbe a méretbe legyen minél jobb(IPS, 144Hz, G-Sync/FreeSync, stb), nekem ez a lényeg, meg nekem FHD-nál sem kell nagyobb, szeretem ha jó sok fps-em van, ezért annyira nem is lenne lényeg a FreeSync/G-Sync, de kíváncsi lennék magas fps-nél mennyire szűnik meg a tearing. Ugye 144Hz-en már eleve kevésbé érzékelhető, de azért kipróbálnám ezt a Synces dolgot.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Aha látom, ezt nem tudtam. Mondjuk 75Hz-es TN 21" meg ilyenek, nem csoda, hogy olcsó...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jó, hogy "lesz", de egy éve elérhetőek és gyakorlatilag az egyik legnépszerűbb igény nincs lefedve - így meg teljesen mindegy hogy mennyi Freesynces monitor van jelenleg, szinte mindenhol a TN-t nyomatják ahol meg nem ott vagy nagyobb az árkülönbség a "buta" monitorhoz képest, vagy eleve nem olcsó.
Az AOC-nak mind a négy monitora TN panelt használ. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyelőre 1440p alatt nem is nagyon van FreeSync/G-Sync monitor, úgyhogy az 50k-s videokártyásokat egyébként sem sorolhatjuk ide. A másik, hogy 200 alatt nem találsz normális monitor, aki 50k-s videokártyával rendelkezik, az ki nem fizet érte ennyit, meg nincs is rá szűksége. Pedig ugye pont nekik lenne a leghasznosabb..
Én is egy 24-es FHD 144Hz-es IPS monitorra várok, de nem igen akarnak előállni vele...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mondjuk 50k-ért max. R7 370-et vehetsz ami még értelmesebb kártya az meg pont nem támogatja AMD-nél...
Ma még ugyanúgy van a Freesynces monitorokon is prémium ár, csak nem akkora mint a Gsynceseknél.
A Samsungos példát nézve 50k-ért már kapsz 24" 1080p PLS monitort (IPS már 45k-tól), Freesync-kel ez +30k. IPS-ből meg még nincs ennyiért sem. Következő lépcső a 27" 1440p IPS lenne és bumm már 150k-nál vagy. VA panelekkel meg még szerintem rosszabb a helyzet. Szép és jó, hogy sokkal több Freesync monitor van, de addig amíg ilyen (szerintem ma már alap) igények nincsenek lefedve nem sokat ér.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ismerőseim körében mindenki gondolkodás nélkül megveszi a G-Synces monitort, +40-50k már nem számít abban a kategóriában. A másik, hogy nem fog senki AMD-re váltani a FreeSync miatt, inkább kifizetnének akár +100k-t is a G-Syncért, de részemről nem lenne azért rossz, ha NV is támogatná.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az is igaz,vagy csak nem látták hogy a venturebeates cikk 2 oldalból áll

-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Milyen trollkodást?!?!?Amugy igen,idén karácsonyra gondoltam miért kell mindenre trollt kiáltani, de komolyan?!?!Csak ugy hasit a rosszindulat,gratula!

-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha ez boldoggá teszi akkor had csinálja

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Abban semmi fikázós nincs, hogy leírom az a kártya eredetileg is kb. ennyit ért és most végre sikerült nekik is belátni

Mondjuk ezzel a hűtéssel még így is necces (custom meg nem hiszem, hogy lesz) mikor ennyiért van mindkét oldalnak hasonló teljesítményű, de jobb paraméterekkel rendelkező kártyája, +50$ és már sima Fury kapható.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Csak az én utolsó hsz-m volt fikázós (de azzal s tudjuk mire utaltam). A többi meg reális tetszik vagy nem.
Hamarosan úrra megmutathatják mit tudnak még. Csak egyre kisebben egyre nagyobb feladatott elvégezni nem egyszerű ezt be kell látni. Ehhez mérten most is próbálnak beleadni mindent. Azért ez szép

Nem akarnak az alsó kategóriába szorulni hanem még ekkora részesedéssel is a csúcsért harcolnak. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
Haladni kell a korral... ma már szerintem ez alap... sőt jó lenne ha lenne heti podcast is, de legalább havi. Nekem ezek nagyon bejönnek. (pl MaximumPC no BS podcast)
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor ugy Hofisan ujra
(elso 15sec a lenyeg, a tobbi mas tema
) Szoval, az hogy egyszerre jon ki egy 28nm-es dual GPU meg egy 14nm Polaris-os kicsi GPU talan azert nem biztos hogy megoldas, mert ha az atlag user latja hogy mar van uj technologia, akkor par honap mulva johet egy nagyteso raepitve, es akkor kivarhat, azon mar nem fog mulni, ergo nem sokan veszik majd. Aki mar eldontotte hogy instant startol VR-el annak meg mar megvan a Fiji lapkara epult megoldasa (akar 2 kartya is).En egeszen biztosan igy tennek a felso hazban. Hogy utana mar 3 honap vagy 6 az mar mindegy.
Az eladasok majd megmutatjak mennyire gondoltam helyesen, ha marciusban jon a Gemini, es Juniusban az elso kicsi Polaris, nyar vegen a kozepes es karacsonyra a nagy akkor meg lehet oke.
Tolem vigyek az egeszet el elso nap, az lenne a jo, kiszorni a keszleteket.
-
lsc
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Itt van a címlapon magyarul [link].
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Battlefront menüben ? Mert MP játék közben még a proci is többet/kb. annyit fogyaszt...
Szerk.: jah "X-wing training map" ahol a levegőben vagy kb. 3-4 repcsivel, így már érthető, hogy lett meg a 950-en is az 1080p@60.
De az a 4790K+DDR4 meg a 16.10-es driver is "érdekes". -
Gainka
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez igaz, de a nanot simán lehetett volna fury árra belöni (és vinnék mint a cukrot mert kicsi erös), plusz ha lenne x2 mondjuk 350wattos fogyasztással titan x áron akkor amd-nek lenne a leggyorsabb kártyája.
(#18076) guftabi96 +1
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Például mehetett volna rá dupla annyi vRAM vagy még több,olcsóbb lett volna az AMD-nek azaz nekünk is,lehet hogy nem lenne ez a csíkozódás probléma sem stb.
Ha kijött volna 3584 SP-vel 96 ROP-pal 8GB GDDR5 memóriával biztos több vevő lenne rá.
A fogyasztás meg hát istenem,a "több memória van rajta mint a konkurencián" kárpótol.Lásd : R9 390,talán ebből ad el a legtöbbet az AMD -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyre meggyőzőbb

Ahhoz képest hogy a Pascal mennyire hájpolva van a fórumokon arról nem nagyon jönnek ilyen szép diák.Pedig még inkább az AMD szokott lakatot tenni a szájára

-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szep slide-ok, majd ha kint vannak a kartyak a cegektol akkor megnezzuk mit is tudnak valojaban.

-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez érdekes lesz.Várom majd azt az időt,ha eljön,hogy egy APU és egy középtagóriás VGA elég legyen a low level apikban fullhd -n max beállításokhoz.

-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hát az hogy a GCN egy csettintésre Polaris lett
Még egy kis érdekesség:
AMD Polaris Next Generation Graphics Architecture is 2.5 Times ‘Brighter’ Than Its Predecessor
-
afelaldozhat
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen olvastam.Azért kérdeztem rá a dologracmert nem igazán tudtamcidőbem elhelyezni mikor érkezhetnek a 14nmes kózépkategóriás kártyák.
így már jóval letisztultabb a kép és nyugodtabban veszem meg a 390et.
Megtartását két évignagyon szépen köszönöm h foglalkoztál kérdésemmel.
További kellemes ünnepet kívánok

-
afelaldozhat
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
SZIA!
És akkor ott a Mag kérdés,hogy a csúcsmodell után mikor érkezik a közép kategória.Jól érzem,hog, 390 utódok leghamarabb év vége felé érkezhetnek?
Ha így van normális áron ne is Álmodnak közép kategóriás Vga ról..
Így már sokkal egyértelműbb akkor h nincs mire várni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Már készítem a bukszát! Jöhetnek aztán eldől hogy maradnak vagy mehetnek.

-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ket dolognak orulnek, jo legyen a kihozatal eros kartyakkal, NV kessen be ugy fel evet. Akkor ossze tudnak szedni magukat, lehetne ar es teljesitmeny verseny ami nekunk jo vegso soron.
-
robertosz91
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez örvendetes!
Remélem az egész termékpaletta azon jön

-
guftabi96
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem is dicséréseket, saját grafikonokat vártam, hanem mégis valami konkrét infót.
Bízom benne, hogy jól sikerül nekik minden
-
guftabi96
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
A Zenről még mindig semmi

Pedig bíztam benne, hogy lesz róluk pár szó, amikor megláttam a ph-s cikket. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kár! Egyenlőre itt hibátlan, bár játszani hétvégéig nem tudok, de nincs semmi anomália.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Érdekes. Nem lehet hogy letöltés közben sérült, vagy hiányzik néhány file?
Szerk.: Vagy futtasd rendszergazdaként.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
1 perc alatt fent volt nálam, pedig rátelepítettem az előzőre.
-
robertosz91
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem tudom mi az olcsóbb, átdolgozni az arhitektúrát vagy teljesen újat fejleszteni. Attól függ mennyit kell módosítani, de lehet, annyit kellene rajta átdolgozni, hogy az már tényleg teljesen más. Kíváncsi leszek mennyibe fog fájni egy olyan új generációs kártya, ami hozza a 290-es teljesítményét. Remélem az már 70e környékén megvásárolható lesz.
Lehet erősebbet veszek, de remélem nem folytatódik a drágulási tendencia.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez mind szép és jó,de a hazai vásárlókat az érdekli,mikor mehet érte a boltba.

-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hmm HW/Tech esemény Akihabaraban lassan ez is ritkaságszámba megy.
SW Battlefront beta elvileg már R9 380-on is 55-62 fps-t produkált FHD felbontáson, 380X-en kényelmesen meglehetne a 60 min.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez volt az Apple exkluzív GPU? Egyébként ez a ref hűtés nagyon sexy, még a 390/X-eket promozták vele, de gondolom nem lehet kapni (a zaj miatt nem is baj
). -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Úgy is kell egy kártya a 80.000-85.000 Ft -os sávba.

-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Végre! Nagyon várom!

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez azért is furcsa, mert a TSMC 16nm-es eljárását állítólag úgy reklámozza, hogy 70%-kal kevesebb energiát igényel ugyanaz a chip, mint 28nm-en.
Vagyis az Arctic Island 50%-os megtakarítása (= dupla hatékonyság) elmarad a reklámozott gyártástechnológiai lehetőségektől.Persze lehet, hogy a 70% csak kis és egyszerű magoknál lehetséges.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem ez nem nagy etvasz 2 méretet ugrás gyártásban. (28-16nm).
Az lenne a hűha, ha minimum nem hozná a duplázást ebben a mutatóban.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kíváncsian várom!

Kitguru is lehozta -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
AMD betolna egy All-in-t?

-
Gainka
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Úgy lejjebb kicsit bénán fogalmaztam, hogy még a 370 helyére nem is, de a 370x-et nem lehetett volna megoldani hogy antiqua legyen? Ezt nem értem.
Most nézem hogy más is agyalt már ezen: (#17631) letepem

(#17643) Zsébernardo Pont ez az hogy semmi ujdonság, de ha tonga lenne a 370x vagy antiqua mind 1, akkor azért csak másabb lenne a leányzó fekvése.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Várható volt, de szükség is van rá.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nyilván jelen pillanatban nem a HBM2 elérhetősége a gond. A Hynix és a Samsung is gyártani fogja, és annyit gyártanak, amennyit a partnerek kérnek. Tekintve, hogy az interposerek úgy sem lesznek kész az év közepéig, így bőven van idő annyi gyártósort kiépíteni, amennyi szükséges.
Még mindig ott a kérdés, hogyha ráhelyezik a HBM2-t és az új GPU-kat az új interposerekre, akkor ez a kombináció működni fog-e. Nem véletlenül tartott az AMD-nek a Fiji fejlesztése olyan sokáig. Persze ez most nekik előny, mert van egy referenciapontjuk, amire építve jobb döntéseket lehet hozni a HBM2-nél, de ettől még nem lett könnyebb az 1 GHz-es interposerek fejlesztése.

-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Tehát ha a Samsung is gyárt akkor jut bőven az AMD -nek is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem nem. Mert ha egy cég rendel 10 milliót, a másik "kivételezett" meg csak 2-őt... de ha a kivételezettet preferálod akkor elesel a 10m vagy nagyobb résztől akkor nem mindegy az eladási szám.
Márpedig a rendelés is függ a várható eladástól, ott meg az nV nagyságredileg több lehet.
Ha volt is bármiféle kivételezés AMD felé, az üzleti érdek bármikor felülírhatja... persze nem tudjunk milyen szerződés volt/van e?...
Szerintem a Hynixnek sem mindegy hogy tavasszal 10 millió bevétel, vagy csak később 2...

Főleg hogy a hírek szerint már a Samsung is ott lohol a nyakukon.AMDnél meg szerintem akár nagy késés/csúszás is lehet... nem feltétlen alapoznám ma én se rájuk az üzleti stratégiám kizárólag.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha nem lesz gyorsabb mint a 290 (ami eléggé valószínű még akkor is ha 384bites lesz) akkor nem sok értelme van a 390 közelébe árazni, sőt... a 290 kb. 30%-kal gyorsabb mint a 380 annyit nem fognak behozni pár stream processzorral.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem amihez a 3GB kevés, ott a 4GB se fogja sokkal tovább húzni.

Sokkal fájdalmasabb lesz a kevés sávszél. Akinek a 256bit elég, az szerintem nyugodtan vehetett volna eddig is 380-at, az a pár letiltott számoló nem fog nagy csodát tenni. -
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem neztem a forrast, csak ebedido elott gyorsan belinkeltem. Amugy az arara leszek kivancsi.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na végre valami hír!
Annyira nem volt semmi az utóbbi időben a 380x-ről, h már majdnem letettem róla.
Remélem hozza a kötelezőt - és 80e környékén lesz - mert akkor megvan mire váltok. Vagy ha nem akkor 290(x) használtan ugyanennyiért...
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na végre, várjuk szeretettel. Mire fogadunk, milyen széles memóriabusz lesz benne?

(#17500) cain69: jelen

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hű de jól néz ki ez a kártya, ráadásul jó a kivehető ötlet is, Hibás ventit nem kell szervizbe sem vinned.
Meg az alatta levő terület takarítható is.
De rég várunk erre a 380 x re, na ez lehet egy tipikus Best Buy kártya megfelelő árazással.
Mi van amcsi cég átáll a Furyra hogy már nem kell nekik a kizárólagos 380x jog ?
Ha ez az RTG első döntése akkor ez a helyes irány, kedvelni fogom őket.
Ha ezt elképzelem Crossfirébe még lehet egy életképes VR megoldás is. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Tetszik a ventilátor kiszedhetősége.
Bár van benne egy kis hiba forrás.de jó dolog.(#17496) fules: )) Beindul a karácsonyi szezon?!?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez kell a népnek

Még lehet hogy egyet veszek is
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez nem biztos. Amit mondok az nem tartozik szorosan a hardverekhez, illetve az AMD-hez, de sokat beszéltem erről a cégekkel, és a mai marketingstratégiák alapja az lett, hogy gyűlöletet keltsenek a vásárlóban a konkurens iránt. Pontosan ugyanezt csinálja pár kormány, és a politikai példákon látható, hogy ez működik. Ezért fajult el az utóbbi időben az AMD vs. NV viták többsége, mert az NV és az AMD alkalmaz pár olyan szakembert, akik gyűlöletkampányokra szakosodtak. Ezt többféleképpen lehet folytatni, az AMD-nél valószínűleg ennek az egyik eleme Roy, mert sokan olvassák őt, míg az NV inkább a háttérből a fórumokon egy-két anonim felhasználóval manipulálja a tömeget.
Én ennek nem vagyok híve, de nem is vagyok marketingszakember.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Azok a játékok az elmúlt évben jelentek meg. Az, hogy az elmúlt évben a népszerű címek közül szinte mind
Gameworksos az nem a HardOCP hibája... Aki új kártyát vesz jobban érdekli hogyan futnak az új játékok mindegy hogy nV vagy AMD párti a JÁTÉK a lényeg.Berakhatnák az Alien Isolation, vagy a Dragon Age-et ha lenne normális benchmark módja, de ezekben a játékokban is az nV lenne gyorsabb...
A teszt metódussal meg nincs semmi gond, szépen kikísérletezték Dying Lightban, hogy a Fury-t bizony limitálja a kevesebb vRAM. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi
üzenetére
A H és a TPU egy másik kalap, mint a TechReport. Ne keverjük őket ide. A TechReport biztosan nincs benne egyetlen negatív listában sem.
Roy egy zseni valójában. Lehet, hogy hamar mond dolgokat, és erős a személyisége, de elintézte, hogy a DX12 és a Vulkan játékok nagyon nagy többsége Gaming Evolved legyen, plusz a VR játékok gyakorlatilag 100%-a AMD-s. Ő az NV-nél is egy zseni volt, amikor a GeForce FX idején megmentette a teljes termékcsalád seggét a TWIMTBP programmal. Őt azért tartják, mert baromira ért hozzá, hogy meggyőzze a cégeket arról, hogy vele érdemes pacsizni.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Azért tévedés, mert féligazságokat és hamis következtetéseket tartalmaz, ill. egyáltalán nem gondolom szánalmasnak, hogy ismét előkerült a téma.
Részletesebben:
- Kevés a Nano: mihez képest? Az OEM piacra elvileg jutott bőven, annyira nem fájt volna még néhány tucatot kiadni a sajtónak.
- Számos oldal nem kapott: ez természetesen igaz
- Számos oldal azért nem kapott, mert kevés a Nano: ez a fentiekből következően bullshit, ill. lásd még lentA másik:
- Az AMD-nek joga van megszabni, kinek ad: igaz
- Számos oldal nem kapott: ez is igaz
- Számos oldal sír, mint a fürdős kurva: igaz
- Számos oldal azért sír, mint a fürdős kurva, mert nem kapott Nanot: partial bullshit. A nagyobb sírás abból származik, hogy Roy twitter-szerte arra célozgat, hogy azok nem kapnak Nanot, akik nem fair review-kat írnak.Ha az első fellángolást követően mindenki szépen kussol, akkor azt mondom, OK, az AMD jól megideologizálta, hogy elsősorban cherry picked teszteket szeretne látni, nem ez az első példa a történelemben, menjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló. Ez a Royos ráduplázás viszont olaj a tűzre, aligha szolgálja az AMD érdekét bármilyen távon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem a TechReportnak nincs semmi hibája, szóval nem hiszem, hogy bekerültek volna az AMD-nél valamilyen negatív listára. Egyszerűen az lehet, hogy túl kicsik másokhoz képest. Információim szerint a Nano sample-ök nem mennek majd kereskedelmi forgalomba, tehát lesz második kör is, ahol visszaveszik a kiosztott sample-öket, és odaadják azoknak, akik nem kaptak. Ebben vagyunk benne mi is, és szerintem második körben kap a TechReport is (lesz harmadik kör is). Azt nem tudom, hogy más kap-e, aki sír, mert például a TPU-val vannak más problémák is, szóval nekik előbb a büntetéseket kell rendezni elvileg.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem nem, de szeretnék életemben valaha annyi pénzt látni a számlámon, amit oxide kaphatott zsebbe...
Túl sok bullshit hagyja el a szájukat az utóbbi pár évben, miközben hulladékok sorozatát adják ki. -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mindenki abban hisz amiben akar, szerencsére az informatika nem hitkérdésen alapul

Pénz beszél... -
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ez egy lelki állapot, általában valamilyen frusztráltság, vagy sikertelenség áll a hátterében. Ha mást fikáznak, szapulnak, más sikertelenségét hangsúlyozzák, akkor a saját nyűgjük kisebbnek tűnik, könnyebben elviselhető.
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az emberek mindig is jobban szerettek valami ellen, mint mellett kiállni

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jó a pozitiv hozzáállásod, de inkább megvárom a teszteket most már...

-
actival63
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Látom neked estek a trollok. Keverik itt a fekáliát rendesen. A hasukra ütnek és benyögnek valami adatot aminek semmi valóság alapja. Vagy lehet, hogy hibásan működik nekik a Google fordító?
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Leirtam az elozoben, abbol kovetkeztettem ki.
Hol voltal a nagy forras maniaddal a "880$-os Titan X vero Fury X"-nel?
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
A forras az, hogy nincs kartyajuk, a CEO nem mondta, hogy gyartasi nehezsegek lennenek, a kartyak folyamatosan kaphatok, innentol nem en "maszatolom a fekaliat", hogy teged idezzelek.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ja ezek a klikkvadász bulvár oldalak amik egymást másolják.Inkább azt probáld meg megérteni,hogy lényegtelen momentum,hogy van-e hiány interposerból vagy sem.Ami le van gyártva se kel el,tehát nem alaptalan feltételezni,hogy a többi cég nem lát benne üzletet.Illetve azt is tegyük hozzá,hogy A Furynál nem lehet egyedi pcbt épiteni,igy eléggé korlátoltak a lehetöségek.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
#17194, szelektiven olvasol.
#17217: Intel procival nincs ertelme kiadni, Zen meg odebb van.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hasonló áron lesz mint a Sapphire Nitro.

-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Techfrag?Várj én is írok egy ilyen cikket,belinkelnéd?A tény az tény marad,ha a Furyt nem lehetne sehol kapni,akkor igazad lenne,de ez nem igy van nem hiánycikk,és az ilyenkor lényegtelen kinek mit tud az amd szállitani,amit tud az sincs eladva.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Azt irtam egyelore nem terveznek, mert nem eri meg az alacsony kereslet miatt

Gondolj amit akarsz, a CEO szavai sokat szamitanak, eleve kotelessege a befektetoket tajekoztatni, es mivel nem tette, igy hivatalosan nem gyartasi problema van, az, hogy ez neked ez keves azzal nem tudok mit tenni.#17211: Utolso mondatot is olvasd el.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Leirtam 2x mi a forras, probald ertelmezni.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
AMD CEO nem mondja a befektetoknek szolo konferencia beszelgetesen, ha ez neked nem megfelelo forras, akkor nem tudom mi lenne az.
Nagy gyartok sajat huteshez sajat nyakot is szoktak tervezni, a Fury-nal az ASUS is tervezett, a referenciat meg a Sapphire tervezte.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Miért a sima Fury-ra nem HBM megy interposerestöl véletlenül?Mert az egyáltalán nem hiánycikk,még úgy sem hogy két-három gyártó megoldása létezik..Most akkor az interposer a hiánycikk,vagy ennyire nem viszik? [link]
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az AMD CEO a forras, nem mondta a conference call-on, hogy gyartasi problemak lassitanak a Fury-k hoditasat, vannak raktaron kartyak sok helyen, csak alacsony a kereslet.
Ket olyan partnerrol volt szo aki NV kartyakat is arul, eleg jo ralatasuk van arra, mekkora kiadassal jar sajat kartyakat tervezni es tudvan a kartyak teljesitmenyet, gyakorlati hianyossagait (a szines grafikonos pozitivumok nem ernek semmit) eladasokbol mekkora bevetelt lehet realizalni.Lehet szepiteni, de nagy blama lett a Fiji 28nm-en, ehez olyan ongol jon hozza, mint a 4k teljesitmennyel promozott kartya hdmi2.0 nelkul, es meg mindig csak elmeletben letezik DP->hdmi2.0 atalakito, "overclockers dream"-nek hazudott tuning ami valojaban par szazalek.
A Fury X az agyon hypeolt AOTS-ban DX12 alatt hozza a vele egy arban levo refrencia 980Ti teljesitmenyet, ebbol se lett semmi pozitivum.50euroval a konkurencia referencia kartyai alatt lenne remeny, de ha csokkentenek az arat az NV menne utanuk, nekik van boven mibol faragni, nem vacakolnak horroraru prototipus vackokkal, mint a HBM memoria, hanem lezuzzak a konkurenciat a kifilezett GPU-rka epulo VGA-kkal.
Persze tudom osztol minden megvaltozik, csak low-level API jatekok jonnek, koztuk 2016 junius 1-ig 20-25 AAA cimmel, es mindenki 1:1-ben konzolokrol fog portolni, GameWork,PhysX-et sose lesz tobbet hasznalva.
-
smkb
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
"hogy elore lattak jo fel evvel hogy mennyi lesz a kartyara az erdeklodes"
Az érdeklődést láthatták, ha olvastak fórumokat, meg amd hype pr cikkeket, csak épp a termékeket nem nagyon látták... a nehézkes gyártás miatt max tesztpéldányaik lehettek. Azt látták inkább előre, hogy kár pénzt energiát fektetni a tervezésbe, mivel nem lesz volumen. Ha nincs x küszöböt jelentő értékesíthető darab, akkor nem termeli ki a belefektetett energiát. Ennyire egyszerű. Valószínűleg az MSI és Asusnak is csak azért éri meg, mert a többiek mivel nem kértek, így nekik jutott, és elérték azt a kritikus darabszámot, amiért már megérte foglalkozni vele.
Ezer darabok esetén, ilyen teljesítménnyel, egyszerűen nem rentábilis gyártósort foglalni rá, mert nem lehet drágán adni. Ennyi a titok. Ha ez egy übercsúcs kártya lenne, amit egekbe emelt áron adhatnak, akkor egy kisszéria is megéri, így viszont nagyon nem. Inkább gyártanak rajta Maxwell alapú kártyát, mert az fogy, az előállítása a csipeknek olcsó, egyszerű, és még a nyák is kb faék (gtx960/950). F@ssa a gép, a nép meg veszi. Vagy nyomják rajta az átnevezett 3xx szériát, abból is sokkal jobban jönnek ki anyagilag. Erről szól a piac, hogy nem gyártunk olyat, amin kicsi profitot lehet ralizálni, ha ezzel szemben ugyanennyi erőforrással, nagyobb profitút is tudnak, a gyártókapacitás meg fix. (Profit) veszteséget senki nem akar termelni.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
XFX jobb valasztas mint MSI meg Gigabyte

Ha tovabb gyuruzik a sz@r kinabol akkor viszont erdekes fejlemenyek lehetnek, mert akkor elolvad meg par szaz milliard US$ minden nap, mar most kapkodnak levegoert levegoert a cegek mindenfele... Mindenki kapkodja kifele a penzet mindenhonnan

-
Dtomka
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére

-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem volt szándékomban egyáltalán, csak kicsit felbaszott a szokásos: fúj, szar mert zárt, csúnya nv lefizeti a játékosokat hogy az ő apiját használják szokásos bugyuta agymenés.
GPU-s fizikára egyre jobban szükség van, főleg most a dx12-vel, amivel már teljesen rombolható környezetben is lehetne játszani.
Ennyi a történet, amd ezt nem látta évekkel ezelőtt, pedig nagyonis kellett volna.
Ugyanaz a szitu amit feljebb írtam a raytracingel, most kaptak észbe 2015-ben. -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szeretnéd hogy felvázoljak egy sötét jövőt, ahol jobb fizikára éheznek a játékosok?
Vajon mekkora amd-s részesedésnél mondják azt a fejlesztők, hogy lekakkantják azokat a videokártyákat és inkább szuper gpu-s fizikát raknak a játékokba? Ugye hogy mindjárt mennyi köze van a radeonokhoz néhány éves távlatból?
AMD-nek most a mantle, vulkan, dx12 a nagy dobása, de csak tűzoltásra jó. Erős a gyanu hogy pár év múlva shadingestől megy az egész a levesbe. (az oroszok már régen a spájzban vannak) -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Pedig vissza olvastam, ezek szerint nem eleget

-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Pedig szerintem részben ez történt. Hamarabb kezdték írni az Mantle-t, mint felpörgetni a DX11 driver-üket. Legalább is a publikus (beleértve alpha/beta) driver-ekikben így alakult kívülről nézve (és hozzágondolva, hogy a Mantle mögött biztos több volt a munka és a zárt tesztidőszak).
Először jött a Mantle, aztán egy nagy DX11 ráncfelvarrás, majd a DX12 (preview), végül ismét egy nagy DX11 lépés, és azóta nem igazán mozdult semmi (persze nem is sok idő telt még el és biztos sok apró finomítandó maradt a Win10 kapcsán).Nagyon könnyen lehet, hogy fordítva ülök rajta.

Az egész beszélgetés onnan indult ki, hogy ezt próbáltam elmondani azoknak, akik szerint valamiféle "fölényes győzelem" az AMD-nek, amit az első DX12 benchmark-okban látunk, hogy esetleg próbálják kicsit másként is megfogni a kérdést. Ne csak úgy, hogy örömteli, ha DX12-ben több fps-t dobnak a tesztek AMD hardware-re, mint DX11-ben, és hogy az AMD hardware magához képest többet nyer DX11-ről DX12-re váltva, mint az nVidia hardware, mert szerintem ez nem erény, hanem hátrány. Nem abból ered, hogy ügyesek (vagy ügyesebbek ha a konkurenciát nézzük) DX12-ben, hanem hogy gyengék (gyengébbek) DX11-ben. Szóval, ha látványosan fordítva ülök a lovon, miközben próbálok néhányakat rávenni, hogy nézzék meg, hogy ők jófelé lovagolnak-e, az igen nagyon is elképzelhető. Elvégre ez lett volna az üzenetem, hogy ennek az érmének két oldala van, amit így nem árt forgatni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kivéve, hogy (minden más pletykával ellentétben) a DX12-t a Microsoft és nem az AMD készítette, illetve az a munka, amit az AMD ölt (volna) DX11 driver-be, az (Mantle-től és) DX12-től kezdve a játékmotor programozóinak feladata (ezzel elegánsan és hatékonyan tehermentesítve az AMD-t hosszabb távon)
Mondjuk igen, a Mantle-t azt tényleg az AMD rakta össze a nulláról, ami önmagában tényleg szép teljesítmény is, de jó ha fél éven át támogatták, mielőtt lepasszolták inkább a Chronos-nak (nem tudom, hogy érződik-e ismét az a vonulat, hogy mindent le akarnak vetni a vállukról, bár itt valószínűleg inkább lehetett indok a gyártófüggetlenné tétel, mint a programozói munka levetkőzése, de a lényeg, hogy úgy érezték, ez mégsem működhet házon belül).
Azt nem mondanám, hogy egyszerűbb, de mindenképp más jellegű munka volt.
Én azt látom, hogy írtak egy új API-t, alapvetően a saját hardware-ükre, amit aztán más kezébe adtak, hogy tartsa karban hosszabb távon, és futtassa fel, ha tudja (ők ezek szerint egyiket vagy másikat nem tudták, még ha csak a piaci pozíciójuk ténye állt is az útban, hogy nem volt gyártófüggetlen az API, ettől még tény marad, hogy kvázi feladták magát a Mantle-t, amint megszülték).Ha azt mérlegeled, hogy a Mantle-t csak egyszer kellett megírni (lényegében még támogatniuk sem kellett hosszabb távon, csak kitolni) és onnantól minden későbbi, Mantle, Vulkal, DX12, stb játék programozója helyettük fog dolgozni azon, amin egyébként nekik kéne DX11 alatt, plusz még hozzáadod a saját marketingerejét (megmutatták, hogy valamit jól is tudnak csinálni és képesek nyagyokat is alkotni néha), talán egész hamar megtérül (főleg, ha az egyik valamiért sohasem sikerült nekik igazán jól, míg a másikra véletlenül épp volt affinitás.)
---
Több más szintetikus és valós tesztben is kimuatták már ugyan ezt azóta, csak ezekben a szintetikus tesztekben látszik igazán drasztikusan.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Lehet tényleg érdemes lesz várni a következő kártyára,ha ezek a korai találgatások igazak.

-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én nagyon nem így látom, miután kipróbáltam mindkét oldalt, de nem fogunk összeveszni...

-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sajnos vannak olyan helyzetek DX11-ben, pl BF4 multi, ahol az AMD kártyák fele olyan gyorsak, mint a konkurens NV kártyák. Én tapasztaltam, ez van, ezért jön jól az AMD-nek az API fejlődése.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
+1
Az egyik haverom szerint az FX procik rohadt jók és az AMD kártyák szarok.Megkérdeztem tőle tudod mi előnye van a Maxwelleknek?Nem tudta megmondani.Utána kiderült hogy nem tudja mi az a Maxwell.
A másik azt se tudja milyen kártyája van de a Radeon szarabb...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az AMD a majd jobb lesz ha a technikai irány beérik dolgot nem fogja tudni dVGA eladásokra váltani a Nvidia marketing fölényével szemben. Az nVidia-nak nincs más dolga csak kijönni egy jó DX12 képes sorozattal mielőtt a DX12 alkalmazás komolyan porondra lépne (ami nem épp a jövő héten lesz), és simán leverheti az AMD-t az AMD által kiharcolt saját pályán. Kb. ez történt anno a tesszalácicó mizéria kapcsán is.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- EAFC 26
- Formula-1
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

F-al demózott, GTX950-hez mért kártya alá is támasztja, hogy lesz egy kb Pitcairn teljesítményű GPU. A Hawaii teljesítményű újdonság meg, ha R9 470(X) néven besorolna $2-300 közé, teljesítené is Roy kijelentését.

(elso 15sec a lenyeg, a tobbi mas tema

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)