- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rowon-Szerintem ha vesz egy laikus ma egy asztali gépet és összerakja, akkor az elvárható minimum az lenne hogy jó hatásfokkal működik bármilyen processzor hűtővel és nem throttingol az esetek nagy részében 95 fokon a processzor úgy hogy elindítasz tartsa bármilyen feladatot.
De lehet én gondolom rosszul.
Szerintem ez azért túl nagy elvárás, nincs két egyforma processzor. AM4-re visszatekintve egy példa erejéig, ha egy Athlon 3000G teljesen jól elvan a gyári hűtővel, akkor az 5950X is működjön vele jól?
-
Cifu
félisten
Mindig benne hagyták azt a plusz teljesítményt, hogy jó hatásfok legyen. Aki akart az tuningolt. Most meg gyárilag feltuningolták és még túl is feszelték az összes procit hogy stabil maradjon, csodálatos
.
Szerintem viszont pont, hogy logikus. Régen hogy kihúzd a maximumot, tuningolnod kellett. Most meg ezt megkapod gyárilag.
Amúgy teljesen logikusan építették fel a Zen4-nél.
Ha neked teljesítmény kell, meg tuningolni szeretnél akkor ott a 7600X, 7700X.
Ha jó hatásfok, akkor 7400F, 7500F, 7600, 7700.
Ha meg játékra kell, akkor 7800X3D. (ami amúgy bitang jó hatásfokkal is bírt)Hozzá teszem, direkt volt AMD ECO mode (ami nem a Zen4-nél jött be...), ahol a fogyasztást ésszerű keretek közé terelték. Tehát egy kattintással tudtál jó hatásfokot kihozni az X-es procikból is.
A Zen5-nél bicsaklott ez meg picit...
Ezért se lett előrelépés a 9***-es széria, amit lehetett már a 7*** szériában kihajtottak belőle.
Especiel az X3D CCD-k terén pont, hogy hatalmas előrelépés lett a 9800X3D a 7800X3D-hez képest (meg a 2CCD-s X3D procik...)
...nem throttingol az esetek nagy részében 95 fokon a processzor úgy hogy elindítasz tartsa bármilyen feladatot.
Kb. itt látom értelmét veszteni a vitának, ha csak ennyire értesz hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest