Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb79
őstag
válasz Drizzt01 #2151 üzenetére
Ez a nincs kép, ez mit jelent? Első DDR5ös géped?
Nekem amikor DDR5re váltottam, akkor ugyanez volt, hogy megállt a szívem, hogy mi a történt, hogy bekapcsolom és se kép se hang szinte, még a fények se gyulladnak ki a vga-n.
Aztán nyolcadik alkalomra, amikor már úgy voltam vele, hogy felgyújtom az egészet a picsába, akkor kicsit úgy hagytam, elkezdtem a telefonon olvasni a dolgokat, és akkor egyszercsak beindult. Azóta tudom, hogy ddr5-ös configgal a bootolás az megint perces téma, mint anno a hdd-s időkben volt a win95-98al.Szóval bekapcsolod, vársz és 2 perc után sincs kép?
-
Norb79
őstag
válasz S_x96x_S #1461 üzenetére
Hű, azért a 14700/5950 proci javaslatot úgy lefordítani, hogy minimum 16 mag kell, az elég erős félremagyarázás.
Az egyik proci “Intel Core”, a másik “AMD ryzen”, ami 8 és 9 betű, szóval olyan processzor kell, aminek a neve legalább 8 betű!
Ez pont ugyanolyan komoly kijelentés, mint a 16 mag! -
Norb79
őstag
válasz ScomComputer #1384 üzenetére
Ez már-már a 4090es kiégés botránnyal egyenértékű!
-
Norb79
őstag
Jelen!
A ti részt akkor benéztem, sorry, de a lényeg szempontjából mindegy is.
De itt egy random teszt youtuberól pl:
Ryzen 7 7700X + RTX 4080 SUPER vs Ryzen 7 7800X3D + RTX 4080 | PC Gameplay Tested
Ahol 7700x + 4080 supert hasonlít a srác 7800x3D + 4080 simához.
És belepörgetve minden esetben az erősebb gpu a több fps. Proci ugyanannyi pénzért kevesebbet hoz, hacsak nem 3. gen intelről upgradel az ember vagy ilyesmi.
-
Norb79
őstag
Azt akarod mondani, hogy ha van egy 7700x-ed egy 4070 superred és 80ezer forintod, akkor több fps-ed lesz, ha a 80 ezerből upgradelsz egy 7800x3Dra és marad a 4070 super, mintha megtartod a 7700x-et és a 80ezerből upgradelsz egy 4080asra?
Vagyis csak alá szeretted volna támasztani a kommentem, hogy igen, szerinted is így van? Vagy mit írsz egész pontosan?
-
Norb79
őstag
Inkább az a kérdés, hogy végtelen plusz kettő forintja van PC upgradere, vagy csak egy konkrét összeg.
Ha utóbbi, akkor eldöntheti, hogy CPU-t upgradel a véges pénzből, és akkor lesz x%-al több fps-e, vagy ugyanannyi pénzből GPU-t upgradel és akkor lesz 3-4-5ször x%-al több fps-e.Végtelenített budgetnél persze, kell upgradelni a cpu-t is, de ha véges pénze van az embernek, akkor gpu-ra költve mindig több plusz frémet kap, akármi akárhol limitel.
-
Norb79
őstag
válasz S_x96x_S #192 üzenetére
Előre félek ezeket a 9xxx ryzeneket is hogy fogja a sok “szakértő” gyilkolni, Mekkmestert meghazudtolva, aztán mikor beletörik a bicskájuk, akkor persze az AMD lesz a hibás.
Zen4 topikban is, minden második gyerek panaszkodik, hogy x-y-z 3rd party programmal gyilkolja a cuccot, meg ezeréves biosban turkál random, és jé, dadog a cucc. És ötből hármat meg se lehet győzni, hogy nézd már meg full gyárilag, hogy milyen, hátha te teszed bele a bajt, nem, a “minden gyári” az szerintük amikor nem 12 csak 8 féle baromság van elállítva a biosban.
7xxx radeonoknál ugyanaz. Mindent is állít kétféle 3rd party programban és az AMD a hülye meg az adrenalin a szar. Nyilván! Másnál azért működik mondjuk msi afterburner nélkül és dadog másnál msi afterburnerrel, mert az AMD a páros széria számosokat stutterrel szereli fel, a páratlanokat nem, nem ám a random msi afterburner ami fut a háttérben, dehogy!
Na mindegy, mindenki úgy teszi tönkre ahogy a gépét, ahogy szeretné, de én is félek előre a “szakértő szakértéstől”.
-
Norb79
őstag
Erre korábban reagálni akartam, de elsodort az élet, szóval majd most. Konkrétan erre:
”Szóval ha játék a cél, akkor vagy 9800X3D legyen majd inkább”
A kiszivárgott infók alapján én azt értettem meg, lehet tévesen és ezért inkább kérdés lenne a további rész feléd és a többiek felé is, hogy jól értem e, hogy nem a 9800x3D lesz a csúcsragadozó géming proci a 9xxx ryzeneknél.
Mindezt abból gondolom, hogy ha jól értem az AMD nem lájkolta, hogy a 7800x3D lett a sztár, amikor ott a drágább 7900-7950x3D páros és mivel a heatthrottling és a chiplet design korlátai miatt a 9xxx-s x3D-nél se tudja begyorsítani a drágább procikat ezért inverz megoldást fog alkalmazni és a kisebbeket fogja belassítani, méghozzá a 3D cache méretét úgy kialakítva az egyes procikon, hogy kijöjjön a nagyobb, drágább az erősebb elvárt sorrend.
Elnézést, hogy linkekkel nem támogatom meg a teóriám, de amikor válaszolni akartam akkor még megvolt az eltérő cache méretes link, de most már csak gyorsan bepötyögöm ezt mielőtt megint elfelejtem.
A fentiek tükrében én kicsit túlzott csodavárásnak élem meg az összes 9800x3D-vel kapcsolatos kommentet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest