- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #24282 üzenetére
Meg akkor nézhettek volna szűkös meg "auto" subtimingeket, lehetőleg 40 féle lapban, melyik hogy lövi be magától.
Értem persze a problémád, csak valahol meg kell húzni a határt.
Egyébként azt szokták mondani, kb. 200Mhz órajeltöbbletért érdemes kb. beáldozni egy CL időzítést. Viszont ahogy látom, nálad második generációs Ryzen van, én azt alapból nem hasonlítanám a harmadik generációhoz, elég sokat változott a memória alrendszer.(#24283) RECSKA: Kb. ennyi nálam is [link] , photoworxx 29654, jó ez.
Az én kitem is 4000Mhz felett tudott CL16 mellett i9-9900K-val, de szerintem egy 3600 mellé bőven elég a 3733Mhz is.
Én a következő Zen-t a CCX-ek eldobása miatt várom nagyon.
(#24284) monosz: 3800-as ramokkal nagyon könnyen lehet, hogy az IF link szivat.
Lehet, érdemes lenne megpróbálni 3733 vagy 3600-ra rakni őket, ha szinkron az IF órajel.
-
válasz
kovsol #24280 üzenetére
Már miért lenne elrontva? Ez az órajelnövekedés hasznát hivatott bemutatni, nem az időzítés hasznát., van olyan is neten pont elég...
Jah, hogy erre gondoltál...
A tcl-nél sokkal fontosabb a maradék timing. De igy van az általánosság : 3000c14=3200c15=3400c16...Sajnos az van, hogy ennek a zen2 platformnak kell az FCLK órajel, a 3600/1800-at imádja, annyit célszerű elérni, onnan már sokat nem gyorsul..
HSM :
Én itt tartok most, kb hónapok óta így megy, nem csesztetem, beletörődtem az 1900-as bugba, nemsoká itt a zen3, majd azzal talán... A ram amúgy gond nélkül tud 4400c16-otAnnyit csináltam ma, hogy a feszeket lejjebb vettem, most igy fut a teszt :
-
Alpi.
addikt
válasz
kovsol #15563 üzenetére
Ja, az engem is, lévén full ugyan ez a 3200c16-os Aegis kit, kivéve a címkén található egy-egy számot.
Meg nyílván az xmp profil is más.
Én 3000c16-rol 3200c14-re, ha tiltott lenne bármi utólagos beavatkozás, csak xmp vagy semmi, akkor sem adnék pénzt. Egyrészt zen2-nél már nem érdekes annyira a szűkebb main timing, itt kifejezetten az órajelre van nagyobb szükség és az is csak egy amolyan "következmény", mert valójában az infinity fabric órajelre van szükség, de ugye az meg szinkronban a legjobb ramokkal, ha onnan elmozdulunk ebben a régióban, az nagyon fájdalmas lesz úgy kb. egzaktan mindenre. -
zolee1984
senior tag
válasz
kovsol #14712 üzenetére
Azért nem raknám bele, mert a 4-es lapoknál is azt írják a gyártók hogy xy biost csak 3xxx procihoz rakd rá mert gondot okozhat 2. genes procival.
De arról lemaradtam, hogy többen is használják így.
Azt hittem GAbre az első fecske a fórumon ilyen kombóval
Ha probléma mentes nálad is akkor nem para. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
kovsol #14613 üzenetére
például nálam, escape from tarkov ( PUBG után újabb csodásan optimalizált játék.
majdnem +10 fps-t jelent a mostani állapothoz képest az amikor 4400 all core ment, csak fagyott a gép. Valahogy mindig megtalálom ezeket a szuper játékokat
de sebaj, jön a cod BR. talán az elcsábít
Megmagyarázni, alátámasztani nem tudom. -
válasz
kovsol #14522 üzenetére
"Ha ilyeneken idegeskedsz akkor nem tudom hogy bírtál ki 5204 napot ezen a fórumon."
Szerintem annyi a titok, hogy a korábbi években még az általános szemlélet és irány az volt, hogy ritkítani kell az értetleneket és a lustákat, mostanában meg az a trend, hogy ki kell őket szolgálni. Ettől függetlenül értem, amit írsz, mi több igazad is van, bizonyos mértékig.
-
válasz
kovsol #14506 üzenetére
"Hülye vagy te?"
Na látod, ezzel a személyeskedő prolisággal máris kiérdemelnél egy hónapnyi pihenést.
Nem mellesleg, nem igazán emlékszem a nickedre, hogy az utóbbi néhány napot kivéve segítettél volna ebben a topikban valakinek, szemben sokan másokkal, akik ugyanazokat a dolgokat szajkózzák itt az újaknak július óta. Bezzeg a személyeskedés az megy, a szövegértelmezés meg zéró. De segítek: nem azzal van a gond, ha valaki kérdez. Azzal van a gond, hogy olyat kérdez, amit hatvanszor leírtak már. Sőt, most már az összefoglalóban is benne van, hála Sector kollégának. A tegnap esti eset meg konkrétan akkora off topik itt, mint a ház. Van ugyanis azonnali kérdések topikja is, ami pont az ilyen problémákra lett anno létrehozva. De te csak értetlenkedj tovább.
@morgyi: nyilván nem erről van szó, kár terelni.
-
Csaber
senior tag
válasz
kovsol #14359 üzenetére
Persze mert ott rohad rájuk..., BF5 multit tesznek berakni sírva kiröhögős , 64-es multinál meg simán van 20-30% eltérés is...mindegyik BF-ben vannak olyan helyek amit megközelítettél és hoppá 10-20 fps volt mínuszban.... (hasonló kiröhögök mindegyik Project cars-al tesztelőt simán csinálok neked olyan tesztet vga és proci csere nélkül hogy az egyikben sima minimum 60 fps a másikban jó esetben éppen nem szaggat ...(csak jól kell pályákat ismerni ,és az eredményt erősen befolyásolja a botok száma , mellé az időjárás , napszak , mellé éppen mennyien vannak előtted...)egy kis on én nemrég cseréltem le a az öregecske i7 2600K (gép a cuccok között )
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
kovsol #14112 üzenetére
Poénnak szántam.
Amúgy, jó pár dologgal jártam már én is imigyen.(#14107) Ra's al Ghul : ITT egy kis BIOS bemutató.
Nem típus azonos (X570 Prime PRO), de ahogy végignéztem a menüket, mintha csak az X370-es CH6 Extreme lapom BIOS-át néztem volna, más színezéssel. -
Alpi.
addikt
válasz
kovsol #13995 üzenetére
Igaz ! A 4c4t I5-ös vonal egészen a közelmúltig egészen jól volt árazva és nem igazán maradt el sehol egy 8 szálas I7-estől a teljesítmény. Én is sokáig használtam a 7600K-mat teljes megelégedettséggel. Aztán egyszercsak kifutott alóluk a világ és egyre több helyen került közel vagy éppen bele a közepébe a 100% cpu load-nak. :S Mióta 6 magos az I5, valahogy nem hívogató az árazása annyira, mint anno volt. Nem beszélve arról, hogy benne van a 6c6t-be is, hogy hamarosan elfogy egyik pillanatról a másikra. A 3600 annyival "védettebb" azért, hogy Amd ht-je (smt, na.
) igencsak komoly hatásfokkal műxik, így azért feltételezhetően jóval odébb lesz, mire hasonlóan "elfogyás" közelébe kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Spórolós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest