- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kopi72 #34940 üzenetére
abbol a "nyákos" ssdbol ketfele van :
m2 sata : ez talan lehelletnyivel gyorsabb, mint a hagyomanyos sata
nvme : a satahoz kepest ugy 1.5x sebessegtol indul, az a lenyege, hogy kozvetlen a pci express buszon keresztul kommunikal, jobb gen3x4 peldanyok ilyen 3GB/s peak felett is tudnak, az enyem peldaul 2100MB/s -et bir hivatalosan, ebbol a teszt valami 1800 korul mert.
Ha egynel tobb csatlakozo van a lapon, akkor a kezikonyv tanulmanyozasa ajanlott, mert van ahol bele tudsz pakolni tobb nvme ssd -t, van ahol meg 1 nvme 1 sata... -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kopi72 #34926 üzenetére
ezek kozul tippre a php7 es a psql nem fog 100% -ot gyorsulni semmivelsem.
psql ala valami veszettgyors ssd -t -- ha még nem az lenne -- ; illetve josok ramot meg a konfigban valo elmelyulest tudom ajanlani. ( mondjuk régen tunereltem postgrest, azota biztos sokminden valtozott, de biztos maradtak meg kiaknazatlan lehetosegek. ) -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kopi72 #17241 üzenetére
"AMD Ryzen 9 3900X -et ha belerakom a legujabb bios frissitesekkel a jelenlegi lapomba ami : Gigabyte AB350M-HD3-CF, akkor sokat vesztek a cpu ujabb kepessegeibol / sebessegebol?"
nemlesz pcie4, meg talan 2-3% -al lassabb, mint az X570.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kopi72 #14726 üzenetére
Azt nem mondtam.
Összteljesítményben igen (single+multi).
Ám ha játékról van szó, akkor 3800X-nél nagyobb (egyelőre) csont felesleges ár/érték/teljesítmény arányaiba nézve.(#14727) Create: +1.
Ugyanakkor az is elmondható, hogy % ide vagy oda, az 1600-hoz nézve már egy 3600 is hyperugrás, és ez játékban is vidáman megmutatkozik, főleg min FPS-ben. -
Pro!Petya
addikt
válasz
kopi72 #14679 üzenetére
"Én egy athlon 4x-et cseréltem le erre a ryzenre, és ott megvolt a 2x sebesség bőven."
Akkor a 2x-es cseréhez jó sokat kell még aludnod
(talán nem kell 7évet megint)
Amúgy az inkább single core ~2,5X és multi core ~5X teljesítmény többlet a X4 910e-hez képest.Viccet félre téve, kategorián belül a Matisse kb ~30%-al erősebb a SR-nél.
Oc-val ~35% körül.chopin42
"Nézek is, mikor egyesek megküldik 1.4 volttal-ez nem 14 nanó, mint az első széria, hanem 7nm"
Jah, csak úgy folyik le a netről az a majd 3 darab bejegyzés amiben (talán) degradálódott a proci -
válasz
kopi72 #14658 üzenetére
Kicsit nagyok az igényeid. Az R5 1600-hoz képest egyik Ryzen 3xxx sem kétszer gyorsabb. 100%-os egyszálas teljesítménynövekedést két generáció alatt egyik processzor architektúra sem ér el.
Ahogy SECTORnooB írja az R5 3600 a jó választás, azzal kb 20%-os növekedés meglesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest