- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lezli25 #15522 üzenetére
Nem tudom, de nagyon érdekes. Ma is csináltam egy load defaults-ot, PBO-t visszakapcsoltam, DOCP-t aktiváltam, és már a mentés utáni restartba belehal. Annyira jutottam ma vele, hogyha aktiválom az ErP S4+S5-öt, akkor bő 10-12 másodperces POST után elindul és stabil is tesztek alatt a 3600CL16. Nem is zavarna, már megszoktam ettől a platformtól ezt a "sebességet", csak hogy nemrég váltottam EVGA 2070 Superre, ez meg maximumon üvölt a POST ideje alatt, ami baromira idegesítő ilyen hosszan. DOCP-ot bekapcsolva hagytam, az órajelet kézzel visszaraktam 3200-ra, és hiba nélkül megy, sőt, soha ilyen gyors nem volt még a POST, már-már Intel szintű.
Van egy ismerősöm, szintén 3800X, ugyanezzel a Trident Z Neo 32 GB 3600CL16 szettel, egy ASUS X570-nel ugyanerre jutott, 3200 felett nem indul. Megírom neki az ErP-s trükköt, ha megy nála is, akkor ez egy dokumentálatlan hiba lesz. Egyébként ott van a kutya elásva, hogy milyen állapotból indul a lap, mert az S4+S5 még a tápot is lekattintja, tehát úgy indul, mintha kihoztam volna, és ez megy, hasonlóan a teljes kihúzás utáni első boothoz. Érdekes, de a restart az villámgyors még 3600CL16 beállítás mellett is, csak a coldboottal van gond.
-
válasz
Lezli25 #14831 üzenetére
Attól, hogy feljebb állítod 3733-ra, nem lesz gyorsabb a memória összességében, mert romlik a CL, és buksz rajta. CL14 3600-at próbáld meg elérni, de azzal a RAM-mal nem fog menni szerintem, nekem is az van. CL16 csak az első érték a láncból, a CL több paraméteres, és jó eséllyel romlott, azt is ellenőrizd. Engedd el ezt a fonalat, láttam a problémát az 5700XT topikban is, felesleges ezen pörögni. Intelnél hiába több az olvasás / írás, a nyers erő kevesebb. Ez egy kompromisszum, amit soha nem veszel észre, ha nem méregetsz. Értem én, hogy a pénzedért a maximumot akarod, de akkor XEON-t vagy EPYC-et kellett volna venni, ott nincs butítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Óra topik
- Ukrajnai háború
- iOS alkalmazások
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest