Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz RECSKA #25653 üzenetére

Köszi a tippet, ha jól sejtem, hogy ez ez [link] , akkor ez elég jónak tűnik, lehet majd kipróbálom, ha lesz kis időm. :K Bár nálam a PBO helyett az alacsony feszes allcore "OC" 4,2Ghz-en igazából megoldotta a kellemetlenül magas feszes boost-ok brutális hőtermelését, viszont akinek gyári állapotban van vagy PBO-val, ez igen hasznos lehet, kis tempó kárán sokkal kellemesebb hőfokú/fogyasztású működéshez. :K

(#25657) Thrawn: Minden tisztelettel, de hülyeségeket te beszélsz itt. :R
    Szerintem ha végigondolod, hogy hogyan keletkezik a hő a processzorban, le fog esni, miért tud azonos tranzisztorsűrűség (btw, ez sem fix, tervezhető paraméter, milyen tranzisztort hova teszel) mellett pl. egy más elrendezés akár nagyobb felületen hőt leadni. Ugyanez a bining/PB, ha normálisabban belövik a szükséges feszültségeket, boostolási algoritmust, legalább egy "balanced" üzemmódhoz vagy valami hasonló. Az én CPU-m kézzel, fix 4,2Ghz-en tökéletesen működik bő 1,2V-on, gyárilag PB-al alacsonyabb órajeleken jár, kis terheléseken 1,4V felett, miközben nyilvánvaló okokból brutálisan melegszik....
    Szóval a kis méret és nagy tranzisztorsűrűség az egy dolog, de van itt más is, ami alaposan közrejátszik a nagyon sokak által tapasztalt forrófejűségben. :K

Új hozzászólás Aktív témák