Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuvi
senior tag
-
Pubszon
veterán
Asus lap, 2x8GB corsair RAM, a CPU, egy vízhűtés és egy léghűtés.
Erre kíváncsi is vagyok, hogy a léghűtővel mire jutnak tuning szempontból.A Guru3D csomagja szerintem már volt használva, lehet ők egy jobban tuningolható válogatott CPU-t kaptak?
Azért a videó végén elég vicces a logó amiben ez szerepel: INTEL CHIPSET Z270 inside
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Fiery
veterán
válasz wjbhbdux #707 üzenetére
Ez nem ilyen egyszeru. Az ar most van a realis szinten, nagyjabol. A Core i7-6000 es 7000 szeria van tularazva, ahhoz kepest pedig a Ryzen jelen allas szerint nagyon sokat ad. Tehat sokkal jobb az ar/ertek aránya, mint a Core i7-eknek _jelenleg_. De az Intel egybol csokkenteni fogja az arakat, az pedig mas megvilagitasba helyezi a Ryzen ar/ertek arányát is.
Ha valamibe be akarsz fektetni, az ne a Ryzen legyen, hanem inkabb arany vagy reszveny vagy kotveny vagy barmi mas. A Ryzenben jo nehany kisebb-nagyobb kompromisszum es bottleneck van, amit idovel az AMD ki fog gyomlalni. Egyszeruen tul rovid volt az ido ahhoz, hogy azt tegyék le az asztalra marc.2-an, amit valojaban szeretnenek, vagy amit Keller megalmodott. Ezert is jon gyorsan a Zen+, Zen 2, Zen 3, anyamkinja. A lenyeg, hogy mar a Raven Ridge-ben, sot, mar a Naples-ben is javitani fognak egy csomo aprosagot. Egy-egy aprosag par %-ot hoz majd, de osszeadodva szepen kuszni fog feljebb a teljesitmeny, idovel, es generacio valtasokkal. Hasonloan, mint ahogy a Skylake is hozott par %-ot architekturalisan (IPC-ben) a Haswellhez kepest peldaul, es annal tobbet hozott osszessegeben az apro fejlesztesek egyuttese, ahany generaciot nezel vissza az idoben.
Egyebkent ne ertsd felre, koze nincs a bulldozeres kalamajkanak a Ryzenhez. A Bulldozer mint architektura alapjaiban rossz volt, zsakutca, akarcsak anno a NetBurst. A Zen egy nagyon jo architektura, csak az elso Ryzenben az AMD nem tokeletesre, csak "eleg jora" rakta ossze. Mar ez is nagyon versenykepes lesz, hat még az utodai. Az Intel pedig igazi ellencsapassal nem fog tudni eloallni 2018-2019 elott.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Aduasz nincs az Intel kezeben. A Skylake-X es Kaby Lake-X keszulnek, de azok egyreszt nem aduaszok, masreszt meg az ev elso feleben nem kerulnek piacra (elvileg). Arrol nem is beszelve, hogy a Zentol fuggetlenul, az AMD es az Intel egyre szorosabban fognak egyuttmukodni, hiszen keszul az AMD iGPU-val erositett Kaby Lake. Stay tuned...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rambustibi #712 üzenetére
Akkor majd én rúgok valakit tökön, 1 hónapja vettem "fillérekért" az új HE procijukat, ha az jelentősen esik, akkor pipa leszek!
-
Fiery
veterán
A mienk aliltolag ma vagy holnap kerul postazasra, az USA-bol. Tehat hetfonel hamarabb nem er ide. De sok helyrol kaptunk visszajelzest a Ryzen teljesitmenyerol, es nem csak AIDA64 eredmenyeket. Nagyon jol muzsikal, csak kissé hektikus. Van amiben nagyon eros, van ahol meglepoen gyenge. 2-an meglatjatok
-
apatyas
Korrektor
Látogasd meg Daywalkert, elvileg már gyűri az új cuccot. Ha ő végzett, remélhetőleg csütörtökön, akkor egy pár nappal hamarabb szaglászhatod, mint ahogy a tiétek ideérne.
#721 ukornel: az elvileg 4x ugyanaz a Ryzen die MCM csomagban - lehet viszont, hogy ebben van olyan rész, amit a desktop Rysen nem használ pl a chipek közti interconnect rész. Kapacitásuk úgyse nagyon van más chipeket gyártatni. Ha a szerveres verzióhoz már csiszoltak rajta, akkor onnantól annak kellene jönnie a Ryzenekbe is.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
ukornel
aktív tag
Apropó Naples.
Agyaltam ezen e CCX-ek közti kommunikáció dolgon és eszembe jutott a szerverlapka. Ha jól emlékszem, 32 Zen magot fog tartalmazni. Van erről valami konkrétabb infó, esetleg die shot? Ez 8 CCX -ből fog összeállni, vagy teljesen új tervezés, nem CCX alapon? Ha ez előbbi, akkor ott is az interconnect lesz a leggyorsabb összeköttetés a komplexek között, vagy oda készülnek valami jobbal? -
rambustibi
őstag
AMD osztotta meg a facebók oldalán:
With Ryzen launching on Thursday, we've seen you have a lot of questions. Join our CEO, Dr. Lisa Su, on March 2nd from 11:30am-12:30pm CST, for a live Reddit AMA.
Egyéb link: [link]Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Fiery
veterán
2 szerver lapka keszul. Az egyik, az egyszerubb, a Snowy Owl kodnevu lesz. Ez lesz a Broadwell-DE es utodainak kozvetlen konkurenciaja. Max. 16 CPU-mag, 4 db CCX, tulajdonkeppen 2 db Ryzen die osszedrotozva egy BGA csomagban. Alaplaponkent 1 db ilyen procit lehet integralni. Velhetoen die-onkent 2 db DDR4 csatorna lesz, tehat osszesen 4 db. A TDP egyelore nem vilagos, de valahol 65 Watt konyekere varhato.
A bonyolultabb varazslat a Naples lesz, ez lesz a Broadwell-EP/EX es a Skylake alapu Xeonok kozvetlen konkurense. Max. 32 db CPU-mag, 8 db CCX, tulajdonkeppen 4 db Ryzen die osszedrotozva egy tobb mint 4 ezer labu socketben. Majdnem biztos, hogy die-onkent 2 db DDR4 memoriacsatorna lesz, tehat osszesen 8 csatorna. Alaplaponkent kezdeskent 2 db ilyen procit lehet telepiteni. A 4 db die egy negyzet 4 sarkaban lesz, kepzeletben. Nyilvan a tokba is igy kerul fizikailag beepitesre. 180+ Watt TDP per socket.
Megjegyzem, a CCX interkommunikacios problema/bottleneck a szerver lapkakat fokozottan fogja erinteni. Viszont nem erinti majd a Raven Ridge-et, hiszen az csak 1 db CCX-et fog tartalmazni
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Ez ennel bonyolultabb kerdes. Mi azt hallottuk, leginkabb attol fugg a jatekokban a Ryzen szereplese, hogy mennyire nagy mennyisegu RAM-ot hasznal a jatek, es hany szalra skalazodik. Minel tobb memoriat hasznal a jatek, annal gyengebben szerepel a Ryzen. Allitolag...
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Megjegyzem, a CCX interkommunikacios problema/bottleneck a szerver lapkakat fokozottan fogja erinteni."
Addigra talan valamit csak csinalnak vele, plusz gondolom ott eleve mashogy alltak hozza es az is kerdeses lehet hogy van-e ez a problema.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Fiery
veterán
Ha nem fuggetlen adatokon dolgoznak a kulonbozo CCX-en futo threadek, akkor nem tudod elkerulni ezt a problemat... Megjegyzem, pont a GPGPU az a terulet, ahol ugyanez a problema okozza a legtobb fejvakarast A GPGPU-s feladatoknal is az az idealis, ha teljesen fuggetlen adatokon dolgoznak a szálak, es a megosztott adatokat maximum olvassak, de nem irkaljak tul sokat.
Azzal velhetoen sokat lehet majd segiteni ezen a probleman, ha az oprendszer utemezoje az egy processzhez tartozo threadeket igyekszik egyetlen CCX-en belul tartani.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz rambustibi #724 üzenetére
Ez a Lisa Su így őszülő és egyre rövidebb hajjal egyre jobban hasonlít az Nvidia CEO-ra
-
Raymond
félisten
A desktop CPU-nal per pillanat ismert problemara (vagy "problemara") gondoltam. Az MCM-en beluli kommunikacio-val mar foglalkoztak azelott is az Opteronok-nal (Magny Course - Oopteron 6172) ahol a remote L3 elerese alig volt 110ns felett az L3->SRI-XBAR-HT es vissza uton keresztul. Nem tudom milyenek a Ryzen ertekek, ezeket te lattad igy tudod hogy jobb, ugyanolyan vagy roszabb mint 110ns.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ukornel
aktív tag
Köszi a választ!
"Megjegyzem, a CCX interkommunikacios problema/bottleneck a szerver lapkakat fokozottan fogja erinteni."
Erre van valami is előzetes infód, vagy csak extrapoláció a Ryzen tulajdonsága alapján?Azért kérdezem, mert nem világos számomra, hogy mik az AMD tervei: tudatosan bevállalják a szerverpiaci rebootot egy ilyen hátránnyal, vagy lesz valami gyorsabb interconnect? Ha nem lesz, akkor 4 mag fölött (1< CCX esetén) mindig sánta lesz a dolog kicsit, vagy pedig újra kell tervezni a CCX-et nagyobb magszámmal.
Azt nehéz lenne leképzelni, hogy annak a csapatnak, amelyik képes megtervezni egy +52% IPC architektúrát, annak minden regiszterével, cache rendszerével és feldolgozójával együtt, ne jutott volna eszébe, hogy jobb lenne a teljesítmény, ha a CCX-eket valamilyen bika busszal, vagy közös L3-mal összekötik -
Malibutomi
nagyúr
Ezt a hektikus dolgot sosem ertettem miert kell eroltetni. Persze az lenne az optimalis ha mindenben elol lenne, de ez egy masik architektura, van amiben jobb mint az intel van amiben rosszabb, atlagban meg kb ugyanazt hozza. Ha ez hektikus akkor az intel is ha nem tud mindenben jobb lenni mint a Ryzen.
Csak azert mondjuk hogy hektikus mert a mar meglevo intelhez merjuk. Ha kijon a coffe es nem lesz mindenben jobb akkor az is hektikus lesz?[ Szerkesztve ]
-
-
Callisto
őstag
Én attól tartok, hogy ez édes kevés lesz piacszerzéshez. Az Intel már lenyomta az árait, aminek okán akinek van Inteles lapja egyértelműen fejleszteni Intel CPU-val fog és nem vált AMD-re. Akinek nincs azok közül is sokan Intelre válthanak, ha már úgy is teljes konfiguráció csere kell a fejlesztéshez. Ahhoz, hogy ténylegesen piacot szerezzenek szerintem több kéne.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Callisto #735 üzenetére
Az az intel arlenyomas egy darab shop akcioja eddig, es legyfing merteku. Csak szep nagy szamokat irtak eredeti arnak mint a tescos akcioknal.
Ettol meg mindig Ryzen 4/8 procit kapsz intel 4/4 arban, 6/12-8/16-ot intel 4/8 arban.
Plusz ez nem is azoknak van szanva akiknek mar van egy bika skylake vagy kabylake procijuk, hanem akik uj gepet raknsk ossze. Nem veletlen hogy jopar shopban mar elorendelesben kifogyott a keszlet.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Egyaltalan nem biztos, hogy ugyanazt a fabricot hasznaljak a szerver lapkaknal, mint a Ryzennel. De ha ugyanazt hasznaljak, vagy ugyanazt a kategoriaju megoldast, ugyanolyan szeles buszokkal, akkor ugyanazok a "sulyok" fogjak huzni a szerver lapkakat is, amiket a Ryzen -- csak a tobb CCX miatt a problema nagysaga fokozodni fog.
"Erre van valami is előzetes infód, vagy csak extrapoláció a Ryzen tulajdonsága alapján?"
Inkabb az utobbi. De akarhogy is lesz, az biztos, hogy a Naples utani szerver generacioban ezen a ponton mindenkepp sokat fognak csiszolni.
"ne jutott volna eszébe, hogy jobb lenne a teljesítmény, ha a CCX-eket valamilyen bika busszal, vagy közös L3-mal összekötik "
Azt azert ne felejtsd el, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor az AMD-nek elobb lesz 32 magos szerver CPU-ja, mint az Intelnek. Ez onmagaban nem kis teljesitmeny. Egy ilyen kicsire zsugorodott cegtol mar ez igy hatalmas teljesitmeny (lesz). A tervek pedig boven megvannak a Zen+, Zen 2, Zen 3 (stb) generaciokra, ahol a mostani tradeoffok, kompromisszumok, bottleneckek szepen egyenkent kigyomlalasra kerulnek majd. Es ahogy irod is, az IPC a legfontosabb. Eloszor kell egy jo mikroarchitektura, amire azutan mar lehet epiteni egyre jobb es jobb termekeket.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz Malibutomi #733 üzenetére
Majd meglatod a tesztekbol, hogy mire is ertem azt, hogy hektikus. Nem en talaltam ki ezt a konkret kifejezest a Ryzenre egyebkent, hanem olyanok hasznaltak ra, akik hamarosan cikket publikalnak a temarol De nem kell aggodni, az egesz vegkicsengese ugyis az lesz, hogy a Ryzennel az AMD visszatert, es nem kicsit tert vissza.
-
Fiery
veterán
Az a gond ezzel, hogy me'g emlites szintjen sem hallott senki egy olyan, tervezesi vagy fejlesztesi fazisban levo Intel CPU architekturarol, ami iden bevetheto formaba tudna kerulni, es jelentos elorelepest tudna jelenteni a mostani desktop CPU-khoz kepest. Van Skylake, van Kaby Lake, van Cannonlake (majd, az ev vegen, low-power procik formajaban, talan), es ennyi. Minden mas 2018-2019 leghamarabb. Szo nincs arrol, hogy az Intelnek nincs valasza a Ryzenre, de azonnali, mindent elsopro valasza, uj termek formajaban nincs. Azt meg felesleges lenne eroltetni, hogy a meglevo procikbol kihozzanak me'g 1-200 MHz-et, az ugyse lenne eleg arra, hogy egyertelmuen kikapjon mindenhol a Ryzen.
[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
8350-es procit melyikre lesz érdemes lecserélni? Kellene már a ddr4 meg 16gb ram. CM 612 hűtés nem tudom jó lesz e rá. Mert a kit csak a v2-es verziót írja.
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
olle
senior tag
válasz malacka87 #742 üzenetére
Lényegében bármelyik. Ha nem akarod lecserélni a CM 612-t akkor olyan lapot vegyél ami támogatja az AM3+ os felfogatást. De ahogy nézem a 612 minden gond nélkül felmegy.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Ragnar_
addikt
válasz Callisto #735 üzenetére
Ennél többet az AMD szerintem nem tehet a piacszerzés érdekében, innentől minden a vevőkön múlik, és azért ez az első Ryzen széria, az Intel meg igencsak a jelenlegi generáció lehetőségeinek a vége felé jár, de majd kiderül.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Wikoo
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Lehet hogy rosszul emlékszem/értelmeztem, de nem mára várható a ph-s zen teszt ?Békesség, boldogság! x)
-
ati3x
senior tag
Szasztok!
Rajtam nem fog múlni.. Szerintem beújítok majd egy 1700-be. Eddig 6600K van, egy 7870 mellett. Az igényeimnek bőven megfelel. Kb 4 éve van meg, szal lassan aktuális a csere. Pláne hogy vettem egy 27"-es qhd monitort már kell... Jól fog jönni az a 8/16 mag. Most már ideje, hogy jöjjenek a többmagos progik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest