Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• micafighter

nagyúr

válasz subaruwrc #8173 üzenetére

3200 CL14 Gskillre gondoltál feltételezem, azt úgy tudom én is hogy B-Die.

Frequency : DDR4-3200 MHz
    Timing : 16-18-18-38 (XMP 3200MHz)
    Voltage : 1.35V (when XMP enable)
    Memory IC : Samsung B-Die

Ez így néz ki, én is furcsának találtam ezt a bindet, mert kb az összes létező B-Die többet tud ennél, a leggyengébb B-Die az kb a 3200 CL14 amit említettél (kivéve ezt: https://www.overclockers.co.uk/antec-series-3-samsung-b-die-16gb-2x8gb-ddr4-pc4-19200c15-2400mhz-dual-channel-kit-my-001-an.html , ez is egy új memória kit, tényleg B-Die de ebben nagyon kevés tuning potenciál van, AHOC csinált róla videót youtubeon).

Másik érdekesség, hogy az összes többi RAM árus (Kingston, Gskill stb) ugye a bindingel válogatják ki a memória chipeket, és ez szerint állítják az xmpt meg az árazást, viszont a Gigabyte csak egyetlen felé ramot árul, és abból is csak ezt az egy féle bindelesűt (3200@CL16).

Én azon gondolkoztam, hogy lehet felvásárolják másoktól a már bindelt chipeket, de szerintem akkor már olcsóbban jönnek ki ha samsungtol veszik a chipeket ahogy mindenki más, és azért csak egy féle ramot árulnak mert nem akartak túl sok erőforrást fektetni a binding kiépítésébe, és beallitottak egy "safe" értéket, mert a 3200 CL16ot az összes B-Die tudja azon az egy antecen kívül, amitlinkeltem, úgyhogy arra számítok hogy ezek között a giga Aorus kitek között jó eséllyel lesz jó tuning potenciálu B-Die.

Sajnos nem tudom megtenni hogy veszek egy rakat ilyen ramot ezt kitesztelni, de kíváncsi vagyok majd meddig jutok a kitemmel.

Új hozzászólás Aktív témák