Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz zimi1991 #22336 üzenetére
Egyébként ~45k ráfizetéssel jó csere lenne? Procimhoz jó lenne, illetve a táppal sem lenne gond?
Szerk: pedig refit néztem, az egyedi hűtősek drágábbak. Igaz elég hangosnak tűnik, meg melegnek, mondjuk volt pár éve Radeon 4870X2-m is, gondolom hasonló lehet
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Milka 78
nagyúr
válasz odorgg #22452 üzenetére
Na jó de te beteg vagy!
Cseneles : Te meg főleg!
Különben ez a legjobb 290-es amit valaha láttam.Nekem (bár ez játékonként változik) +125mv-vel 1170,de legjobb esetben 1180 lenne.Pl az ETS2 amibe ezernyi civil mod van simán be tud artifactolni 1170 +100mv-n,míg egy Dragon Age,TR simán fut hiba nélkül azonos beállításokon.Még a Ryse volt ami fűtött mint állat és brutálisan stabil beállítás kellett hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Cseneles #22453 üzenetére
Adtam neki +400-at is, de +300mV felett nem lehet már jobban húzni a GPU-t, 1300Mhz a vége. Extra Power limittel, meg pár liter ln2-vel, biztos menne többet is.
(#22456) Milka 78
Kicsit.
Ez még a belefér kategória, mert a hőmérsékletek jók. Csak szemléltetni akartam, hogy a furmark menyire hasztalan, (jól működik a hardveres védelem, nem kell tőle félni) illetve simán felül múlja még egy BF4 is terhelésben, ha arról van szó.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Cseneles
őstag
válasz Milka 78 #22456 üzenetére
Remelem meg jo ideig motivalt maradok, h szenne huzhassak par csucs AMD kartyat😃😂😂 amiket azota is tobbnyire alap orajelen vagy max alapfeszes tuning mellett hasznalok, ami ezen esetben 1100/1400mhz😊
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Scholes9
nagyúr
Hali, egy ilyen kártyát elbírná a gépem? Tápra gondolok
-
Scholes9
nagyúr
válasz Grave_444 #22460 üzenetére
Egyébként melyik r290-et érdemes venni? Azt már látom, h ref hűtőset nem. ezt az MSI-t néztem, illetve az Asus dc2-es megoldását, 80 körül azért nem tűnnek rossz vételnek szerintem
Ezt néztem még, aminek nincs rossz ára.
[ Szerkesztve ]
-
csa33ee
aktív tag
válasz Scholes9 #22461 üzenetére
Én is igazolom a hozzászólásokat.Nekem Vapor-x van, a három venti még nem ment egyszerre 43%-nál jobban, mondjuk BF4 alatt.Nekem nyitott a házam oldala és MSI afterburnerrel felpörgettem a ventiket, de nagyon kellemesen volt "zavaró" a hangjuk.BF3 alatt még kevesebb volt a terhelés, a GPU 65 foknál nem melegedett jobban, persze minden full HD-n.
''''jelenleg nem tudok mit mondani magának most annyira jelenleg''''
-
BullKoxa
őstag
válasz Scholes9 #22463 üzenetére
Ezt olvasd el sok mindent megértesz!
-
X Factor
addikt
válasz Snip3r_HUN #22469 üzenetére
100% load mellett, várva picit, h. beálljanak a hőmérsékeletek, OSD-n VRM értékekkel.
A TRI-X meg a Vapor jobb, de ezek azért közel sem olyan vészes értékek, mint amire egy-egy hsz alapján következtetne az ember. +50%-os Power limit van, fesz alapon, kártya 1000/1300, mondjuk alapból nem ad túl sok feszt, lehet ez is közre játszik az eredményekben.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
HSM
félisten
válasz X Factor #22468 üzenetére
Ha majd tolsz egy BF4-et, nézhetnél hőfokokat közben GPU-Z-vel, kíváncsi lennék.
Nálam ennyi volt a hőfok a Giga 290 WF3-al egy hosszabb kör: [link].
Igyekeztem mindenhol a releváns értékeket mutatni, órajelnél, GPU Usage-nél, power out-nál AVG, a hőfokoknál, ventiknél pedig a maximum.
Nálam a BF4 eközben FHD Ultra+4X-es MSAA-val ment.
A játék elején, mikor betöltötte a pályát, akkor indítottam a GPU-Z-t/állítottam be, miből mit mutasson, (míg vártuk a HDD-s játékosokat ) és mikor lement a kör, akkor egyből alt+tab és csináltam a képmentést.[ Szerkesztve ]
-
csa33ee
aktív tag
-
Scholes9
nagyúr
Na ugy néz ki jövök egy MSI r290 Gaminggel. 80-ert veszem 2,5 év garival csak nem bánom meg
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Ma szerváltam egy Asus 290-et.
Szerintem nem annyira rossz kártya, mint amekkora rémhíre itt van.1 óra BF4 Mantle után ezt produkálta (Ultra, 4X MSAA):
Power Limit természetesen + 50-en van.
A kártyának amúgy még a hangját nem hallottam, nagyon halk, pedig adtam neki bench-eket meg játékokat bőven.
A felépítése is minőségi, bár ez a működését nem befolyásolja, de jobb, hogy nem fröccsöntött műanyag, plussz így a burkolat rezonálás is kizárható.
OC-ban 1090 mhz-ig sikerült jutni alapfeszen. 1100-on sem fagyott ki semmi, csak a Fire Strike-ban kicsit már hibázott, egy csipetnyi plusz fesz lehet, hogy orvosolná. -
HSM
félisten
válasz lowzor #22480 üzenetére
Azért a hűtetlen memóriák, mint minőségi felépítés, azért hagynak némi kívánnivalót maguk után.
Másfelől, a fém borítás ugyanúgy be tud rezonálni, ahogy a fém bordán is bármelyik lamella, ha szerencsétlenül kerül a helyére valamelyik illesztés. Nyilván, más frekvenciákon.Amúgy korrekt eredmények, bár a VRM-et én tuti leszorítanám 85 alá kis extra ventifordulattal.
-
X Factor
addikt
válasz Szinyák #22484 üzenetére
DroiDMester leírása alapján, nem mondom, h. nem szöszmötöltem el vele egy darabig, de megérte.
HSM Illett volna, de közel sem akkora probléma, mintha mondjuk valaki egy sima ref hűtős változatot venne.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
HSM
félisten
válasz Snip3r_HUN #22485 üzenetére
Fűtőérték szempontjából édesmindegy, hűtve van-e vagy sem. Ugyanannyi hőt ad át a szobának mindkét esetben.
(#22486) X Factor: Ilyen szempontból a referencia sokkal jobb konstrukció szerintem. Ott jóval hűvösebbek a memóriacsipek, mivel bár a PCB alattuk meleg, de felülről ott a hűtő, ami igencsak hűti őket. Ráadásul ott a ventilátor is komoly huzatot kreál, hűtve a kondenzátorokat is. Pláne jó a helyzet, ha kicsit feljebb tekeri az ember, és nem hagyja 94 fokig menni, ahogy gyárilag van. Hangos, de jó konstrukció.
Hőkép: [link]Ezzel szemben az Asus szintén igen magas hőfokokn működik, de ott csak a hűtőventilátor kevéske és meleg levegője "hűti", és a PCB szintén igencsak meleg alatta. [link]
Kicsit tekergetve tuti jó az Asus is, de ez nem egy jó megoldás, akárhonnan nézem, pláne egy ilyen kategóriájú terméknél.
(#22487) asdxv:
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz X Factor #22492 üzenetére
Igen, így lett kitalálva.
Nem is mondtam, hogy jobb kártya lenne, csak hogy a memóriákat jobban hűti. Amúgy feltekert ventivel elvileg throttling sincs, csak hülyének fog ézni a szomszéd, hogy miért porszívózol annyit.(#22493) asdxv: Persze, hogy a refinél bármelyik másik élhetőbb, nem is erről beszéltünk most.
Amúgy ha odafigyelsz rá, nem fog gondot okozni szerintem sem. Tömeges problémáról sem olvastam a topikban.(#22494) CsonkaImo: A VRM igen, de a memóriacsipeknek 85 fok az üzemi maximum. AMúgy a VRM-eknél is 125 fokokon elég hamar kimúlnak a környező elektrolit kondenzátorok, érdemesebb azért inkább a 80-90 fok magassága fölé nem nagyon menni azzal sem.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
válasz lowzor #22496 üzenetére
Nálam 1,5évig volt ilyen kártya nyáron kapta az ívet rendesen , nem volt vele soha gondom ,fagyásom ,léphiba ,artifacts stb. Kicsit húzva is volt.. Persze a gyári venti profil kevés volt hozzá. Csinálni kellet egy custom fan profilt és húzva is a hőfokok rendben voltak 74 °c főlé nem nagyon ment , igaz a venti nem 40% ment , hanem 60-70% között ott már hangosabb volt ,de .....
Szinyák
-
HSM
félisten
válasz lowzor #22496 üzenetére
Igen, dupla élettartamú darabok papíron. Ami azt jelenti, +10 fok mellett fog ugyanannyi idő alatt kimúlni. Háááát...
(#22498) Snip3r_HUN: Nálam tök csendes volt a Giga WF3. +50% Power Limit, -20mv Voltage Offset és 900/1250MHz órajelek.
(#22500) eastone1: Hővezető párnák.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
válasz Snip3r_HUN #22498 üzenetére
A fehér csíkoknak milyen szerepe van? Ragasztó?
Dobozában szereled?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.