Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz brumi1024 #21197 üzenetére
Igazából az Nv-nek most ez az irány jött. Nekik a fókusz most a Tegra, áthozták onnan a jó fogyasztásos fejlesztéseket. Ugyanakkor PC fronton nem látom a koncepciójukat. Azaz látom, próbálnak túlélni, de már nem ők diktálnak.
A Maxwell-ben az a zseniális, hogy pont annyi mindent zsúfoltak bele mindenből, amire ma szükség van, se többet, se kevesebbet, frankó magas órajelekre kigyúrták, és a kevés tranzisztor miatt így is gyors lett. Ezzel most üzletileg hatalmasat kaszáltak szvsz.
Szerintem úgy vannak vele, ha majd kevés lesz fél év-év múlva, piacra dobnak valami újat, amit aztán vehetsz meg újra... Addig meg gyártják ezt olcsón, és adják el drágán, tényleg zseniális üzleti taktika, ezt csodálom azért bennük.(#21198) mazacar: Azok jó hőfokok teljesen. Nem tudom sajnos, miért akadozik, nincs meg a játék, nem ismerem. Nem fut valami aháttérben, ami eszi az erőforrást, pl. böngésző, vagy valami?
(#21200) brumi1024: +1. Minőségre szerintem amúgy a legtutibb a Vapor-X, abba mindent beletettek, a ventije is dupla golyóscsapágyas, ami jóval tartósabb a sima csúszóknál.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Én azt nem tudom mit látnak az NV GTX 980/970 új kártyáiban. Mert ebben a videoban is: [link] GTX970 Sli-vel futtatják a Far Cry4-et és én látok benne "recegéseket". Tehát nem folyamatos a kép és számomra egyértelmű, hogy nem a kártyák kevesek neki (legyen szó AMD-ről vagy NV-ről). Akkor minek váltsak AMD-ről Nvidiara súlyos 20/40/ vagy akár 60e Ft fejében, azért hogy egy kicsit kevésbé akadozzon a játék
Saját esetemet tudom elmondani. 7970 Lightning-ról váltottam R9 290 DCU II OC-ra, mert a Watch Dogs az előző kártyámon már-már néha zavaróan akadozott és a grafikából is jócskán le kellett vennem. A sors hozta így, hogy akitől vettem a kártyát Ő meg pont egy GTX970 -re váltott és így volt alkalmam kipróbálni mindkét kártyát.
Na röviden a tapasztalat: r9 290 DCU II OC vs GTX970 Watch Dogs -ban és a játék higgyétek el elég találó lesz, mert jól példázza milyen az amikor egy game rosszul van optimalizálva.
r9 290 beállítás: 1680x1050, Vsync: 1kép, Tükröződés: Ultráról levettem Magas opcióra, minden más maxon. A játék számomra játszható sebességet produkál, apróbb kép akadozások megfigyelhetőek. Viszont, ha mindent maxra állítok egyedül Vsync: OFF, akkor ok, viszont olyan csíkok jelennek meg a képen amik sokkal zavaróbbak, mint az optimalizálatlanságból fakadó akadozások.
Jöjjön a GTX970: A játék szépen fut maxon. Akadozások nélkül megy, viszont itt is ha feltesszük a Vsyncet, akkor összeesik a kártya a játék alatt annyira játszhatatlan sebességet produkál. Arról nem beszélve, hogy tudom mit beszélek a grafika teljesen más GTX970 alatt. Nem akarok belemenni egy ilyen vitába, hogy melyiken szebb vagy csúnyább a játék. Viszont az én meglátásom szerint az árnyékokkal valamit csal az Nvidia.Igazából lényegtelen, mert akármelyik kártyám lenne én így is úgy is maldotextura-val (bekapcsol a játékban olyan textúrákat és árnyékokat, amit az Ubisoft letiltott) használnám így ez mondjuk lényegtelen, hogy melyik kártyán szebb.
Amit kiakarok hozni a történetből, hogy egyáltalán nem biztos, hogy van akkora különbség a két kártya között, mint ahogyan az egy némelyik tesztből látják. Nem minden esetben éri meg az Nv a + felárat. De pl.: ott van BMW001 esete, Őt tökéletesen megértem, hogy váltott, mert ha nem tudja AMD-vel beállítani normálisan a 3 monitort (ami egyébként lehet, hogy kb. 1 új driver és megoldódik), akkor megette a fene...
És végül HSM kollégával abban egyetértek, hogy nagyot fog csökkenni az ára a GTX980 -nak. Ezt most nem írnám le, hogy miért elég csak a múltba tekinteni, meg a GTX 780ti ~200K árára gondolni és most meg használtan 120K úgyhogy az r9 290X -et meg kapsz ~95K-ért. Ebből szerintem lehet tudni, hogy mire gondolok. Viszont akiknek mindegy, hogy 100K ide vagy oda Ők ne is olvassák ezt, mert nekik úgyis mindegy.
Nálam a GTAV fog sokat eldönteni. Ha a játék tényleg megkapja azt a fizikát és grafikai minőséget amit ígértek (bugok nélkül), akkor ha jobban fog futni Nvidian, mint AMD kártyákon (amit erősen kétlek, hogy akkora különbségek lennének) én is váltani fogok. Mert kb. Vice City óta nincs normális GTA. Ha meg az lesz mint annak idején a Crysis 1-ben, akkor nem tud mit tenni az Nvidia sem, mert az nem elfogadható, hogy "csak kevesebbé fut szarul a kártyáinkon, mint az AMD -jén." Ilyenkor nincs mese várni kell 2. generációt. HD2900XT-vel játszhatatlan volt. HD5870- el már tudtam vele normálisan játszani.
Visca el Barcelona!
-
daveoff
veterán
válasz CsigaGyilkos #21206 üzenetére
Ezeket a kártyákat 1680X1050 Vsync ON-al használni szerintem vétek, minek akkor ilyen kártya?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz mazacar #21203 üzenetére
Nem tudom, olyantól kéne megkérdezned, aki ismeri a játékot. Mivel nem próbáltam, fogalmama sincs, mitől lehet, vagy hogy kell beállítani, hogy jó legyen.
(#21204) proci985: Papíron nagyon jók az FDB ventik, gyakorlatban már korántsem annyira sajnos, nagyon változó a minőségük. Pláne, hogy rengetegre csak ráírják [link]. PC-s VGA-kban a magas hőfok, fordulatszám és a por ráadásul hamar kikezdheti őket. Ahogy nézegettem magasabb hőfokon akár dupla is lehet a golyós élettartama. Én amúgy ezért is szerettem a Sapphire VGA-kat, a siklócsapágyasakat lehetett különösebb bontás nélkül újrazsírozni generációk óta, úgy viszont csak előnyük volt a golyóshoz képest. Az 5850-emen is valami ilyesmi volt: [link], mégis másfél év használat után (2000-2500rpm között járt nálam) már KO volt a csapágy, aztán 2 éves korában szétkaptam a VGA-t, bukva a garit, újrazsíroztam, azóta is jó, csaképpen azért ezek nem jó mókák. Nem akartam gariba valami vackot kapni helyette, mert refet nem lehetett már akkoriban kapni. A PowerColor piros NYÁK-os "V2" 7950-em is fél év laza használat után (ott se nagyon ment 2500rpm fölé, alulfeszelve használtam), ráadásul korrektül szellőző házban, és már kerepelt, azon javíthatatlan volt bontás nélkül, vihettem garizni, örültem neki nagyon. Pláne, hogy kompletten cserélték a hűtőt, csak akkoriban már nem 3 vastag hőcsövessel szállították, hanem új revíziót, két vékonnyal és egy vastaggal, szóval nem jártam jól a cserével. Szóval én amondó vagyok, jók a sikló ventik, nagyon szeretem őket, de csakis akkor, ha van lehetőség házilag az újrazsírozásukra. [link]
Ja, igen, amit még nagyon szerettem a Sapphire ventikben, a 0 motorhang, nagyon szépen forogtak rendesen bezsírozva.(#21206) CsigaGyilkos: Számomra is fura, hogy kb. egyetlen teszt sem elérhető, ahol megvizsgálták volna a sebesség mellett a GTX970/980-ak képminőségét. Az Nv-től nem áll távol pár lecsalt effekt/árnyék a győzelem érdekében, szval fura. Úgy meg könnyű győzni, ha nem ugyanazt számolják....
Nálam a Crysis1 gyönyörűen futott HD3870-el, nem maxon, hanem eggyel lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
FDBbol a minosegiekre gondoltam, amit linkeltel ott a Matsushita igazabol a Sony FDB egy variansa ami az EBM-Papst fele Sintered Sleeve olcsositott megoldasa. a gepben van 6 eves Papst sintered, az SFlexeim es a TY140ek szinten lassan harom es fel evesek. a TYk vegig cpubordan voltak hasznalva.
FDBbol pl az Adda fele 92esbol indultam ki amit a HIS hasznalt a high-end IceQ kartyakon par eve, az zsenialis volt.
btw az FDB / Sintered jobban birja a meleget, cserebe dragabb a 2BBnel.
egyebkent par esetben tenyleg vannak olcsobb "FDB"k, pl az AC F12 megoldasa a legszornyubb golyos megoldasok szintjen mozog.
mondjuk egy jobb 2bb kb egy fdb szintjen mozog, ld SFlex / Gentle Typhoon.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz proci985 #21208 üzenetére
Akkor ezt: 295X2 - 499£
-
HSM
félisten
válasz mazacar #21211 üzenetére
Nm!
(#21212) proci985: Bevallom, ennyire nem vagyok otthon a csapágyak lelkivilágában. De ez a Papst féle megoldás elég jófélének tűnik.
Azt viszont tudom, hogy az Adda ventis VGA-k mindig is jók voltak, tartósak. Mármint a ventik. Sajnos nem túl gyakoriak, ha találsz ilyennel szerelt mai VGA-t, az mindenképpen jó pont.
Az AC F12-höz nekem is volt szerencsém, minősíthetetlen. Az hagyján, hogy masszívabb lehetne, ha kartonpapírból sajtolták volna, de az a förtelmes motorzaj, amit árasztanak... Pedig próbáltam újrazsírozni őket a tuti jóféle csapágyzsírommal, de az se segített rajta semmit.
Igen, a jobb golyósak nagyon tartósak, és alig hangosabbak. Amúgy a Vapor-X ventijét nem volt szerencsém sajnos még élőben kipróbálni, de nem volt még rá panasz a topikban.
(#21213) Malibutomi: Nem tudom, mennyire pontos infó, de ebben a tesztben pl. hangosnak írják, hiába a jó vízhűtés: [link]. Mindenképpen kéne vele variálni, mire jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #21215 üzenetére
Nekem kicsit soknak tűnik az a 62%. Kell olyan magasan járatni?
Itt [link] elég jó értékeket ért el, ráadásul minössze 76 fokosan, tehát bőven volt még tartalék halkítani a ventit.
Persze, tuningolva nyilván torkosabb, de azért nem hiszem, hogy ennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Én ugye 290X-ről, váltottam Maxwellre, illetve eddig szinte csak AMD-m volt, és képminőségben nem érzek semmi változást, csak azt hogy gyorsabb, és nagyon direkt minden. A másik meg hogy pl az FC4-ben a bekapcsolt NV effektekkel is gyorsabb a 980, gondolom azokat sem "ingyen" számolja a GPU.
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #21217 üzenetére
Szerintem ez korrekt furmark+1100Mhz tuningtól. És mivel ez egy magasabb tranzisztorsűrűségű csip, ennek 75 fok semmi, nyugodtan lehet még kicsit feljebb engedni, ha a kártya VRM-je nem túl meleg.
Én úgy lőttem be a Giga WF3-am, hogy 80-85 fok között fogta meg, terhelés függvényében, de még ezt se mondanám soknak, az infrás hőmérő alapján a GPU mögötti rész 85 fokos GPU-nál volt olyan meleg, mint a 7900-asoknál bő 70 fokos GPU-val. Nálam így a VRM is 75-80 között maradt a WF3-on.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #21213 üzenetére
ah, szvsz meg mindig tul van arazva.
HSM: anno par evig tuningoltam es zavart a zaj, innentol nemi domain knowledgem van a temaban
daveoff: ja, nekem is ket generacio (harom kulonbozo setupban) eyefinitym volt, emiatt agyalok a valtason. DP->dvi kabelem sincs, csak miniDP . elotte 3870 volt (kellett a hdmi audio pass amit a 8800 gt nem tudott), elotte x800gto (nem volt ertelmes aron 6600gt az apron), elotte x1600pro (nem volt ertelmes aru 6600gt agpn). ha jol szamolom 8 ev utan fogok visszaterni nvidiahoz. markaprefereanciahoz oreg vagyok, viszont eyefinityt harom ev alatt kiismertem
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz proci985 #21220 üzenetére
Szerintem 195k teljesen elfogadható ár egy R9 295X2-ért, az egy más kérdés hogy állítólag csak szívás van a CF-el. Akkor inkább két 970.
Mondjuk azt nem tudom hogy a linkelt példányon lévő vizesblokk ráköthető-e egy épített vizes rendszerre. Ha megoldható akkor még olcsó is mert nem kell külön vizesblokkot venni rá.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #21218 üzenetére
Akkor eddig egy-egy az azonos és gyengébb képminőség állása.
(#21220) proci985: No igen, én is eléggé zajmániás vagyok. Nálam a SilverStone FT01 házikó beszerzése és a HDD-k kidobása után lett végre kedvemre való a gép zaja, azaz csendje. Mondjuk a passzív táp is sokat dobott a dolgokon, valamint a ház kissé túl szorgos gyári 12-es ventijének vezetékére némi ellenállás.
-
daveoff
veterán
Először, amikor a 290x-ről váltottam 780ti-re, akkor nekem is úgy tűnt mintha NV-vel recésebbek lennének az élek azonos beállítások mellett, aztán amikor visszaváltottam akkor döbbentem rá, hogy semmi különbség. Valszeg akkor is valami hasonlót olvastam valamelyik topikban, és elkapott a placebo hatás, tehát ez az egész minőségbeli eltérés szerintem csak egy városi legenda. A másik dolog a színvilág, erre több panasz érkezik, hogy NV-n sokkal fakóbb, hát nem tudom ebben lehet van valami, de nekem ez nem tűnt fel, lehet velem van a baj... Egyébként ez csak beállítás kérdése véleményem szerint...
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudom, masfel eve van CFem...
igazabol FC4nel se az volt a pont, hogy ment 20 fpssel nativ felbontasban, hanem hogy tippre med / highnal nem birt volna tobbet a rendszer 30fps mellett.
szerintem zart a rendszer, egy 45-50es radi egy ilyen tippre <100l/hs pumpaval nem valtja meg a vilagot sajnos. ertsd, a legkisebb EK 2.2es pumpa 400l/h, a kozepes 4.0 800l/h, a D5 meg 1600l/h, mig egy Corsair H100 olyan 70l/h korul mozog.
HSM: ja, par iteracio nalam is megvolt. anno elso eyefinitys setupnal 2 ora volt kitalalni, hogy 6950 kell a celra es 2-3 nap eldonteni, hogy nekem HIS kell mert az marad csendbe tovigterhelve.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #21224 üzenetére
Lehet!
-
-
proci985
MODERÁTOR
masfel evig eleg jol kiszolgalt a ket 7850, es 5760x1080ra kell ero. ahol ment szepen a CF ott kb a 780ti/titan/7970ghz szint kb megvolt, az esetek tobbsegeben -ertsd szinte mindig, kivetel a Rage- meg ment. igazabol elegedett vagyok veluk.
annyi, hogy nem art, ha az ember var par napot az uj jatekokkal, ami adott esetben par het is lehet. de elfoglalt emberkent ez oke. viszont nekem multimonitorom is van, tehat ha valamivel gaz volt, akkor jellemzoen nalam egy kartyaval, optimalizalatlanul 6 megapixelen elegge csunya helyzet tudott lenni. mostanaban meg eleg sok a dolgom ahhoz, hogy ha este hazaesek ne akarjak pihenes helyett forumokat meg xls/cfg fileokat turni. a tapasztalatom megvan, de anno pl Far Cry 3nal emlekeim szerint egy munkanapom elment felkonfigolasra
ha mondjuk a 290x csak 200Wot enne akkor a jobb multimonitor support miatt maradnek. de 300W ugy, hogy CFen gondolkodok egy alapvetoen furmark szinten terhelo scenariora, mar tul sok.
jaja, ez egyberendszer, szoval szerintem nem igazan jo megoldas
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz proci985 #21228 üzenetére
Jövőre én is gondolkodok egy UHD TV-én és jó lenne azon tolni az Assetto Corsát, de egy 290 nem elég hozzá viszont 2db tényleg sokat fogyasztana. A két kártya kb mennyivel gyorsabb az egyhez képest? Tényleg csak ~1.5x sebességet tudnak a kétkártyás rendszerek? Most nyilván nem a Benchmarkokra gondolok hanem a játékokra. Fontos hogy saját tapasztalat legyen.
-
proci985
MODERÁTOR
kb ezek voltak a tapasztalataim, viszont ez egy felkesz worklog.
ami a lenyeg, hogy ahol kellett, ott altalaban skalazodott, ha nem volt valami egyeb vegyeslimit, pl metro2033/crysis1. stalker CoP sunshafts, Crysis3 alatt kb furmark szintu terhelest lattam, Bioshock3, Far Cry 3 (mikor vegre ment) kb 70-90% kozott (Bioshocknal mondjuk szvsz medium felett kifogyott a memoria de csak 2 giga volt kartyankent). Dishonored alatt is vitte szepen 5760x1080at.
jellemzoen ilyen extrem felbontas mellett annyira nem jellemzo a cpulimit, hacsak nem valami effekt nem cpubound.
de erdemes tesztek kozott korbenezni, illetve a forumokon megnezni, hogy van e tamogatas es megy-e. plusz ovatosan banni az infokkal, user error komplikaltabb rendszereknel faktor, meg ha az user azt is hiszi, hogy o marpedi ert hozza.
amire ugyelj, hogy tobb kijelzovel / magasabb felbontas mellett az AMD karik nem szoktak visszavenni a mem orajeleket es a GPUorajeleket is kevesbe. emiatt az idle fogyasztas lenyegesen magasabb lehet, mint amit teszteken latsz, emiatt pedig fontos a normalis hutes, foleg multigpuval.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz proci985 #21230 üzenetére
Semmiképpen nem akarok több kijelzőt pont azért mert több a hátránya mint az előnye, beleértve azt is hogy meg is kellene vásárolni a kijelzőket. Engem egyáltalán nem győzött meg a többkártyás rendszer, ha esetleg lesz is akkor se ATI-val ez most már biztosnak tűnik. Köszönöm az infót.
-
deadwing
addikt
Hát, azóta megjavult... Mantle + CF memory leak probléma miatt szívtam egyébként.
Szinte csak BF4 megy nálam, de az utolsó játékpatch óta tökéletesen megy mantle-val a CF-em.
A hirdetésem azóta le is járt, és nem raktam ki újra, mert most felettébb kellemes a rendszer így60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Sontir Fel
őstag
Friss par perces a winem es ismet azt tapasztalom, hogy a trixx megfagy, ha settingsre kattintok. Valaki tapasztalt hasonlot?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
zimi1991
aktív tag
-
odorgg
addikt
válasz Sontir Fel #21234 üzenetére
Ugyan az a helyzet. AB miért nem jó? Azzal most nincs problémám kivételesen
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Sontir Fel
őstag
-
CsonkaImo
addikt
válasz BullKoxa #21240 üzenetére
Megjelenés óta elég érzékeny a játék az OSD-re. Vannak jobb, vagy rosszabb szakaszok, de fagyást is okozhat. Én csak addig használnám amig belövöm az OC-t. Vagy háttérben menjen a HWinfo. Azzal nálam még nem volt gond, igaz csak játék után lehet megnézni az értékeket.
-
Habugi
addikt
Nem mintha valaha gondot/szaggatást vagy hasonlót okozott volna nálam az AB OSD-je (csak akkor használom ha felvételt készítek..), de ha valakit büntet akkor szaladjon el a legközelebbi PC bontóba, ahol bő 2-3k hufért utánadobnak egy 1024/1280as LCD-t.
Na azon 24/7 mehet a HWInfo és a képernyő sincs teleszemetelve OSD-vel, plussz 50x több mindent lát az ember amikor bekapcsolja/odapillant.
Lassan egy éve van rendszeresítve nálam ez a megoldás, üt mindent....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Sontir Fel
őstag
válasz BullKoxa #21240 üzenetére
Úgyis laggolt, hogy nem jelenít meg semmit játék közben? Érdekes.
Én most abba futottam bele, hogy a whql driverrel nem volt hajlandó elindulni a játék. Próbáltam újra telepíteni, origint is, PBt frissíteni, de semmi. Aztán kínomban feltettem a béta drivert és megy a játék....
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BullKoxa
őstag
válasz Sontir Fel #21244 üzenetére
Hello! Kérdezném melyik beta van fent? talán a legújabb? ( 14.11.2 Beta ) Én a 14.9.1 betat használom, m
r mióta kint van. -
BullKoxa
őstag
válasz Sontir Fel #21249 üzenetére
Köszi a válaszodat! Akkor én nem cserélem le a mostani drivert. Eddig is jó volt nekem DX-l ezután is jó lesz!!
így van beállítva nekem. Sajnos még ilyen béna moncsim van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest