Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabrielarky

tag

válasz Klikodesh #12546 üzenetére

Köszi a választ, jogos amúgy!

3 éve olyan 83 ezer volt az MSI 4890 1GB OC, a Gigabyte 7950 3G pedig most 76e. Amúgy amikkel eljátszogattam komolyabban, azok még jól mentek 4890 OC-n is.

JÓTANÁCS, ROHADTUL FONTOS!

Beraktam a kártyát, Ati driver uninstall, reinstall, kipróbáltam gamékat, király volt minden. Másnapra rá nem tudok belépni sem Diablo 3-ba, sem Starcraft - 2be (launcher crashed, stopped), az XCOM menüje meg olyan tetűlassú slideshow, hogy behalsz, mire sikerült a load game, játszani sem lehetett. A venti nem tekert egyáltalán hangosan. Nem találtam semmit a fórumokon, szétcseszett az ideg.

Újrahúztam a gépet szombaton, pedig lett volna jobb dolgom is. Elindult minden játék. Pár órára rá már megint launcher crased, azthittem szétverem a gépet. Ismét több órányi fórum keresgélés, másoknak is előfordult, de tök vakvágány tanácsokat adtak egyik sem oldotta meg.

ERRE KIDERÜLT, HOGY ELFELEJTETTEM, HOGY NAPKÖZBEN FELRAKTAM A GIGABYTE OC UTILITIT és attól halt be minden. Kiléptem belőle, és láss csodát, minden programot perfektül indult.

Tehát fel ne rakjátok azt a szart, mert egyelőre mindent kinyír.

A kérdésem csak az, hogy ezek után ha húzni szeretném, mivel csináljam ? :D

-------------------

Gigabyte 7950 3G Windforce tapasztalatok:

- Alapból zéró hang, iszonyat csendes

- Battlefield 3 1920x1200ban minden ultrára rakva, röccenés mentesen megy. (i5 2500k proci, 4500ra húzva, 8GB 1866 Mhz Corsair memória) SEMMI HANGJA A VENTINEK, 55 celsius fok.

- Felraktam a kártyához adott Sleeping Dogs gamét, felraktam mindent extremere, brutál szép, nagyon élethű, effektek gyönyörűek, DE venti 67 fok, rendesen megemelkedett a hangja. Néha látszott, hogy nem folyamatos a kép, gondolom nem volt meg a 24FPS de épp csak annyira, hogy néha érzékeli az ember.

Azért vicces, hogy az elvileg Nvidiára optimalizált BF3 halkabban és simában fut, mint az AMD optimized cucc amit a kártyához adtak.

Mégvalami, Physix emuláció, Borderlands 2:

Alap esetben el is felejtettem bekapcsolni. Brutál szép a game, minden maxon. Na mondom bekapcsolom Physixet. Nem szarakodtam (4890-en valahol max és medium között voltak a beállítások, Physix low-on) feltoltam Maxra.

Röhgötem az egészen, vicces, hogy amit lezúzol tereptárgyakat, kb. mind egyforma kavicsokra zúzódik szét, kb. a halál fölösleges paraszvakítás kategória. Folyadékok esetén, a vér is folyt valamit, de úgy nézett ki mintha olaj lett volna. A "ponyvák" szépen lengedeztek de beléjük lehetett lőni. Na mondom ezért vegyek NVIDIA-t?

Na ez után jött a fekete leves. Van egy olyan rész a Borderlands 2ben hogy egy nagy terem közepén valami vízörvény és több irányból ömlik bele a csatorna vize. (a vízcseppek is kb. ugyanazok a "kavicsok" voltak mint kint ha lezúztam valami tereptárgyat, vagy fékeztem a járgánnyal és kaparta a talajt). Na itt 24 FPS-re esett vissza a játék :)

Úgyhogy ki kellett lépnem, visszaléptem, átállítottam LOW-ra és azóta úgy tolom.

Gyakorlatilag észre sem veszed a Physix hiányát (ennél a játéknál) ha előtte anélkül játszottad, még is gyönyörű az egész és jók az effektek.

WoW minden fullra pakolva jól megy a Pandarianos összetetteb területeken is, Diablo 3 grafikája "lágyabb" lett, de ezek nem azok az igazán gépigényes cuccok.

Remélem segítettem valakinek, aki Gigabyte 7950 Windforce vásárlásán töri a fejét.

[ Szerkesztve ]

SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés