Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Pajac: Hámozott narancs
 - moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt

Új hozzászólás Aktív témák
- 

bozont
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						A linkelt teszt összegző táblázata szerint igen (ár/teljesítmény mutatóról van szó ugyebár). Erre reagáltam.
Egzee
Eddig én is az FX6300-at tartottam best buy-nak, de sajnos még mindig kevés játék használja ki a 4+ magot, sőt sok még annyit sem. De ahogy nézem egy I3 4160 3e Ft-tal drágább az FX-nél és ott ahol kell az egyszálas teljesítmény keményen odacsap, amúgy meg kb hasonló szinten vannak.
De nem sokára nekem is megérkezik a 4690K és akkor tapasztalatból is tudok beszélni, hogy megérte-e vagy sem.Na, de nagyon off már ez. Szerintem zárjuk le itt.
 - 

Egzee
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						látom megtaláltad a mondat lényegét...
De akkor elemezzük ki kicsit a tesztet:
Starcraft: Igen, itt rendesen elhasal az AMD minFPS-ben, elismerem, még jó, hogy nem vonz a játék.
ARMA3: Mind1, hogy 100 v 130FPS
COD Ghosts: 64 helyett 60fps AMD-n
Metro: AMD 6300 nyer min. FPS-ben i3 ellen
AC: 2 FPS-el nyer az i3 AAAAZMÁVALAMI!
Sleeping Dogs: Nincs miről beszélni, 1FPS eltérések vannak
Tomb Raider: ugyanaz
BF4: Ennél is mindegy lenne nekem, hogy 85 vagy 95FPSInnen nekem egyetlen tesztben sem volt kifogásolható framerate csak a metroban, de ott az Intel is hasalt. Bevallom, az Intel sokkal fejlettebb szinten jár, de meg is kéri az árát. Amíg az én gépem 40FPS felett szaladgál minimum FPS-t illetően, én elégedett vagyok, ha cserébe gyönyörű grafikát kapok. Nekem számít, hogy mennyi pénzbe kerül a számítógépem. Ennek ellenére nem fogom fel, ha valaki egy 120-150e ft-os gépet szeretne összerakni, annak miért ajánlanak intel processzort, inkább komolyabb videokártyát kéne ajánlani hozzá. Akkor is Intelt ajánlanak, ha az adott keretből csak a fostos kis Pentium dual core mocskok jönnek ki.
Intelt venni a közép-felső illetve a felső és high-end kategóriában van értelme, ahol Oculus Riftre meg 3D-ben játszásra van szükség. Lehet, hogy évekig nem kell hozzányúlni, de a technológia fejlődése olyan ütemű, hogy azok alatt az évek alatt olyan fejlesztések látnak napvilágot, amiket kár kihagyni egy számítógépből, ezért így-is úgy-is alaplap cserére szorul az ember.
 - 

törölt tag
válasz

haypro

üzenetére
						Szakmai topikban... ahol megy a vita, hogy 50-60 vagy 80-90 FPS megy a CoD-ban.
 Azért a néhány %-os sebességtőbbletért képesek néhányan 3x árat kifizetni egy hardverért és ezt értelmesen még meg is magyarázni. A hűvősebb müködés meg nem mindegy, mert azon megy stabilan egy videókártya. A GPU hőmérsékletnél a VRM hőmérséklete melegebb 15-20 fokkal. Valamelyik alkatrész gyengébben birja a terhelést és túlmelegszik, akkor jöhetnek az egyéb gondok. FPS ingadozás és fagyások, grafikai hibák. Ezt meg nehéz kiszürni vagy hardvert kell cserélni, ami plusz kiadást jelent. - 

Apollo_21
addikt
válasz

haypro

üzenetére
						Azinternetadós részt majd meglátjuk..mert ugyvolt beharangozva h ha 1hónap letöltök 400gigát akkor az 400*150...de várjuk meg h egyáltalán bevezetésre kerül a dolog vagy sem.
1baj van csak vele..hogy akik most mégis bevezetni készülnek voltak legjobban ellene!
De van mit fejlődni
 - 

katt777
félisten
válasz

haypro

üzenetére
						Arról szólt az állítás, hogy 50%-ban tuningolhatóak a 7850-ek. Ez nem igaz, Speed(R) is igazolta.
Speed(R): GPU-ról beszéltél, ne magyarázd bele utólag a RAM-túlhajtást, amire én is éppen azt mondtam, hogy az kell a tuning érvényesüléséhez, ergo úgy vitázol, hogy ugyanazt mondod, amit én.

De egy kis matek: 860MHz-et 50%-kal tuningolni 1290MHz lenne, 1200MHz csak 39,5% túlhajtás. 1,2GHz 50%-os tuningja 1800MHz lenne, 1,5GHz mindössze 25% túlhajtás, ami azt jelenti, hogy effektíve jó, ha 30% teljesítményt nyersz, és akkor még nem bizonyított, hogy ezt minden játék órák hosszat kibírja, vagy csak elindul vele a gép, esetleg lefut 1-2 benchmark, az így kínzott VGA-k nem is olyan ritka degradálódásáról már nem is beszélve, amikor aztán jön a panasz, hogy "de hát 2 hette még tök jól ment a kari, most meg alapon is hibázik".Én vajon miért nem tapasztalok microlag-ot, amikor a GPU-t és a VRAM-ot ugyanolyan mértékben húzom? Talán azért, mert az távolról sem független az OC-tól. Pedig nekem is AMD kártyám van, és ugyancsak szeretem letesztelni a meghajtókat.
 Fogalmazzunk úgy, könnyen lehet, hogy ha beérnétek a GPU-nak csupán a RAM képességei szerinti tuningolásával, akkor nálatok sem lenne microlag, amiről alapon járó 7850-ek esetében még senkit nem hallottam panaszkodni. 
Azért szívesen letesztelnék egy ilyen hiper-szuper 7850-est (amelyről hiteles tesztet még nem láttam, de biztosan én vagyok tájékozatlan
 ), hogy rájöjjek, miért adta ki egyáltalán az AMD a felsőbb sorozatokat, az R9-es kártyák megjelenéséről nem is szólva. 

Eddig számomra inkább úgy tűnt, hogy azok forszírozzák ezeknek a kártyáknak a remek túlhajthatóságát, akik el akarják adni azokat. Mivel állításuk szerint ezek nagyon király kártyák, ennek csupán két oka lehet: vagy széthajtották őket a "remek" tuninggal, vagy az adott VGA-k nem tudják a mesét.

Nem balhézni akarok, csak nem láttam meggyőző érvet.

papírzacsi: Tévedsz, 150Ft/1GB, és MINDEN megkezdett GB-ra. Ez csak akkor havi, ha nem forgalmazol többet. Csak a napi vírusvédelem frissítés havi bő 3GB...
 - 

- 

törölt tag
válasz

haypro

üzenetére
						Battlefield 4 és a MANTLE (+ néhány DX9-es játékokban grafikai hibák), és a HD7850 energiamenedzsment kezelése és viszonya a 14.xx driverekhez. Ezért cseréltem a Sapphire HD7850 OC 950/1250 kártyámat ASUS R270X TOP-ra. Ez a váltás nekem többe is került mint neki... Most a néhány felsorolt kisebb bakin kivül minden játékban rendben vagyok és van 2-3 évre megint garanciális videókártyám. Az idén (jővő év közepéig biztosan) még boltokba kerülő játékokat AMD részéről az R200-as VGA-ra fogják optimalizálni.

- 

törölt tag
válasz

haypro

üzenetére
						Mint jeleztem számottevő többletteljesitményt (3-4 FPS) nem fog kapni a cserével. A játékok támogatottságával viszont előrébb járna egy R200-as VGA-val. Az R270X-et újonnan megszerzi (vagy nem sokat használtan), akkor szintén megéri az 5000FT-ot a garanciaidő miatt. Én nem sokat gondolkodnék rajta...

- 

zuzu000
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						Huh, még talán a zöld oldalon is szét kéne néznem akkor. Mit ajánlanál? AMD/Nvidia, minden közül. Proci, ár tekintetében (40k max). Elég jó 7870-ek is mennek ilyen áron. Annak a szintjét egy 750 Ti azért nem éri el, úgy láttam.
Tudom, kicsit már elkanyarodtunk a témától

- 

zuzu000
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						60W, komolyan? Mindig is AMD/ATI-s voltam, soha nem néztem utána az nvidiáknak. Még talán nekem is jobban megérné egy olyan? Hogyhogy ilyen kevés a fogyasztása egy AMD-hez képest?
szerk.: hát azért nem hiszem, hogy erősebb, legalább egy gyors keresés alapján ezt találtam:
6850 vs 750 - 

zuzu000
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						6 magosítva van 3,2 Ghz-n. Ha nagyon kell, akkor 3,5-6-ig fel tudom húzni.
Grave444 : én is ettől félek, de ha idehozzuk, megnézem, leteszteljük, akkor mi baj lehet?

szerk.: haypro: nem nagyon szeretnék gépet fejleszteni már, ezt a cserét is csak azért vállaltam be, mert találtam vevőt a HD6850-re, aki ad érte szintén 30 ezret
 tehát 0 forintos csere lenne egy 6850 -> 7870. - 

joysefke
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						Ha garantáltan megy a tuning akkor a 280 jobb vétel lehet mint a 270X, de ha már tunning akkor tegyük hozzá, hogy a 280X is húzható és alapjáraton a 280X-nek nagyobb az előnye a 280 fölött, mint a 280-nak a 270X fölött..
Most a 280X árakra ránézve, ha használtan vennék akkor mindenképpen 280X et vennék 280 helyett, ha újonnan, akkor lehet hogy inkább 280-at 280X helyett (annyival nem lassabb a 280 mint amennyivel újonnan olcsóbb)
 - 

joysefke
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						Jaj ne, "lealázza" szűk +10% nem lealázás, főleg nem +15-20%-nyi pénzért.

Asus 270X 51700Ft - Asus 280 -59900Ft. MSI-nél is hasonló a felár. (most néztem az Árgépet)Ettől eltekintve ha éppen bolti újat vennék és a 280 is beleférne a keretbe, akkor egy 8E Ft felárat talán még kiadnék, feltéve, hogy 280-ból nem a leggagyibb hűtős kerül megvételre...
A Tongától meg nem várnám, hogy azonnal lenyomja az árakat és eljön a kánaán. A teljesítményben megfelelő 280/280X modellhez képest tuti felárral fog érkezni aztán mire normalizálódik az ára, a 280/280X készleteket már ki is söpörték a jelenlegi áron.
Persze ha valaki beéri a kedvenc játékai Twitch közvetítéseivel és szeret várni, annak bőven megérheti Tongát várni, utánna meg lehet arra várni, hogy a Tonga ára normalizálódjon és beálljon a teljesítményének megfelelő szintre

J.
 - 

Steve198310
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						Kemény az az 500 hozzászólás

Nem tom ....... olyan 1200 hozzászólásom van és a tények alapján (1481) De igen lehetséges a gagyibb de mint itt már nem elsőként elhangzik ezek alap órajelben 1070-1180 között állnak. Devil 1180, Toxic 1150 , Asus top 1120. és így tovább ha jól emlékszem 1070 az alja a BOOST 270X eknek. Re mélem elég fehér a dolog. Lehet testvérek a 7850-7870-(7870xt) de még is más az R9 2xx csakád

- 

Apollo_21
addikt
válasz

haypro

üzenetére
						A gyári tuningos kártyákról annyit h volt szerencsém DCUII TOP os 7870hez..nemtudom a sima általában meddig húzható..de ez a példány amit birtokoltam olyan 80mhz emelésre beadta a kulcsot..persze ebből nemvonhatom le h mind rossz..de mivel már alapba megvan cibálva kevesebb van benne mint ami direkt levan húzva 950 vagy 1ghz-re...mert ugye ez alap 1100as volt
 - 

Steve198310
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						Te azért remélem tudod at hogy 1120Mhz a top asus jele amivel csinálhadsz te bár mit nem megy 1250Mhz-t a GPU. Persze olvasmi meg tanultál

A saját testjeim alapján meg a legtöbb forumtársamé azt bizonyítja fehérholló az 1200 feletti darab. Sőt a Toxic sem megy 1220 felett pedig igen a legjobb alkatrészegből készült darab. A leg mínőségibb 270x.
Na tehát volt 2db 270X az elmúlt egy évben de egyik sem megy játékok alatt stabi 1180Mhz felett. De azért meg súgom amit le cseréltem Dual-x HD7850 az 1235/1425Mhz-t ment stabilan játékok alatt.
Na de vissza kanyarodva a R9 270x hez az a helyzet a legtöbb darab 1100Mhz-en ketyeg erre húzol még max 50-80Mhz-t és kaptál 2-4 max 6FPS-t amivel lehet elkezd jobban melegedni. Sőt biztos. Ennyit a
 - 

- 

bozont
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						Persze hogy egy 7850 esetében (vagy hasonló amiben sok tartalék van) érezhető plusz az azért mégis csak közel +300Mhz, na meg ott a ramokat is jócskán lehet húzni amit többet számít. De +100MHz nem jelent eget verő különbséget, főleg ha a ramokat sem lehet már nagyon túlhajtani. Nem egyszer volt, hogy a 7770 és 7790 esetében elfelejtettem bekapcsolni a tuningot és nem igazán tűnt fel játék közben érzetre (pedig megvolt az 1150-1200MHz), fps számláló meg nem fut folyamatosan azon persze biztos látható lenne az a pár plusz fps.
A lényeg hogy egy butított kártyánál látványosabb gyorsulást hoz a tuning és több értelme van a dolognak, mint egy olyan kártyánál, ami már amúgy is közel határon jár. A 270X pl ilyen.
Persze attól még lehet próbálkozni a tuninggal és egyetértek Grave444-gyel, ha már fizettünk érte akkor ne maradjon parlagon még 0.1 fps sem. Csak nem szabad csodát várni.

- 

joysefke
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						a tesztoldalak válogatott kártyákat kapnak tesztelésnek, arra nem érdemes alapozni. Egyébként szvsz ha az övé alapon bírja mondjuk az 1150-1175-t akkor nem érdemes szanaszéjjel feszelni +50-75MHz-ért, annyit a további sebességnövekedés nem ér.
A meggyfa tetejére sem mászik fel az ember az életét kockáztatva fel leszedni a felső 2 kg meggyet miután az alsó 20Kg alacsonyan lógó gyümölcsöt gyorsan leszedte...

J.
 - 

Steve198310
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						Látszik nem igen ismered ezeket a kártyákat már. Ezek nem az első szériás HD7870 ek. Ki vannak hegyezve és nem igen mennek 1150 stabilnál többet. Már a Powercolor Devil 270X sem ment 1180 nál tőbbet. De 1250 a mesében van ezek között már nincs. A fehér hollónál ritkább az a darab ami stabilan 1200-at megy. Stabilban az enyém is 1150-1180 között. Viszont ram 1568Mhz.
+ FPS meg mi 2-4 ? Nem igen hoz többet. Sőt ha valamit nem csinál jól akkor még lassulni is fog meg el kezd hibázni a GPU és jönnek a villámok kockák stb.
Mielőtt valami oltári baromságot írsz légyszíves olvass.
 - 

Steve198310
őstag
válasz

haypro

üzenetére
						Jelen esetekben teljesen mindegy ha mindegyiket alap orajelen (270x 1100@= 7870 975@) ugyan azt hozzák játékok alatt. Tesztekben nem tudom nem igen szoktam tesztelgetni.

Kicsit messze van az a 7970 tesó ott van némi rambéli különbség meg a közel +500 shader egység a többiről ne is beszéljünk. Köszönő viszony csak a gpu neve
 - 

Clemi
veterán
válasz

haypro

üzenetére
						Mértem egy újabbat, de most több opciót bekapcsoltam ami a Maximum értéket rögzíti.
Most így nézett ki egy újabb óra után:

Az a 127 fok nem tudom mi volt.
Egyébként az Asus mellett a legfőbb érv a 3 év garancia volt, és nem mellékesen hibátlan állapotban most adtam el az előző kártyám (3 év és pár hónap után) ami szintán ASUS volt
 Valahogy megbízom a márkanévben. Mióta PC-t használok (kb 1988 óta) csak ASUS alaplapom volt eddig 
 - 

khes
tag
válasz

haypro

üzenetére
						EZ az, amivel többet tudok nálad. Bár ha érdekel annyira a téma, hogy ne csak fikázz ide a fórumra, akkor el fogod olvasni és te is ugyan annyit fogsz tudni a DX12-ről, mint én.
#belinho
Igen, olyan kártyáknál van értelme a több ram-nak, ahol van egy elég combos GPU, ami ki is tudja használni. Egy akármennyire túlhajtott Pitcairn XT nem lesz képes azt a 4 GB-ot egészségesen kihasználni.
 - 

törölt tag
válasz

haypro

üzenetére
						Én kevesebb cserélgetéssel inkább Full HD-s monitort vettem. Ezzel nálam még több lett a FPS a játékok közben, de ezt is leirtam fentebb. Tesztoldalak is Intel CPU-t, lehetőleg 4GHz felett használnak a CPU limit elkerülésére. Nekem az FPS értékem nem növekszik 4GHz-es órajelen sem, csak ha a GPU-t is tuningolom vele együtt. Ebböl indultam ki ahogy nálam müködik és ez úgy látszik hiba volt.
 - 

törölt tag
válasz

haypro

üzenetére
						HD6850-et használtam 1280x1024-es felbontásban ameddig nem volt FHD monitorom. Amikor megvettem a HD7850-et még mindig a CRT monitort használtam ebben a felbontásban. Akkor is mértem gyorsulást, nem is keveset, majd Full HD felbontásban kaptam meg azt a teljesitmény ami elvárható. Ne állitsunk már olyanokat, mert nem hiszem el hogy 1440x900-ban kevés egy Phenom II X4 és hogy olymindegy hogy egy HD7850-et vagy egy HD6870 használunk a gépben.

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
 - ASUS RTX 5060Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
 - BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért a néhány %-os sebességtőbbletért képesek néhányan 3x árat kifizetni egy hardverért és ezt értelmesen még meg is magyarázni. A hűvősebb müködés meg nem mindegy, mert azon megy stabilan egy videókártya. A GPU hőmérsékletnél a VRM hőmérséklete melegebb 15-20 fokkal. Valamelyik alkatrész gyengébben birja a terhelést és túlmelegszik, akkor jöhetnek az egyéb gondok. FPS ingadozás és fagyások, grafikai hibák. Ezt meg nehéz kiszürni vagy hardvert kell cserélni, ami plusz kiadást jelent.

Fogalmazzunk úgy, könnyen lehet, hogy ha beérnétek a GPU-nak csupán a RAM képességei szerinti tuningolásával, akkor nálatok sem lenne microlag, amiről alapon járó 7850-ek esetében még senkit nem hallottam panaszkodni. 
 ), hogy rájöjjek, miért adta ki egyáltalán az AMD a felsőbb sorozatokat, az R9-es kártyák megjelenéséről nem is szólva. 

Itt is 40-45 körül megy használtan a 270x ennyiért nem láttam 280-at de ha te adsz el 280-at 45 ezerbe meg veszem