Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egzee
őstag
válasz
haypro
üzenetére
látom megtaláltad a mondat lényegét...
De akkor elemezzük ki kicsit a tesztet:
Starcraft: Igen, itt rendesen elhasal az AMD minFPS-ben, elismerem, még jó, hogy nem vonz a játék.
ARMA3: Mind1, hogy 100 v 130FPS
COD Ghosts: 64 helyett 60fps AMD-n
Metro: AMD 6300 nyer min. FPS-ben i3 ellen
AC: 2 FPS-el nyer az i3 AAAAZMÁVALAMI!
Sleeping Dogs: Nincs miről beszélni, 1FPS eltérések vannak
Tomb Raider: ugyanaz
BF4: Ennél is mindegy lenne nekem, hogy 85 vagy 95FPSInnen nekem egyetlen tesztben sem volt kifogásolható framerate csak a metroban, de ott az Intel is hasalt. Bevallom, az Intel sokkal fejlettebb szinten jár, de meg is kéri az árát. Amíg az én gépem 40FPS felett szaladgál minimum FPS-t illetően, én elégedett vagyok, ha cserébe gyönyörű grafikát kapok. Nekem számít, hogy mennyi pénzbe kerül a számítógépem. Ennek ellenére nem fogom fel, ha valaki egy 120-150e ft-os gépet szeretne összerakni, annak miért ajánlanak intel processzort, inkább komolyabb videokártyát kéne ajánlani hozzá. Akkor is Intelt ajánlanak, ha az adott keretből csak a fostos kis Pentium dual core mocskok jönnek ki.
Intelt venni a közép-felső illetve a felső és high-end kategóriában van értelme, ahol Oculus Riftre meg 3D-ben játszásra van szükség. Lehet, hogy évekig nem kell hozzányúlni, de a technológia fejlődése olyan ütemű, hogy azok alatt az évek alatt olyan fejlesztések látnak napvilágot, amiket kár kihagyni egy számítógépből, ezért így-is úgy-is alaplap cserére szorul az ember.
-
Egzee
őstag
Sok Inteles...

http://www.hardwarepal.com/best-cpu-gaming-9-processors-8-games-tested/
Nesztek itt van mennyit számít játékban a procitok... Aki a pénztárcáját nézi, annak elég a CPU Performance Index Value-t néznie. Igazából 1-2 játék van a közel 10-ből amiben elpicsázza az Intel az AMD-t, egyébként meg nem számít ANNYIT!
Itt pedig a verdikt:

Végszónak meg annyit, hogy le a kalappal az i3 előtt, kár, hogy semelyikőtök az életbe nem ajánlotta senkinek!
-
Egzee
őstag
válasz
üzenetére
BGA hibának nevezik, mikor a chip forrasztása elválik a nyáktól. ha garanciális, vidd vissza, 1000%-hogy újat kapsz. Ha nem, akkor: f27-hez fordulj!
-
Egzee
őstag
válasz
JegesEmber20
üzenetére
Nekem a 450W-os Chieftecem túlterhelés miatt lekapcsol... Lehet jobb márka a tied, de szerintem akkor sme fogja bírni az a táp sem. Bemelegedett állapotban 380W körül mozog a fogyasztásom, Düwi áramfogyasztás mérővel. Én most 550W-os tápot fogok hozzá venni.
-
Egzee
őstag
ez így van... másik komoly tényező, hogy nekem azért friss levegő kering a gépben, mert előről 2db 12centis tolja be a szellőt, hátul meg egy 12es tolja ki. A tápegység meg a maga levegőjét szívja alulról.
Pár poszttal feljebb kérdezte, hogy tuningolom-e. Hát egy olyan csapdába estem, hogy minden alkatrészem modern, csak a tápom egy jó öreg Chieftec GPS-450 és így is alig bírja kiszolgálni a konfigot, sőt, Assetto Corsa játék közben még ki is kapcsol a gép, a kevés áram miatt
Egyébként tesztelgettem a motyót, elég keményen bírja a tuningot, de majd ha rendes tápom is lesz, ami valszeg nem fogja ejtegetni a feszültségeket a terheléstől, majd meg is kínálom azt a tuning lehetőséget.Sima bioson meg még mindig nem volt flickering!

-
Egzee
őstag
válasz
üzenetére
Így van! Egyáltalán nem mindegy, hogy 50-60 vagy 70-80fok! Én 70-ig vagyok halál nyugodt, de volt egy 4850-esem aminek a vrm-je egyszer elérte a 100fokot. kikapcsoltam egyből a gépet. Örülök, hogy most jó hűtő van a kártyámon, ez a Twin Frozr nem egy szar kiadás, ugyan a Sapphire 3 ventisével is kibékültem voltna... Esetleg egy HAWK edition backplatejére lenne jó szert tenni, ami nagyon úgy tűnik, hogy ugyan az a twinfrozr mint ez, csak a backplate kiegészítéssel, meg 20mhz különbséggel...
-
-
Egzee
őstag
válasz
milchiboy
üzenetére
nem a driver volt, az biztos, mert azzal is csinálta, netmentes idők voltak mikor megvettem és cd-ről telepítettem. mióta visszaváltottam nem jelentkezett flickering, de utánajárok, hogyan frissíthetném le az uefi részt is, mert ha kiadják a win10-et akkor én már tényleg váltok és akkor uefi boot időt akarok meg minden!

egyébként nem értem ezeket a gyártókat... 50%-os ventisebességnél vagy 20 fokkal hűvösebb és nem is hallani semmit. -
Egzee
őstag
válasz
milchiboy
üzenetére
Visszakapcsoltam UEFI-ről BIOS-ra, eddig még nem láttam flicket. Majd kiderül, most visszakapcsoltam a hardveres gyorsítást is a chromeban. Ha sokat szopok ezzel a szarral akkor megint nyvidijás leszek, pedig egy javíthatatlan AMD fan vagyok... Egyébként most is azt mondja, hogy ez a legfrissebb, mármint a Liveupdate 6.
-
Egzee
őstag
Screen Flickeringre meg VBIOS-ra visszatérve, most átkapcsoltam vissza BIOS üzemmódra UEFI-ről és most
015.040.000.000.002887 helyett 015.041.000.000.002887-et mutat az AIDA. Megnézem, hogy most van-e a jelenség, mert akitől vettem azt mondta, hogy ő már frissítette és megszűnt, de én UEFI-ben kezdtem el használni. UEFI-t nem lehet frissíteni? Ha majd Win7 helyett Win10-el akarom használni akkor itt fog fickándozni nekem a képernyő? -
Egzee
őstag
válasz
sklopp
üzenetére
250-es videókártyával nem vennék már gépet, minimum 260-assal. Procin inkább spórolnék, ha ilyen árban építenék gépet, akkor összarakatnék egy egyedit.
Legolcsóbb alaplap, legolcsóbb FX-es AMD 4 magossal, 4, de inkább 8 giga rammal, abból is a legolcsóbbat választanám, csak hogy beleférjen a keretembe egy R7 260-as kártya. Játékok esetén túlbecsülik ezeket a fránya procikat...
Sőt, IPON gépösszerakójában nekem ki is jött egy AMD FX 4 magos konfig 2x 4gb rammal 260X 2GB-os VGA-val 130ból... Sokkal jobb mint az Emporium Inteles szara.
-
Egzee
őstag
válasz
milchiboy
üzenetére
Az MSI programja azt mondta, hogy ez a legfrissebb bios hozzá. Egyébként már átkapcsoltam a kapcsolót, de mivel win7et használok, nem látom sok értelmét még az UEFInek... Igazából használati utasítás hiányában teljesen meg vagyok zavarodva... Ilyet még nem láttam, hogy nincs használati, MSI-t sem veszek többet egyébként... Hűtés is van rajta, csak nem hűt... Milyen dolog, hogy nekem kell fix 40%-ra állítani a hűtést, hogy hűtsön? Nevetséges.
-
Egzee
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kedves Uram, én aztán nyúzom a cuccom és mindenféle lagot felfedezek, de olyan folyamatos minden játék, hogy azt szavakba nem tudom önteni... Enyhe röccenés talán pályabetöltéskor jelentkezik, de ugye ez sem lépne fel szerintem, ha az SSD-mről játszanék.
Teljesítményre nálam 5* a kártya, nagyon örülök, hogy megint találtam magamnak játékos kártyát 40 ropi körül, eddig minden szép és gyönyörű, bár csak 1440-ben játszom, de minden szűrés a lehető legmagasabb szinten van. Assetto Corsa is gyönyörű, BF4 meg ilyeneket ki sem próbálom, mert az már a kis low profile 7750-esemmel is ment vajazottan.
Egyedül ez a fránya flickering...

-
Egzee
őstag
-
Egzee
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Bármilyen használat közben észreveszem ezt a flickeringet, de leginkább böngészéskor jelentkezik. (elég gyakran, hogy zavaró legyen) Film nézéskor kb olyan gyakorisággal mint játéknál, tehát ritkán.
Kártya:
http://www.msi.com/product/vga/R9-270X-GAMING-2G.html#hero-overview
BIOS verzió:
015.040.000.000.002887
Driver:
MSI gyáriról pont emiatt újratelepített 14.12 AMD Catalyst Omega.A probléma nem szűnt meg driverrel, Chromeban GPU gyorsítás kikapcsolva.
Van Windows alatt is VSync?
-
Egzee
őstag
Biztos elmondtátok már 1000x-szer a topicban, de rákérdezek még1x, mert angolul flickeringnek hívják, de magyarban lehet vagy 100 szinonimája a jelenségnek.
Tehát időnként ugrik a képernyő, mindenkinél jelentkezik.
MSI 270X TwinFrozr Gaming 2GB frissített biossal friss driverrel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Úgy 14-15e egy FX-6100
Nem tudom másoknak hogy jött le, én az Intelt is tisztelem, csak feleslegesnek találom otthoni felhasználásra.

Egyébként tesztelgettem a motyót, elég keményen bírja a tuningot, de majd ha rendes tápom is lesz, ami valszeg nem fogja ejtegetni a feszültségeket a terheléstől, majd meg is kínálom azt a tuning lehetőséget.