- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kraftxld: Untappd lista
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
sepsi0 #56152 üzenetére
A driveren keresztül alapvetően a GPU/memória órajeleket tudod befolyásolni. Magától (a szoftver) ezekhez nem nyúl, ugyanis az üzemi órajeleket a kártya BIOS -ából olvassa ki, és itt meg is áll a mutatvány. Az áramfelvétel a feszültség/órajelek/terhelés függvénye. Erre (a max korláton kívül) nincs befolyásod, mindig annyi lesz a felvétel, amennyire igénye van, illetve ameddig engedi a kerete. Teszem azt x értéket fogyaszt alapjáraton, 4x értéket meg terhelve. Ha belegebedsz, sem fog 4x fogyasztást produkálni alapjáraton, mert nem a te törvényeid, hanem a fizika villamossági törvényei szerint működik a kártya, ami szerint ha nincs meló, nincs (akkora) fogyasztás.
Az overdrive nem csicsa, hanem arra van, amire a neve is sugallja: túlhajtás. Mi eddig a normál üzemről beszéltünk, remélem nem akarod az egészet kicsavarni azzal, hogy errefelé tereled a beszélgetést. Az overdrive másik történet, amit lehet ésszel csinálni (pláne ha arra alkalmas az adott példány), és lehet eszetlenül is. Az egy dolog, hogy ezzel reklámoznak kártyákat (verseny van ugye), de a gyártók a reklámon túl nem rajonganak annyira érte. A garis miértre egy másik példa: elvileg illene az efféle technikát ESD védelem mellett szerelni, de nem állnak mögötted ezt ellenőrizni - pedig van elég kretén, akik a fincsi műszálas otthoni anyagokon végzik a szerelést, vagy ilyenre dobálnak alkatrészeket. A gyártó kénytelen ezt is benyelni, Vér Pistike meg esetleg dühöng, hogy mekkora sz*rt vett megint...
A tervezett avulásra én csak válaszoltam, de számomra tény, hogy egyre szarabb minden.
Írtan párat az okok közül.
Záró gondolat. Szoftveresen szándékosan/véletlenül egy hardvert sem lehet megölni?
Az a Crimson hiba, amin szokás lovagolni - és amit javítottak - sem arról szólt, hogy feltelepíted, egy gombnyomás, és már halott is a kártya. Ott a (venti) hűtésbe barmolt a driver (és ott sem mindenkit érintett, nálunk is ment mindkét kártyán hiba nélkül az a bizonyos driver), elégtelen hűtést okozva. Nem a semmiért magyaráznak sok topicban, hogy melegedős kártyánál hiába bírja az adott órajelet, ne menjünk huzamosabb ideig egy bizonyos hőmérséklet fölé. Egy ideig még elmegy a kártya, aztán már nem.
Az overdrive más kérdés: én ugyan személyesen nem próbáltam irreálisan magas értékekkel ajándékozni a kártyáimat, de ott szvsz bőven lehet tenni azért, hogy ne maradjon a régi (AB alatt pl eléggé ki lehet ütni az eredeti órajel korlátokat, de ugye az sem normális üzemnek számít). Az overdrive viszont nem üzemszerű használat, bekapcsolásával (pontosabban a túlhajtással) magad növeled a kockázatát annak, hogy a kártya rövidebb ideig fog esetleg szolgálni. Én sem használom alapon a kártyáimat/procijaimat alapon, de felfogtam, hogy mivel jár(hat) ez. Illetve akkor is felfogom, amikor mondjuk előszedem a VBE7/AtiWinFlash proggikat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest