Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dark_hmz

tag

Üdv!

A hét elején belevágtam egy BIOS szerkesztő összedobásába. Mivel hallottam, hogy DroiDMester kolléga foglalkozik BIOS módosítással, én meg eddig nem csináltam ilyesmit, megkerestem és beszélgettünk a témáról. Sajnos arra jutottunk, hogy ez nagyon kemény meló lenne mert nem nagyon van kiindulási alap, nincs dokumentáció, úgyhogy egyelőre marad a manuális barkácsolás. :) Én viszont úgy döntöttem, hogy azért ilyen könnyen nem adom fel, olyan nincs hogy nem lehet programot írni hozzá. :DD Szóval tovább folytattam amit elkezdtem, kutattam, és most úgy tűnik, hogy lassan ősszeállnak a dolgok. Rengeteget tanultam a héten a témával kapcsolatban, és azt hiszem a végén egy használható kis cucc lehet belőle. Egyelőre annyit csinál a progi, hogy miután kiválasztottam egy BIOS-t, végigmegy rajta és egy szövegdobozba logolja amiket megtalált (powerplay és feszültség táblázatok keres, a többi nem fontos nekünk). Letöltöttem egy halom BIOS-t TPU-ról és azokkal tesztelgetem, egyelőre úgy néz ki, hogy életképes a dolog. :)

Itt egy kép az én kártyám BIOS logjáról:

Új hozzászólás Aktív témák