Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Methionyl
üzenetére
Köszönöm a válaszodat

Nem tudom miért, nekem az a lélektani határ
a 60 fok. Videó kártyámat is úgy állítottam be, hogy maximum 55 fokig menjen a hőmérséklete.Hát, amiket mutattál / írtál, én kettőt ( hármat ) tudnék elviselni

Noctua D14/D15
BeQuiet! Dark Rock Pro 3A többi nem tetszik
De lehet én is beérem a "profi fekete kaviccsal
)
Majd írnál tesztet, illetve pár képet lőnél, hogy milyen is ?
Illetve mennyin hajtod a procit ?Üdv. Tubica

Szerk: PH-TC14PE <--- még Őt megnézegetem, de ahogy olvastam, csak low profile ram fér alá.
-
válasz
Methionyl
üzenetére
Szia

Hát, prime alatt is kipróbáltam

Ott 7x fokig ment fel 4ghz-en a gyári hűtővel. Vízzel 50-55 fok volt ( ha jól emlékszem a maximum 4.4ghz-en )
Még gondolkodok egy esetleges Noctua NH-D14-en is.
Engem a hangerő nem érdekel. Inkább, hogy minél hűvösebb maradjon. A 4.4ghz az teljesen korrekt, mivel fesz emelés nélkül el tudom érni, és PRIME95-is lefut rajta ( 1 órán keresztül ).
Esetleg valami ajánlás hűtő terén ? Kompakt víz kilőve, mert már a második hal el....
( Raijintec Triton / Eisber SOLO )Üdv. Tubica

SZERK: A célom, prime95 teszt alatt, 60 fokon tartani a proci 4.4Ghz-en ! Ez lehetséges egyáltalán levegővel ?

-
tibee77
őstag
válasz
Methionyl
üzenetére
A feszt felpöcköltem 1.398-ra, orajel 4.6-on.IBT teszt a 10. körben
ällt, majd a vegen hibäval vegzödött.Ja es mindig mikor kört vältott akkor a proci kihasznältsäga leugrott 94% környekere.Ez normälis vagy a lap throttling-ol, esetleg keves a fesz?Ja es ezek az ibt eredmenyek a körök vegen mit jelentenek?Reg huztam mär a procit es nem emlekszek ilyen eredmenyekre.Ez hibät jelent minden körben? -
-
rambustibi
őstag
válasz
Methionyl
üzenetére
Kimaradt az Asus Crosshair Formula Z..

norbi642:
Nagyon jó processzor a 9590, csak ajánlani tudom. Az a proci, amely még mindig megdobogtatja a szívem.
Erős, jó proci, viszont kell alá a már említett alaplap valamelyike és egy komolyabb kompakt vízhűtés. Itt a 25ezer és feletti árkategóriára gondolok.Methionyl:

-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
jaja.. ezt én is akartam írni, hogy elég keményen átírták a pontokat...
Egy kérdés... a sok próbálkozás után végre sikerült kiszürnöm mi a cpu-m gyenge pontja. Az NB-t nem szabad nagyon emelnem, mert akkor kékablakos halál van. Tegnap szépen tesztelgettem 4,4 helyett ahogy eddig járattam 4,7 en is elmegy, elég jó hőmérsékletek mellett léghűtéssel (68 fok ibt very high 10 kör után), DE, 4,4 en csak 1,38 voltot kér, innen nem bírtam stabilan elmozdítanom, de most nem fsb-t, hanem szorzót emeltem, ill. az nb-feszt 2350 alatt tartom, (pedig emeletem már 1,2v ról 1,25 voltra és 1,3 ra is) de így is kékablak... szóval most 4,7 Ghz-n 1,44 voltal stabilan hajlandó működni, mennyire érdemes kínoznom, vagy inkább elégedjek meg egy 4,5 el, ott még 1,416 volton stabil.. -
Habugi
addikt
válasz
Methionyl
üzenetére
Nekem sem volt fogalmam se, úgy kellett nyomozni mert nem tudtam bekavar-e a benchbe: [link]
(#61769) rovtiv3:
Jópár embernél nem állítható/látható az LLC, forceolva van, köztük nálam is, ha jól nyomoztam Highra. Rendre igyekszem szóvá tenni amikor valaki éppen rácsodálkozik egy-egy adott CPU-Z fesz értékre.
A HWInfós erőforrás igényével kapcsolatos észrevételed nekem homály, bekavarhat nem egy tesztbe/benchbe amiért adott időközönként végigkérdezi/olvassa az összes szenzort de hogy nem hidegebb tőle a CPU az tuti.
A frissítést egyébként te magad állítod be neki, azt hiszem alapértelmezetten 2sec, nálam elég régóta 1sec. Tetszés szerint feltolod 3-4re és vélt vagy valós probléma solved.
A HWMonitor sem rossz, személy szerint nagyon hiányolom belőle az Avg. oszlopot, kicsit fapados. Itt meg is állnék, ugyanis ha az LLC-re vonatkozó észrevételedet párosítod pl a HWInfo Avg/Max oszlopával, feltéve hogy valaki szolgál ilyennel a tesztje mellé, nagyon szépen látszik a valós fesz amit adott proci felvett a teszt közben, függetlenül attól hogy "Idleben" teszem azt egy CPU-Z éppen mit mutat, LLC beállítástól függően.
Egyébként ha tapasztalod ezt az erőforrás igényt, érdemes csiki-csukizni adott teszt/bench rendszergizdaként való indításával, esetleg High priority. Hozzáteszem, ha valami komolyabb benchet/eredményt szeretnék megfutni akkor nem monitorozok semmivel, adott fesszel előzőleg ránézek mindig.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Methionyl
üzenetére
FXnél ez nem ennyire eccerű.
IBT-vel tudod nézni, hogy mennyit növekszik a teljesítménye amikor meg van hajtva.
Vannak esetek amikor stabilnak tűnik, de a kevés fesz miatt visszavesz 1-1 magot.
Mondjuk ez csak akkor gond, ha tényleg mind a 8 mag maxon megy.
Nálam még alapon is látszk, hogy néha néha visszaveszi a frekit.Out: Miért ne befolyásolná a TDP-t?
Persze hogy befolyásolja. Szénné rángatod még 200Wot is kicsikarhatsz belőle.jakusj: nálam 1.5Von sem volt stabil, bármit csináltam. 2 modul szinte azonnal leállt mindig.
-
-
lovas001
aktív tag
-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Jatekra,filmezesre,netezesre nekem eleg. Idaig meg nem talaltam olyan jatekot ami nagyon izzasztana (talan mad max - 80% fölött hasznalja minden magot). A vidkartya is sokat szamit mellette, de kihajcsa
a 760 phantomot is!
Diaz: most mar engem is letiltottak a kasszarol otthon, egy darabig be kell ernem ezzel. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
1,365 nél behal az 5. mag, a többi tudja amit tudnia kell, ennél lentebb már nem tudom vinni a voltot. newwave-nél ez a proci 4,5 -en ment de 1,456v (? nem bizti hogy hól emléxem). Nekem 4,4 volt a cél, meg is álltam, minek kínozzam tovább. Amire kell elég, a gainward 760 phantomot simán kiszolgálja.. A kérdés a memóriákról még mindig érdekelne... kingston hyperx ddr3 4gb 1600mhz xmp cl9 blu x2 1,65 voltot kap...
-
Habugi
addikt
válasz
Methionyl
üzenetére
Nos igen.., mondhatni egy kicsit átestem a ló túlsó oldalára..

Mentségemre legyen mondva, az egész "folyamat" onnan indult, hogy baráti ajánlásra megvettem az ASUS 280X-et (ugyan akkor amikor a 8320ast is.., 2k13.dec..), az egyetlen olyan VGA-t, amit a leginkább súlyt az artifact jelenség [link], amit a vRam (egy vagy több memória chip) túlmelegedése okoz. Azért, mert a kártyán szám szerint nulla Hynix memóriachip van hűtve, nulla.

Szembesülve a ténnyel, bőven későn, elkezdtem agyalni mit is tehetnék hogy elkerüljem.., ebből az állapotból indult minden: [link], akkor 10éves ház, felsőtápos, 8320on topflow hűtő, 9es ventik (lepörögtek 10évet, a mai napig mennek/mennének!!!) stb..
Szóval csak hogy ne salátázzak sokat, elsőnek jött a VGA PCB hűtése, hogy a VRM a FET-eken keresztül ne tudja a nyákon keresztül többlethővel büntetni a környezetében levő vRAM chipeket.., mivel ez a megoldás bő 20-25 fokot lefújt a VRM-ről felbátorodtam és elkezdtem húzni.., mit ad isten kiderült hogy egy kivételesen tuningos darabot fogtam ki..

Oké, ezt muszáj tuningolva használni emiatt, 10éves ház.., oké csere, de hamár csere akkor top léghűtéses a VGA tuning okán, aztán hamár új ház, kéne valami emberesebb CPU hűtő is mert amennyit a kockából ismertem az alapján az is egy elég szerencsés darabnak tűnt, szóval uccu neki top léghűtés..
Na kb így lett a chocapic, ezen felül minden más már csak azért került bele, mert nagyon szeretem babrálni/szerelgetni a dolgokat, jó mulatság.

Szóval kizárólag a "balszerencsés"/fogalmatlan VGA vásárlás okán (amiről kiderült később hogy inkább mázli..) kezdtem el tupírozni az AMD riget, húzni a 8320ast ameddig lehet/észszerű.., elég nagy mákom volt VGA/CPU téren is..
-
válasz
Methionyl
üzenetére
Mitől lehet instabil a 4 modul ? Miben lesz más a 2-höz képest ?
( Amúgy, nem tudom, merjek-e 1866 fölé menni, ugyanis a phenom II-se kezeli az 1600-as hyperx-eimet, így szerintem felesleges a gyorsabb ram )Ha ezt valaki elmagyarázza, nagyon meg fogom köszönni

Üdv. Tubica

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy magas a cpu rendben van, csak nem aida-val kéne tesztelni, a vrm meg akkor is forró akár mit mér a cpu szenzor... Nem akarok beleokoskodni, de a vrm helyes működési hőmérséklete terhelés alatt is valahol 60 és 80 fok között oprimális, itt meg 95 fok...
-
V!ck
senior tag
válasz
Methionyl
üzenetére
IBT very high-on 70fok kupak, 49fok mag és csak 4,2GHz 1,32V... 4,4-en ez már kb 73fok kupak, 53fok mag, 1,36V... 4,6-on ~1,4V pedig fagyás, amikor elérem kb a 74-75fok kupak és 54-55fok maghőt, de közben rájöttem, hogy a VRM miatt fagytam, de mindegy, hosszú történet, hűtő akkoris kevés...
Mondjuk prime alatt 3-4 fokkal alacsonyabb hőmérsékleteket produkál, nem is volt gondom 4,6-on sem. De ibt alatt szenvedés van...
-
-
lovas001
aktív tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Amd hivtalos nyilatkozata szerint a a zavartalan helyes működés nem garantálható 62 Celsius fok feletti hőmérsékleten. Egyébként 70 fok kupak felett már tartósan nem egésséges 1-1 teszt ereéig nem vész nekem volt 85 fok a maghőm is már teszt alatt 90 nél kapcsol ki nálam. (kupak csak 73 volt)
-
remusz13
tag
válasz
Methionyl
üzenetére
Most egy kicsit jobban utána néztem dolgoknak, kinéztem egy 8300-t, eléggé jó áron van, mellé meg egy Gigabyte GA-970A-UD3P lapot, ebbe bele megy bios update-k nélkül is, csak viszont erről a lapról meg azt olvastam, hogyha turbo core-t kikapcsolod, kétszer pörög fel a gép bootolásnál, ami nem igen jó dolog ha tuningra tervezek. Vagy ez csak régebbi giga lapoknál él?
-
V!ck
senior tag
-
Whysperer
addikt
válasz
Methionyl
üzenetére
[link] Alalpből hűtését elég ,ha megnézed ezeknek a lapoknak és mondjuk annak ami Peti-nek. van. OC-nál -- nem tudom egyszerűbben leírni,hogy --Stabilitás-- ( ha egyáltalán fx8-as rendesen fut 4+1-n -- stabilabb áramellátás és több é sráadusl 4+1 szerintem mgé el is füstölne ,ha egyáltalán el indulna vele OC-val.)
Amúgy az ECo vagy Giga Xa990 közül mindegy sz.tem
mondom a 970 is elmegy ,de inkább 990-es chipseteset ajánlanám. Amúgy az MSI 970 gaming az 8+2.
De ebbe vannak nagyobb guruk is itt...
-
Taifa Díaz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux Mint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Battlefield 6
- Apple Watch
- További aktív témák...
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest