Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz bivalyolo #58701 üzenetére
Nem vagyok egy tuningbajnok szerintem rambustibitől kérdezd meg meddig lenne érdemes feszbe és szórzóba felmenni stb őő az FX king. A fesz nálam is hasonló és stabilan is fut szóval szerintem az oké APM-et szedd ki had mennyen csak 95W fölé a TPD. ha játékok alatt oké akkor faszán beálítottad, hőfokok nagyon okék nekem is kb ilyenek, én a helyedbe ha tovább mész 4.2-4.5 Ghz vagy tovább szerezz be egy bika hűtőt, de személyes véleményem h felesleges feljebb menni csak bench-ekben tapasztalnál pluszt, így is eleteti a 960-ast jól.Örülök neki hogy megjött gratulálok aztán tudósíts minden game-ről és bench-ről
-
M0ng00se
őstag
válasz bivalyolo #59682 üzenetére
bivalyolo: D-sub os monitorok vannak csak a közelben úgyhogy ezt nem tudom kipróbálni .
bozont: Semmi ilyesmi nincs benyomva, ha AMD kártyát rakunk a gépbe akkor egyből van bios. Vagyis van a gépben most egy bootkártya(tm) ami egy hd2400-as. Abba át kell nyomni a monitort és lehet biosolni. Teszkós, de legalább meg van oldva Hallottam én olyat hogy nem kéretik amd-t plusz nvidiát keverni, dehát így alakult. Én nem fogom
V6
-
Dark KillerX
addikt
válasz bivalyolo #59819 üzenetére
Persze hogy ennyit nem ,de több videót is megnéztem,inteles+és Nv gépen is,és hát az FPS-ek eléggé szétszórtak,de érdekes,hogy nálam,nagyon nem zuhant be,pedig nem egyszer mértem.
De szvsz egy biztos,hogy van javulás,és remélem még lesz is Win10 alatt.
Ezzel a benchel kapcsolatban zárom is a témát
-
Methionyl
senior tag
válasz bivalyolo #60156 üzenetére
Cool'n'Quiet be van kapcsolva? Energiagazdálkodási lehetőségeknél melyiknél van a pötty? illetve azon belül is nézd meg hogy a "minimális processzor teljesítmény" hány %-on van
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Hencso
Ármester
válasz bivalyolo #60158 üzenetére
Catalyst et meg nyitod ott van hogy over drive menüpont . Ott le kell fogadnod a szerződési genyát hogy ha a cpu és gpu z oc zot nincs rá gari . Uttána kapsz smenüpontokat hogy cpu energia elátás . Lesz ott ajobb oldalon a maximális órajel bal oldalt meg a minimum . Nos a csuszkának a 2 füle egyik bal oldalt a minimumnál legyen másik a max és enyi ha nem megy nyomok print screent ha haza értem.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz bivalyolo #60623 üzenetére
Max 1 fps... jatekoknal nem sokat hoz a konyhara...
Lacielvtars: nalam 965 utan a 8150 es majdnem visszalepes volt, kb egy honapig volt meg, rögtön lecsereltem 8320 ra. A phenom ii x4 esek szerintem nagyon is jok voltak...[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Habugi
addikt
válasz bivalyolo #65805 üzenetére
Erősen VGA függő hogy mit mutatna az eredmény, ezért is lehet hogy nem sűrűn botlani ilyen tesztbe mert ha valaki el is készíti, a potenciális olvasók 80%-ának jó eséllyel más VGA-ja lenne és így nem szolgálna számukra információval. Ráadásul ugye ez csak egy sík.., ott van még az is hogy ahány játék annyi féle szálkezelés, stb..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz bivalyolo #66659 üzenetére
Ahogy írod is, benchekben számít, IRL nem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dark KillerX
addikt
válasz bivalyolo #66826 üzenetére
Igen, ez van sajnos , hogy 1080p-en olykor kevés a proci, de majd vmikor az is cserélve lesz, viszont a vga-t, csak a jó árért vettem meg, mert nem terveztem, hogy veszek mostanában, de 85k-ért, ajándék volt, mert az előző tulaja, inkább 1070-et vett.
Szóval ezt így nem hagyhattam ki.
-
Habugi
addikt
válasz bivalyolo #66826 üzenetére
Noh.., hát mit magyaráztam én itt anno hogy ez a CPU limit téma kicsit túl van lihegve, ugyanis ha az ember VSR/DSR-el a monitora natívja fölé emeli a felbontást, példának okáért 1440p-re akkor a jelenlévő CPU limit nagy része teljes egészében megszűntethető..
Nyilván játék motor/szálkezelés függő is de nagy-nagy általánosságban működik!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz bivalyolo #67222 üzenetére
Mielőtt szétkapod, érdemes megfűteni kicsit, nem kell 10 kör, csak meleg legyen a paszta, ne hideg, mert akkor olyan, mint a beton.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz bivalyolo #67576 üzenetére
Az fx 4.5Ghz- felet sokat javul, ott már elég nagy Gflop különbségek vannak akár 100 Hz-ként is. Cpu/nb is számít, és a memóriák sebessége is. Nem sokat, de számít.
bivalyolo:2200 az alap nb... szóval ha azon próbáltad akkor valamit rosszul csináltál, ha még ott is instabil volt.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz bivalyolo #67579 üzenetére
annyit próbálj ki, hogy felrakod 2400-ra, adsz neki 1,25 voltot (ha ott jól megy csökkentheted is akár), a cpu/nb llc-jét (ha van ilyen a biosban) meg tedd high-re. Egyébként mennyi memóriád van a gépben, inkább úgy kérdezem, hogy hány slotban van? Mert én is szenvedtem a 4*4 el sokáig, 2*8 ban hibátlan az nb. Valahogy az fx nem szereti ha húzzák, és még 4 slobtan is van memória. Próbáld ki 2 vel, ha stabil, akkor sajnos nálad is előjött az fx nyűgje... Na most nézem az adatlapodon, hogy 2 van... akkor sztornó a memóriás rész
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Pixx96
aktív tag
válasz bivalyolo #68340 üzenetére
Igen mert ilyen a grafikus motorja itt kb 140-150 fps felel meg a 50-60fps-nek lehet játszani fx-el is cs-t mert 100fps se tragikus csak mikor 230 átlaggal tolod és néhol ilyen 105 és környékén mászkál az fps kicsit furcsa érzést kelt mintha inputlag keletkezne meg lenne vagy 30fps. Toltam én intel igp-vel is 60-70fps átlag RÉMÁLOM mikor meg belenézel awp-vel füstbe van vagy 15fps xd egy mm közepén tetszetős
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz bivalyolo #68820 üzenetére
LLC milyen módban fut mikor offsettel huzol?? Mert ha netán auton hagytad vagy kikapcsoltad akkor abban az esetben drasztikusan visszaveszi terhelésnél a feszt és ha magas a freki akkor egyböl kioffol a gép..azt csak ugy tudod életben tartani ha drasztikusan lépegetsz feljjebb az offsetben...,most csak egy példa : adsz neki böven kakaót és mikor indul a gép akkor lehet h mutat 1,4 feletti értéket , de terhelésnél viszont csak annyira vesz akkor vissza mondjuk 1,35 körülire ami meg már lehet elegendö futáshoz... qnq vagy a többi fícsör gondolom ugy is megy szoval azon a feszen nem sokat látod , meg hát gondolom a terheléses része ami izgat szerintem!
De ez egy elég vacak példa volt!!!!! CSAK a lényeget akartam csak megragadni , ha LLC auto v disabled akkor kell neki kraft h mikor visszavesz akkor is maradjon benne elég az orajelhez.. LLC auto modban kapcsol magának valami VRM védelmet (legalábbis az én lapomnál, és ez 100% h így van) és kisebb feszen képes futtatni magasabb frekit !
Másik meg, ha be van kapcsolva elvileg nem szabadna droppolnia (olyan sokat ) igazábol semennyit, + még az se mindegy melyik fajta LLC-d van a továbbfejlesztett vagy pedig a sima
Nekem személyszerint csak a mezei sima változat van ergo annyi h ki-be kapcs és auto, ezt a fajtát tesztelgettem oda vissza 5x nincs olyan beállítás kombo amit nem probáltam volna ki az elmult 2 hétben ergo ha tudok szivesen segítek a saját tapasztalatommal,de van itt sok olyan aki kivulrol fujja a fejlettebb LLC-t.
Amugy meg a 1000 féle dolog miatt lehet az amit írtál .. kéne jó pár alapvetö adat[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz bivalyolo #68832 üzenetére
Giga lapod van, hallottam olyanról hogy a turbó kikapcsolása miatt kétszer indul vagy hibát ír induláskor. Nem lehet hogy nálad is ez van? APM-et hagyhatod kikapcsolva (ez amúgy is közömbösíti a turbózást), de a turbót vagy CPB vagy hogy is híja a giga, azt viszont kapcsold be, próba cseresznye.
No Comment
-
Pro!Petya
addikt
válasz bivalyolo #68832 üzenetére
Ha jó az oc akkor az energiatakarékos cuccoktól semmi ilyen nem lehet meg alapból sem terhelés alatt... ugyanis nem aktiválódnak asszem csak a c1 kap folyamatos lekérdezést az optól de az lényegtelen itt.
valami más lesz... nincs esetleg képed vagy valamid a biosról esetleg hw vagy cpuz aida? Sry ha nem vettem észre pedig visszatekertem pár oldalt ha mégis linkelted -
Pro!Petya
addikt
válasz bivalyolo #68839 üzenetére
Saját vélemény : szerintem csak azután állíts offsetben feszt ha Közvetlen elötte volt bios reset , mivel ahogy irod most manuálban van ergo gondolom én ahhoz ad pluszt (amit elözöleg megjegyzett értéket) offseten keresztül és lehet oriási feszt szabadítasz rá ezért kapcsol ki vagy el sem indul miután offsetbe állitod a plusz feszt + ne egyböl tekerd fel annyira mint ahogy amennyin manuálba használod, kevesebb fesszel még fel fog állni az op, utána lehet már növelni fokozatosan
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz bivalyolo #68900 üzenetére
Alaplapja válogatja, ha jól rémlik gigabyte lapoknál jól működött. De ezért van ott az alaplapi érzékelő, én is már csak azt nézem..
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest